Poso Kuca Kuca Poso

Uhvatite li sebe nekad u razmisljanju dje ba zapelo ili kako odjednom sve manje vremena imam za bilo sta osim ustaljenih dnevnih obrazaca?
Za vas koje ste uspjele iskociti iz toga - kako ste uspjele i pritom se i naspavale?

PS I ne, ne mogu to rijesiti tako sto cu ustajati ranije. Mrzim ustajati rano. :(

A mislim da je nemoguće.
Ti još možda i imaš neku fleksibilnost, al osoba koja radi kanc posao 9-5 i pride gubi još sat dnevno na prevoz je totalno izgubljena.
Maksimalno iskoristiš svaki slobodan momenat, od svakog vikenda napraviš nešto, ne znam.
Još pogotovo roditelji dece u nižim razredima osnovne škole, ako ne nabave Isauru da radi za njih, postaneš sopstvena majka il svekrva a ne znaš šta je gore.
Sediš petkom uveče, češkajući mačeće uvo i maštajući o danu kad ćeš opet biti slobodna, tamo negde u sedamdesetoj.
I onda umreš il još gore, više ne umeš da se opustiš :l

Takav je savremeni način života, msm ovaj koji živimo sada u 21-om veku.
Ne "kradu" nam samo novac, nego i vreme,... što jeste u suštini nenadoknadivo i najveća tragedija takvog načina života!
Tema:
Da odgovorim koliko mogu,...batalila sam mnoge stvari koji oduzimaju VREME +NOVAC.
Ne idem kao nekad u teretane i na pilates, nego vežbam online doma. Uštedim gorivo, plus dva sata u "šetkanju" do tamo i nazad.
Vreme po tržnicama i glomaznim trgovinskim centrima, zamenila sam kupovinom online i dostavom na kućnu adresu ( preko proverenih sajtova, ofc).
Čak i sam jutarnju rutinu u spremanju tipa šminkanje i sl. svela na minimum, ne bih li ugrabila, bar pola sata dodatnog spavanja.
P.S. Šta reći,...nisam više mlada, niti entuzijastična kao nekada .Mnoge stvari su mi postale nepotrebni teret, pa gledam ih se što je pre moguće rešiti! 😁

Ne znam, gledam mamu kako se grčevito drži za svoje dnevne rituale, pokušavajući da ne sklizne u haos. Sama je, našim odlaskom više nema obavezu ni prema kome, mogla bi da radi štagod poželi i živi kako ona hoće ali jednostavno ne ume.

Ne znam, gledam mamu kako se grčevito drži za svoje dnevne rituale, pokušavajući da ne sklizne u haos. Sama je, našim odlaskom više nema obavezu ni prema kome, mogla bi da radi štagod poželi i živi kako ona hoće ali jednostavno ne ume.
Te generacije su tako "programirane".
Kuća-pijac- posao i nazad doma!
Mi bismo da ugrabimo nešto i preko toga, pa da vidimo sveta (koliko smo jel'te,...u mogućnosti).

Takav je savremeni način života, msm ovaj koji živimo sada u 21-om veku.
Ne "kradu" nam samo novac, nego i vreme,... što jeste u suštini nenadoknadivo i najveća tragedija takvog načina života!
Tema:
Da odgovorim koliko mogu,...batalila sam mnoge stvari koji oduzimaju VREME +NOVAC.
Ne idem kao nekad u teretane i na pilates, nego vežbam online doma. Uštedim gorivo, plus dva sata u "šetkanju" do tamo i nazad.
Vreme po tržnicama i glomaznim trgovinskim centrima, zamenila sam kupovinom online i dostavom na kućnu adresu ( preko proverenih sajtova, ofc).
Čak i sam jutarnju rutinu u spremanju tipa šminkanje i sl. svela na minimum, ne bih li ugrabila, bar pola sata dodatnog spavanja.
P.S. Šta reći,...nisam više mlada, niti entuzijastična kao nekada .Mnoge stvari su mi postale nepotrebni teret, pa gledam ih se što je pre moguće rešiti! 😁
nije fora online vjezbati, ljepse je na pivo poslije :)))

Te generacije su tako "programirane".
Kuća-pijac- posao i nazad doma!
Mi bismo da ugrabimo nešto i preko toga, pa da vidimo sveta (koliko smo jel'te,...u mogućnosti).

A nije to.
To je moja svekrva.
Moja mama je na rubu depresije (ili se jako dobro nosi) i rutinom se drži da ne sklizne u nepotrebno prerazmišljanje.
Iako bi joj izlazak iz rutine vrv doneo više dobra.

Nemam zene, nemam djece i radim smjenski rad i to je znatno pridonjelo tome da ne upadnem u stalnu rutinu. Namjerno sam napisao stalnu rutinu jer je svi imamo na neki nacin.
Za nekoga primjerice ne bi bila rutina 1 dan spavati doma, drugi kod roditelja, treci odradim nocnu i odspavam malo, 4 noc sam kod frendice, 5 noc kod frendicinog decka i mog frenda u Istri. Onda malo kod mene.dodemo. Imao sam jos jedan stan na koristenje na moru itd. I tako mjesecima. Nije da je rutina, ali vise manje postane.

Odlicna tema.
Jednoistavno je sto se mene ticce.
Nisam ozenjen i nemam decu.
Inace bih verovatno jaukao kao i veccina na manjak slobodnog vremena.
Ali, takav je danasnji zivot.
Ili radis za taj dinat ili evro kao crnac, u gradu, ili se povuces na selo.
I to ko ima izbora...
Kako nacci vreme za sebe? Ja lakse nego drugi...ali verovatno je stvar odluke.
Izaberes kako ces da zivis, u frci ili ne.

Uhvatite li sebe nekad u razmisljanju dje ba zapelo ili kako odjednom sve manje vremena imam za bilo sta osim ustaljenih dnevnih obrazaca?
Za vas koje ste uspjele iskociti iz toga - kako ste uspjele i pritom se i naspavale?

PS I ne, ne mogu to rijesiti tako sto cu ustajati ranije. Mrzim ustajati rano. :(
Ma kakvi da se iskoci
Ima i u grobu da napravim studio pa da rintam

Не знам... Зависи од ситуације вероватно, нису нам свима околности исте.
Ја волим рутину, у смислу неког реда у животу. Али волим и то што имам дете од 20 а још немам 40 па некако и јесам мама у емотивном смислу а и нисам што се тиче обавеза према њему. Заиста слободно време имам за себе.
Да бих волела живот ван канцеларије, да уместо у њој будем напољу- бих. Али то зависи од мене и мојих способности и спремности да се одрекнем једне врсте комфора да бих добила неки други.

Takva je i moja nakonsta je ocuh lani umro. Razisli smo se jos prije 20 godina, a ona jos uvijek kaze kad dodem da ce prestat kuhat i pita za koga kuham. Do prije korone je isla redovito 2 puta godisnje u toplice, a sada nista. Sva sreca pa ima psa pa sece s njim.

И све је то зачарани круг. Да бисмо сви имали колико толико хуман живот, садржајно богатији морамо једни другима бити подршка. Од сваке ситнице. Колико пута се само овде повела расправа о раду продавница викендом. И онда неки скоче, нађу оправдање за то, оне којима одговара да и тада раде,... А од нечега се мора почети, то је само пример.

Back