Постављање правила о регистрацији на сајт

crveni oblak

Elita
Poruka
19.115
Нисам сигурна да ли је овде право место да питам јер се не разумем у програмирање па се извињавам ако сам промашила подфорум и нека модератори преместе ову тему где треба ако не припада овде.

Проблематика је следећа:

На сајту треба да постоји више врста регистрованих корисника, нешто слично као на форуму где немају сви приступ у све нивое управљања форумом.

Групе треба да буду:
1. регистровани корисници који смеју да коментаришу. (нешто као форумаш на Крсти)
2. регистровани корисници који смеју и да коментаришу и да користе једну конкретну страницу (од 6 страница на сајту) уз плаћање. (то је као неки шири приступ, хијерархијски гледано отприлике као некакав привилеговани корисник који не би смео да мења садржај, али има већи приступ од обичних чланова ако плати ту врсту регистрације)
3. регистровани корисници који смеју све то горе плус да админују садржај сајта, али не и изглед. (нешто као модератор на Крсти)
4. веб-мастер и власник сајта који могу да мењају све тј. и садржај и изглед сајта и да имају увид у податке које оставе регистровани корисници (адресе, име и тако то што је битно за регистрацију).

То значи да регистровани корисници осим 2 уредника сајта могу да имају три врсте понуђене регистрације лаички названо отприлике: бесплатна, плаћена, учесничка.

Сајт је у Вордпрес-у.

Да ли постоји неки додатак којим би се омогућило овакво регистровање по хијерархији?

Poslednja izmena:
Ne znam da li ima takav dodatak za WP, to se rešava sa različitim ID-jem za različite grupe korisnika. Onda preko sesije kontrolišeš šta ko vidi na stranici.

Хвала много. И то је значајно сазнање мени која све разумем на српском и енглеском, али ми је све то џабе кад ништа не разумем чим на та два језика проговоре програмери (све ми то звучи као кодирани говор кад их слушам).

Back