Pošta Srbije, uništen paket iz Hrvatske

Davno nekada kada sam bio dete u ona divna zlatna vremena, deda i baba su nam slali iz Hrvatske paket sa juznim voćem, ponekom šunkom i kobajom... Uvek oko nove godine... Danas neko drugi misli na mene i željno sam iščekivao paket...

Nekako sam se prisetio svih proslih vremena ali... Na vrata mi je zazvonio službenik pošte i čekalo me je iznenadjenje: potpuno uništen paket oblepljen selotejpom Pošta Carina! Kartonska kutija koja je poprimila oblik lopte jer su verovatno sa njom na carini igrali fudbal!!!!

Naime zašto kažem da je na carini uništen paket? Zato što je ta j udarac koji je probio paket upravo njihovim selotejpom oblepljen :)

Paketić od jedva 8 kg pomorandzi nezaboravnog ukusa koštao je do Beograda tačno 20 evra + 270 dinara dostava pošte na kućnu adresu koju sam ja platio.

Zar je paket morao da bude uništen jeli bednici iz Pošte? Zar vam nije dosta što mi cepate sve veće koverte i virite unutra da vidite šta ima pa posle lepite selotejpom??? Da bog da vam se deci osušile oči!

Evo kako to izgleda:

Jesu li to iz Metkovica narance?

@mario80: druze moj, nisi jedini. I meni se carina zgadila i to toliko da vise nista ne saljem postom (koja obavezno podleze "carinskom" pregledu). Pisao sam vec jednom o tome, pa da se ponovim. Zivim u Austriji i imam kuma koji zivi u Srbiji. Covek je pre godinu dana dobio cerkicu i zamoli me da mu posaljem neku kupku za bebu koja je ove stvarno super kako tvrdi moja zena :) , ni nalik onoj koju mozes kupiti u Srbiji. Ne razumem se puno u te marke tako da necu ulaziti u detalje. Uglavnom kupimo mi to, i spakujemo u jedan paketic, i jos stavimo nekog keksa, i tako nekih stvarcica, da ne skakucu one flase sa tom kupkom po paketu, sve u svemu vrednost cirka 30ak eura. I tako to stigne do srpskih carinika koji to sve lepo otvore "pregledaju" i procene vrednost posiljke na duplo veci iznos koji smo mi platili. Napominjem da je postarina placena sa nase strane, znaci ovo sto su oni zacenili se odnosilo samo na troskove carine. I zovu moga kuma u postu, kazu stigao paket da dodje, i kad covek dosao malo se nije slogirao kad je cuo koliko mora da plati da bi sve to preuzeo. doslo mi da propadnem u zemlju kad sam cuo od njega celu pricu koliko je morao da plati. A kada je primio paket izgledalo je kao da su ga drzali celu noc u svinjcu, sta su oni sa njim radili ne znam, ali stvarno.... nije bilo ni nalik onome paketu koji smo mi poslali. doduse, ne mogu gresiti dusu nije nista falilo, s tim da je jedna flasica te kupke bila otvorena (iako smo mi pre svaku flasicu jos ekstra oblepili trakom), valjda su ljud proveravali da nije neka tecna droga u pitanju hehe. Sve u svemu od tada sam odlucio da nema sanse da saljem nesto putem poste, ili cu ja doneti licno kad dodjem, ili ako je bas nesto hitno posaljem po jednom soferu koji vozi atuobus svake nedelje, jes da uzme covek pare, ali bar donese sve u jednom komadu.

Kako su oni dopustili da se unesu pomorandze preko poste iz druge zemlje, ne bi li trebala biti neka veterinarska inspekcija, ili slicno za voce povrce?
Usput postari imaju nos za koverte sa novcima, i veoma cesto ih pronalaze. Zato saljite novce post expresom, a vrednije pakete u inostranstvo autobusom, jer na carini su stvarno neodgovorni , jednom sam slao neki strip u inostranstvo, a stiglo je nesto sto je licilo na gomilu zguzvanog papira

Back