Poso kuca posao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
Ne mislim da nisam dobro napisao biografiju, ali...

Kako nidje nisam radio, a milion (ne bukvalno) sam biografija predao i jos uvek neodustajem i neprestajem da predajem cv-eve.

Na toliki ogrovan broj biografija pravo je cudo sada sto me niko ne zove,
Isao sam i idem direktno od firme do firme, dobar dan dobar dan da li zaposljavate i da li mogu da ostavim biografiju, i to je to.

Ne znam mozda mi je sam pristup pogresan, ili ipak ima nesto u tome sto ne valja u cv.

Lazem iskustvo, ali boze moj ko ne laze, napisem samo da sam radio tu i tu i nista vise osnovne podatke i vuola tj eto ga.
Kako da napisem, da li mi neko moze reci da napisem dobar cv?
Gledao sam vec na netu, tamo nesto seru, kako to i to ne treba izuzeti i opsirnije seru nesto.
Izvinjavam se na izrazu ali seru. Da imaju pojma vec bi napisali :-)

Ne mislim da nisam dobro napisao biografiju, ali...

Kako nidje nisam radio, a milion (ne bukvalno) sam biografija predao i jos uvek neodustajem i neprestajem da predajem cv-eve.

Na toliki ogrovan broj biografija pravo je cudo sada sto me niko ne zove,
Isao sam i idem direktno od firme do firme, dobar dan dobar dan da li zaposljavate i da li mogu da ostavim biografiju, i to je to.

Ne znam mozda mi je sam pristup pogresan, ili ipak ima nesto u tome sto ne valja u cv.

Lazem iskustvo, ali boze moj ko ne laze, napisem samo da sam radio tu i tu i nista vise osnovne podatke i vuola tj eto ga.
Kako da napisem, da li mi neko moze reci da napisem dobar cv?
Gledao sam vec na netu, tamo nesto seru, kako to i to ne treba izuzeti i opsirnije seru nesto.
Izvinjavam se na izrazu ali seru. Da imaju pojma vec bi napisali :-)

CV pišeš približno onako kako je u stvarnosti. Ne smeš da lažeš o obrazovanju, a iskustvo prikaži posmatrano iz nekog pozitivnog ugla, ali ne preteruj, jer se to lako može provaliti u par podpitanja. Za privredu se, ako je poslodavaz zaista poslovan, traži normalna forma i jezički sažeto (ne frljaj se kojekakvim izrazima ... :) ), jer u suprotnom, ostavićeš utisak ili instant-obrazovanog ili sa nedovoljnim iskustvom.
Koje god da si struke, imaj na umu da tvoj CV možda neće čitati neko ko ti je srodan po struci, pa treba biti razumljiv.
Ako konkurišeš u banci ili državnoj ustanovi, sve ovo ne važi, ... foliraj i frljaj se izrazima do mile volje :)

Evo saveta i od mene, pored na pocetku napisanih osnovnih stvari o sebi, Ime i prezime, br tel, mejl, datum rodjenja, slika eventualno ,,mala preporucuujem kao za licnu kartu,glava dovoljna ali savet da to bude slika koja odaje ozbiljnost, razumnost, poverenje i dr, vrline,,nikako sa letovanja i neka neozbiljna ..to ne... ond aispod tih osnovnih podataka, pises gde si sve i sta radio i koliko dgo vremenski na svakom od poslova ali pisi redosledom tako da ti odmah na pocetku bude poslednje radno mesto na kom si bio,,a ispod sve dr, radna mesta koje si obavljao pre ovog poslednjeg,,, tu pises i sta si zavrsio,,, kad sve to ispises, dodas par recenica o sebi, istakni vrline, tipa, ozbiljan, odgovoran, snalazljiv, zeljan ucenja novih stvari i oblasti u poslovima.
na kraju dodas d apoznajes rad na racunaru, internet, neki od jezika,,i to bi bilo to,,samo ti sve ovo sto ti rekoh opsirnije razradi u smislu malo bogato napisi,,dodaj malo superlativa i eto :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back