Пост-материјалистичка наука

Агарта

Poznat
Poruka
8.355
Шта мислите о томе?
Питање подразумева да се нешто већ зна, да би се донео суд... Па искрено, малопре сам се суочио с тим у манифестном облику, док су ми идеје већ биле познате.
Верујем да је слично бар још с неким на овом пдф...
Па нешто ћемо презентовати

Већина је и овде гласала... а већина није објаснила одакле ово

euler-identity.png

Meni je nejasno nesto drugo....Nejasna mi je ona najcuvenija jednavina na svetu
Već ti je objašnjeno, kvadriranjem "metara u sekundi" se dobija "metar na kvadrat u sekundi na kvadrat", a to više nije jedica brzine i nema veze u tom smislu u kom ti impliciraš sa brzinom c. A to kako se formula izvodi i odakle baš "c na kvadrat" imaš na netu, nađi sam.

Već ti je objašnjeno, kvadriranjem "metara u sekundi" se dobija "metar na kvadrat u sekundi na kvadrat", a to više nije jedica brzine i nema veze u tom smislu u kom ti impliciraš sa brzinom c. A to kako se formula izvodi i odakle baš "c na kvadrat" imaš na netu, nađi sam.

Cak sam pitao i profesore univerziteta - ni oni nisu znali da objasne....

NE POSTOJI kvadrat iz brzine svetlosti! (C oznacava brzinu svetlosti)

Ni kub, ni nista drugo....

Telo mase (M) koje se krece brzinom svatlosti (C) se pretvara u (E) energiju i PRESTAJE biti masa...Ali ZASTO je C2, a ne samo C. kada je i C i C2 uvek samo 300.000km/sek, a ne 600.000m/sek???

NE POSTOJI kvadrat iz brzine svetlosti! (C oznacava brzinu svetlosti)

Ni kub, ni nista drugo....

Telo mase (M) koje se krece brzinom svatlosti (C) se pretvara u (E) energiju i PRESTAJE biti masa...Ali ZASTO je C2, a ne samo C. kada je i C i C2 uvek samo 300.000km/sek, a ne 600.000m/sek???

Sve dok budeš mislio da je 300 000 na kvadrat jednako 600 000 ja neću imati snage da ti bilo šta objašnjavam.:per:

- - - - - - - - - -

A tek m/sek na kvadrat da je jednako m/sek...:evil:

Šta je ovo?Ispada da e na i Pi je jednako -1.
Jeste, to je varijacija čuvenog Ojlerovog identieta. Veza između e, Pi, i, i celih brojeva, zato se smatra veoma lepom jednačinom. Godinama sam je imao na zidu svoje sobe.

- - - - - - - - - -

Blajbi, ne znam koje profesore kog univerziteta si pitao (bolje ne navodi njihova imena), ali je više nego očigledno da imaš problema sa shvatanjem osnovnih koncepata, recimo mernih jedinica. stoga nemoj džaba lupati glavu. Eto, ja znam da nisam rođen da budem šampion u bacanju koplja, pa i ne pokušavam. :lol:

Back