Posmatrač / The Watcher

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Nemam pojma zašto sam dodao engleski.

@tema:
Nisam bio oko mesec dana na forumu, ni na Fejsbuku ali nisam od onih ljigavih koji vire i sve čitaju a ćute.

Mislio sam da se ne vraćam nigde ali jedan dan mi pade na pamet: da vidim šta se radi na Krstarici.

Prvo sam primetio da su se za mesec dana neke tehničke stvari promenile a onda sam počeo da čitam.

S' obzirom da je za internet svet mesec dana odsustva prilično dug period i dovoljno dug da "ispadneš iz fazona", čudio sam se otvorenosti koju su neki od forumaša pokazali (većina!).

Onda sam shvatio da nas čita ko zna koliko hiljada ljudi, nemate pojma kako izgleda onako "sa strane gledati", rekoh ja jednom da mi, forumaši, imamo drugačiji mentalni sklop, ako ga i nismo imali, stekne se vremenom.

Dragi ljudi, mi smo svi ludi :lol: Sad mi jasno kako žive ljudi u rijalitiju, isto tako kao i mi koji pišemo ovde, "pod kamerama" ali se niko ne oseća tako.

Video sam baš ovde na psihologiji toliko iskrene odgovore i manje-više privatne informacije i zaprepastio sam se koliko stvari izgledaju drugačije kad se odmakneš na mesec dana (pod uslovom da ni ne čitaš).

Zaključak: onako kako sam pre pisao više mi ne pada na pamet. Ima dobrih tema na koje bih voleo da odgovorim ali su stvarno previše lične.
Najbolje je pisati neutralno, tipa napišem šta mislim o tome bez da uplićem neko lično iskustvo iz života. Ne osećam se više "anonimno" mada je prilično simpatično videti koliko su se ljudi zapravo odlično upoznali svakodnevnim druženjem.

Pitanje: da li ste probali (ne računajući ban :lol: ) da ćutite i samo posmatrate, bez da se ulogujete? Ako jeste, koji su utisci? Jesmo li stvarno previše otvoreni? Koliko o nama mogu da skapiraju oni koji nisu članovi? Jel' vam uopšte to bitno? Da li ste svesni da se ponašamo na nekim temama kao da smo nas 20 u sobi gde nas niko ne vidi i ne čuje (česta pojava, naročito kod svađe)? Itd.

Ima ljudi koji su iskreni,ima ih koji nisu.
Čita se.Ali ne verujem da se neko posebno udubljuje u napisano.
Lično ,kad odgovaram na temu ,iskrena sam ,ali nije to sad neki poverljivi podatak.
Napišem mišljenje i to je to.Retko ulazim u rasprave.
E, baš sam na jednu tvoju temu mislio dok sam pisao post.
Neverovatno dobra, na psihologiji ali preko neke moje granice otvorenosti. Tebi svaka čast.

Искрено, нисам активан на форуму, друштвено мреже немам, нити ми гледање нечијих фотографија, видео снимака пружа задовољство. Постоје пасивни посматрачи, штавише, они не морају бити "guest" чланови, али то је нормално. Свађе су присутне на форуму, већину свађа започну чланови који су троллови или им је и била намера да изазову реакцију, и ја сам међу њима. Активни чланови форума су у већини случајева импулсивни, афективни, сајбер темпераментни и тешко могу прихватити да постоји другачији став. И сигуран сам да би такви људи уживо решавали несугласице вербалне комуникације, неспоразуме - насиљем.
И да... Најбољи материјал за тролл су жене које облива хладан зној, тј. жене у менопаузи (fact).

A odgovor na temu :
Moj je utisak da smo prilično zatvoreni što se tiče ličnih podataka ali otvoreni u komunikaciji ali i zavisi sve od toga koliko je neko ozbiljan i kako pristupa forumu, a mislim da je humor najbolje rešenje ipak, konflikti najgore

Pitanje: da li ste probali (ne računajući ban :lol: ) da ćutite i samo posmatrate, bez da se ulogujete? Ako jeste, koji su utisci? Jesmo li stvarno previše otvoreni? Koliko o nama mogu da skapiraju oni koji nisu članovi? Jel' vam uopšte to bitno? Da li ste svesni da se ponašamo na nekim temama kao da smo nas 20 u sobi gde nas niko ne vidi i ne čuje (česta pojava, naročito kod svađe)? Itd.
Sad da uzmeš Kalimera za avatar i da mantraš ''Preosetljivost je greh''
bar tri kruga po sto puta u toku dana.

Da, navođenje drugih na razmišljanje jeste problem, jer ljudi imaju
otpore. A pošto ti znaš da su to otpori prema razmišljanju, a ne da
neko lično nešto ima protiv tebe, onda te od sad za to nije briga.

Moj rekord bez foruma je oko 6 meseci. Al ne da sam zamenu forumu
našla, nego onako načisto bez foruma.

I živa sam. :zeek:
Dobro je povremeno izolovati se od foruma.
I ja sam više puta pravila forumske pauze, bez čitanja i pisanja.

Ipak, za pravu pauzu treba da si zaokupljen 24/7 stvarima koje te ispunjavaju.

I u pisanju treba naći zadovoljstvo, pisati srcem u temama koje su nam zanimljive
Treba pisati za sebe i zbog sebe, svejedno, otišli privremeno ili trajno nećemo nedostajati forumu ni ljudima sa foruma.

Jesam se baš iznervirao jer ne znam ko je. Niste nijedna od moderatorki.

Znači super samo ne znam zašto sam ja "obeležen".
ni jedan super a ni mod ti nije temu prebacio..verovatno si mislio da otvoris temu na psihologiji a otvorio si je na svastari.
ako zelis da ti tema bude na psihologiji reci pa ce se prebaciti tamo , samo nemoj neosnovano da optuzujes i usput vredjas

Probala sam jednom. Krenuvši od čitanja same sebe pa do ostalih. Tad sam poželela da sve svoje napisano obrišem, užas kad se čita sa strane. Bilo me stid same sebe.
Puno toga se bolje vidi sa strane, ali mi se nije to dopalo pa sam prestala posmatrati sa distance.Ako me nema, nema me ni na distanci.
Bolje je ostati u neznanju. I lepo se zabaviti...

Back