Posni majonez

Poenta je da se napravi neki namaz koji se može koristiti za sendviče za vreme posta, kada recimo mm ide na posao i nešto mora pojesti, pa da u tom sendviču osim povrća bude i neki namaz.
Može i hummus, može i ajvar, ali 40 dana sendviča na poslu treba učiniti raznolikim koliko je to moguće.
Da je kod kuće, verovatno bi jeo tost sa maslinovim uljem.
Ne znam, meni ta ideja posnog majoneza i posnih čvaraka nekako maši ideju posta.

Ili maši ideju majoneza i čvaraka.

Nešto ne valja. :lol:

Ako postiš - postiš, nema potrebe da podvaljuješ sam sebi posnim jelima koja su inače mrsna. Realno, ako se na posnoj slavi preždereš kao prase posnih kolača i posnih namaza i masne ribe, i posne sarme i posne torte - što si onda uopšte postio? Bolje da si jeo onako kako inače jedeš. A kod nas velika većina baš tako radi.

Možda grešim, ali sve mi je to malo čudno.

Ne znam, meni ta ideja posnog majoneza i posnih čvaraka nekako maši ideju posta.

Ili maši ideju majoneza i čvaraka.

Nešto ne valja. :lol:

Ako postiš - postiš, nema potrebe da podvaljuješ sam sebi posnim jelima koja su inače mrsna. Realno, ako se na posnoj slavi preždereš kao prase posnih kolača i posnih namaza i masne ribe, i posne sarme i posne torte - što si onda uopšte postio? Bolje da si jeo onako kako inače jedeš. A kod nas velika većina baš tako radi.

Možda grešim, ali sve mi je to malo čudno.
ovo isto važi i kada nije post, smernost je vrlina za svaki dan

Moja rođaka je postila.
Kukala da je gladna, tražila sažaljenje jer je, Bože moj, na postu.
Uvek je nešto grickala.
Na kraju posta imala je nekoliko kilograma više nego na početku posta.

nije foliranje , ima taj post i higijeno_dijetetski momenat

Imao bi kada bi ljudi jeli drugaciju hranu.

Ovako bas i ne deluje da ima.

Poenta posta nije da se izbegava jedna vrsta namirnica vec da se covek - isposti. Da napitke zameni vodom a jaku, przenu hranu onom na pari u koju se kapne ulje malkice, da su porcije manje a covek skromniji.

Moja baka posti od kada znam za sebe.
Njene porcije nisu izdasne i jednostavne su. Sardina i rub hleba, recimo.

Ima namaza, kako nema, ajvar, melidzano, baba ganus, peperoni ili bilo koji pesto, humus, muhamara, namaz od maslina, pasteta od tune, sardine, povrtni namazi iz DM-a...za nas novovremenske ljude. Majonez...licno ne bih jer je za mene to zamena. Kao lazno meso, lazni sir.

Moje misljenje, nista licno.

Back