Edmund
Poznat
- Poruka
- 7.121
Možete i više slika
Jednu po jednu
Opišite svojim rečima neki utisak ili šta vas je privuklo toj slici
Jednu po jednu
Opišite svojim rečima neki utisak ili šta vas je privuklo toj slici
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni se svidja Maneova verzijaPogledajte prilog 1756690
Execution of Madrilenos by Francisco Goya
https://www.bachelorandmaster.com/artsandpaintings/Execution-of-Madrilenos-by-Francisco-Goya.html
Gojina slika pogubljenja branilaca Madrida, od strane Napoleonove vojske, bela košulja i prosto širenje ruku nekog jadnog običnog čoveka... Mislim da je sjajni Goja dočarao bol koji je i sam osećao prema svojoj Domovini.
Aha
Sa Maneom je fora sto "obrađuje" poznate kompozicije ali im daje ironičan smisao - ovde je patriotsku Gojinu temu smestio u ubistvo brata Franca Jozefa, Maksimijana, koji je, zahvaljujući Napoleonu III, uspeo da se na kratko dočepa argentinskog prestola ali se to neslavno završilo. Jedna patriotska kompozicija je ovde izvrnuta na postavu i stavljena u kontekst borbe protiv imperijalizma.Aha
Ali nije bukvalno isti događaj
Ali jeste kompozicija
Hvala ti
Cenim, mada mi je Goya bližiji za ovo
InteresantnoPogledajte prilog 1756875
Momčilo Macanović
Kako tumačiš ovu sliku?Ovo je meni jako zanimljiva slika koja izaziva polemike u muško zenskim odnosima. Jednorog, koji se tumači kao stremljenje duhovnosti, devičanstvu, čistoti i zabrana na njega. Interesantno je da muškarci u jednorogu vide falusni oblik.Pogledajte prilog 1756876
Mene pitaš?Kako tumačiš ovu sliku?
Nemoj da ti moj input bude bitan, ako je sad to mogućeKako tumačiš ovu sliku?
Tebe pitamMene pitaš?
HmTebe pitam
Ova saobraćajna kupa ima simbol?Hm
Recimo
Mi ne znamo dal je to Jednorog ili prosto konj sa kapicom-saobraćajnom kupom
Možda je poenta kamuflaža, blef...
Neko se pravi da je nešto što nije
Ta kupa je u obliku roga koji stoji kod jednorogaOva saobraćajna kupa ima simbol?
Verovatno imaOva saobraćajna kupa ima simbol?
U obliku daTa kupa je u obliku roga koji stoji kod jednoroga
Ali zašto taj znak zabrane? Jel to znak zabrane na putu ili se varam?U obliku da
Ali ispod... Verovatno nije rog
Imitacija duhovnosti i posebnosti