Postavio zamku na vrata

doc.smash

Domaćin
Poruka
4.206
UŽICE - Viši sud u Užicu sudiće u odsustvu Safetu Sadikoviću (42), rodom iz sela Brvine kod Prijepolja, zato što je 1993. godine, pre odlaska na rad u Nemačku, minirao svoju kuću bombom koja je kasnije, prilikom pokušaja nasilnog upada u taj objekat, jednog provalnika usmrtila, a drugog ranila.

Safet Sadiković osigurač kašikare vezao za vrata, od dvojice obijača jedan stradao, drugi ranjen
Optužnica protiv Safeta Sadikovića podignuta je krajem prošle godine, mesec dana pre nego što je ovom nerešenom slučaju pretilo da zastari i nikada ne dobije sudski epilog. Sadiković, koji se prema saznanjima istrage više nije vraćao u Srbiju, tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti izazivanja opšte opasnosti i za nedozvoljeno držanje oružja. Suđenje će početi 1. aprila.

Odlazeći iz rodnih Brvina, iz kojih je februara 1993. sa suprugom otputovao trbuhom za kruhom u Nemačku, Sadiković je napuštenu kuću od provalnika osigurao bombom kašikarom. Osigurač bombe, koju je smestio u unutrašnjost kuće, vezao je čeličnom žicom. Istovremeno, drugi kraj žice je spojio sa unutrašnjim delom vrata i kašikara je bila montirana da se aktivira pri pokušaju neželjenog upada.

Nekoliko nedelja kasnije, znajući da je kuća napuštena, ali ne i da je minirana, M. T. i H. Š. iz okoline Brodareva pokušali su da provale. Pod okriljem noći obili su vrata ne sluteći zamku. Bomba je eksplodirala i smrtno ranila M. T. dok su geleri povredili H. Š. On je, iako ranjen, pobegao, a M. T. je nekoliko sati kasnije iskrvario i izdahnuo u Sadikovićevoj kući.

Ubrzo je protiv Sadikovića spovedena istraga koja je, zbog nedostupnosti osumnjičenog, prekinuta krajem 1995. Slučaj minirane kuće u Brvinama stajao je u arhivima užičkog pravosuđa sve do novembra prošle godine. Tada je predmet, kome je 29. decembra 2010. pretila pravna zastara, ponovo oživljen pa je sve, posle 18 godina, rezultiralo podnošenjem optužnice.

Izvor:Blic

Ne vidim sta je lik zglajzao...Samo je zastitio kucu.To neka bude za nauk lopuzama :rtfm: ,da ne znaju sta ih ocekuje kada provale u neciju kucu.A i lika su bas nasli da podebavaju zbog toga mesec dana pre zastarivanja slucaja :roll:

Me lik je realno skroz lepo uradio nego je nashe pravosudje idiotsko... chuj izazivanje opshte opasnosti... :roll:

Pa nije on izazvao nikakvu opshtu opasnost... lopovi su.

On je chovek samo ostavio svoju bombu u svojoj kuci, ko je njih terrao da upadaju?

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];17109273:
Me lik je realno skroz lepo uradio nego je nashe pravosudje idiotsko... chuj izazivanje opshte opasnosti... :roll:

Pa nije on izazvao nikakvu opshtu opasnost... lopovi su.

On je chovek samo ostavio svoju bombu u svojoj kuci, ko je njih terrao da upadaju?

NE MOŽE TO TAKO!!! Ako svi počnemo da ubijamo lopove isprazniće nam se i skupština i vlada...ko će ondaK da nas vodi u EU-ropstvo :evil:

Pametno čovek uradio. Da nije tako, bio bi opljačkan, a policija nikada ne bi otkrila ko su počinioci, a o vraćanju ukradene imovine da i ne govorim. Ovako, žena mu uvek može doći, i prodati kuću, i još da ponese pismo za policiju koja traži čoveka koji je branio svoje od kriminalaca, koji nemaju potrbe da se plaše policije u ovoj zemlji, sve dok je ista zaokupljena borbom protiv sopstvenog naroda, čuvanjem lopova na vlasti, i pedera i pedofila na ulicama. U toj poruci bi pisalo: "Povucite me za ******!"

ovoj temi fali anketa da li smo za to da se uvede zakon Zakon o povredi privatnog poseda?
po meni ovaj zakon je neophodan
ako ti upadne neko djubre u kucu i krene da te pljacka, a ti ga lepo uzmes pistolj, pusku, automat, oklagiju, serpu, tiganj, sataru il sta ko vec ima i sredis ga na licu mesta
nakotilo se ovog olosa, treba to istrebiti

Поставиш каду поред улаза и увек можеш да кажеш како се покојни провалник оклизнуо и ударио главом...

Када би се дозволило законом да се брани посед, преполовили би се..."жено, хајде позови мајку да сврати касније..."

Meni su jednom prilikom neki klinci koji su popisivali struju ili gas ili tako nešto preskočili kapiju, ono kao, niko ne otvara, pa da oni to sami odrade videli su gde je ormar u dvorištu. Ono što nisu videli je par šarplaninaca, na sreću bili su relativno pitomi pa su samo stradale gaće i popisivači se provukli bez povreda. Posle mi doveli pandure koji su mi objasnili da moram da imam upozorenje da je opasan pas u dvorištu inače ću biti krivično gonjen ako nekog ujedu. Džaba objašnjavanja da je kapija (visoka 2.5m) uvek zaključana i da se u kuću ulazi na vrata na kući (a ne tako što preskočiš zaključanu kapiju). Izem ga, i provalnike moraš da upozoriš da si se osigurao od njih :)

Back