demencija je šala u poređenju sa šizofrenijom. Javlja se u nekoliko oblika i jedna je gora od druge. Moj suprug se godinama ne kupa, ne ide kod doktora više od 25 g. Ne radi ništa, može kuća da gori on bi samo gledao kao kučence. Uglavnom leži prekriven čebetom preko glave. Spava po ulici i čeprka po kontejnerima.Ja sam tražila da neuropsihijatar dođe u kućnu posetu. Posle dve posete dr. je konstatovao šizofreni poremećaj i naložio hitno stacionarno lečenje. E onda dolazi problem....... Moj suprug ima firmu na koju ne plaća porez i neće da je ugasi.( Zapravo on ne živi u ovom svetu, nego u nekom gde je sve lako i jednostavno. i njemu je lepo). zato ne mogu da mu overim knjižicu. Da bi mu ja zatvorila firmu , potrebno je da dobijem ovlaščenje od suda- I tu dolazi sud na scenu. kao u bioskopu. Zato me i zanima ,da li ću uopšte moći i tad da mu overim knjižicu zbog neplaćenog poreza.To je kod nas jedno veliko vrzino kolo. Kažu u socijalnom, da danas čak ni trudnce nemaju pravo da overe knjižicu ako nije plaćen porez a kamoli umno poremećeni ljudi. Pa koliko ih ima , verovatno bi socijalno bankrotiralo.................