Post Trauma ili nesto drugo ?

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Gomilalo se dugi niz godina a onda se monstrum probudio. Nakon što je overio sina računam da se isključio i isprva nemogavši da obriše sebe iz postojanja - krenuo je da briše ostatak svoje porodice. Verovatno je tek na kraju shvatio da je sve vreme zapravo pokušavao sebe da ukloni.

Razlog vise da se drzava umesa i konfiskuje oruzje od svih. Ne vidim sta ce nekome oruzje kada postoji vlast i organi reda koji su placeni da odrzavaju red?

Neke slike sa primerima: http://www.google.com.au/search?q=w...UZGxA8iOrgfZjwE&ved=0CG0QsAQ&biw=1303&bih=879
Ma taj PTS je izmisljotina amerikanaca . Zamisli jadni oni , napadaju tudju zemlju , neki se cak i dobrovoljno prijave , ubijaju decu , siluju i muce i onda kad savest proradi onda su oni jadni mucenici :roll:
Jedna veca glupost danasnjice

Da li je moguc razlog masovnog ubistva u Velikoj Ivanci tzv Post Trauma uzrokovana boravkom na ratistu u Hrvatskoj? Sasvim mogucno, ne vidim neki drugi jak razlog za inace ovaj tako nekarakteristicni dogadjaj za Srbiju. Od ovog sindroma pati veliki broj ratnih vojnih veterana sirom sveta:

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/trinaest-zrtava-stravicnog-zlocina-u-velikoj-ivanci/

Vlasti maksimalno spinuju hroniku u novinama.
Zbog egzistencijalnih razloga mrtvačnice u beogradskim bolnicama su prepune nevezano za pol i starost.
Takodje su uvideli da nije splativo objavljivati tuče medju komšijama jer ih ima na milion u Srbiji
a kad pročitaš da se "za zlotvora" može dobiti od tri do pet godina onda rešiš da prekineš dvodecenijsku svadju
i uštediš na medjusobnom tužakanju po sudovima.
Zato su sada hronike pune mladalačkih tuča i povreda

Medjutim, ruski lekari od znanja i zvanja tvrde - za agresiju su krivi aditivi u hrani
A mi smo laboratorija sa miševima trenutno

Ma taj PTS je izmisljotina amerikanaca . Zamisli jadni oni , napadaju tudju zemlju , neki se cak i dobrovoljno prijave , ubijaju decu , siluju i muce i onda kad savest proradi onda su oni jadni mucenici :roll:
PTS nije nikakava izmisljotina i manifestuje se poslije svakog rata .Pogadja ljude koji su duze vremena zivjeli pod stresom .
Moze da pogodi i one dobre i one lose , mada oni dobri nece da pobiju komsiluk . PTS nema veze sa savjesti .

Pa sad, cela je psihijatrija izmisljotina nekakvih Jevreja ( Frojd) i Amrikanaca.
Cudno da toga nema u Rusiji. Ali nema onoga o cemu se ne prica.

Licno mislim da jesu mnoge kao bolesti izmisljene i da nekakvi koji su ratovali ( uglavnom ako su bili ucesncii besmislenih ratova) imaju psihickih problema
nego to ovde nikako nije slucaj.
Bilo bi suvise jednostavo ako bi se svaki ubica i psihopata pozivao na taj sindrom jer kako znamo toga ima uglavnom kod onih koji su na neki
volseban nacin dosli do oruzja, a rat nisu nisu ni videli.

Da je neko od nesrećnih ljudi imao oružje kod sebe, ne bi bio ovoliki broj ubijenih. Ovo pokazuje koliko nam je neophodan novi, mudriji, zakon o oružju. Edukacija je i ovde neophodna.

Jutros je takodje bilo ubistvo i pokusaj samoubistva u Zrenjaninu, e sad da je ta nesrecna zena imala oruzije kod sebe u cvecari ...
Odkud ti znas da u tih 5 kuca nije bilo oruzija ? jedini on u selu ima oruzije ? malo verovatno.
Jednostavno je planirao ubista kada su svi na spavanju, sunjao se i ubijao tiho. Sin koji je spavao na spratu nije nista primetio sta se desava u kuci.

Niko nista od komsija nije cuo dok nije dosla policija, koju je zvala zena ubice.

Poslednja izmena:
Da nije imao vatreno oružje, ubijao bi nožem, jastukom, kanapom, golim rukama ili na neki šesti način. Ako neko hoće da ubije, ubijaće čime stigne.
naravno - treba samo malo mašte

Ima jedan lep komentar , kaze covek koji je bio na ratistu na kosovu , video svega i svacega , pa mu ne pada na pamet da ide okolo i ubija :roll:
Tom liku je nesto puklo u glavi .
moja priča je slična i ja baš zato nemam nameru da idem bilo gde da ratujem , za mladosti sam video svega i svašta sam okusio , a trenirao sam svojevremeno streljaštvo dugi niz godina (preko 20) kada bih mi pukao film Zvezdan Jovanović bi izgledao amater naspram mene. Srećom po moju okolinu ja sam iz svega toga izašao mentalno jači nego ikada , ali znam ljude koji kada vide uniformu -bacaju se na zemlju i puze , ljudi koji su doživeli pucnjavu jedno veče da su se godinama posle trpali lekovima za smirenje i sl.
nažalost tim ljudima je sve oduzeto a teko se vraćaju u život pogotovu kada se država koja ih je u to poslala odrekne.

Sta li su se nagledali samo solunci u rovovima dok su se klali sa bugarima,na bajonet ili poturicama na Ceru.
Iz online novina,moze da se sazna,da su mu je stric i brat od strica bili men.bolesni,i da mu se otac pre par godina obesio.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back