Poslodavac

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.823
Nešto razmišljam pa kontam da vas pitam

Koji poslodavac (kompanija) je onako po vašem iskustvu za preporučiti a kojeg bi po vašem iskustvu stavili ma crnu listu , i zašto ?

IMG_7638.png

A šta bih ti ispunio da tvoji radnici budu srećni i zadovoljni ?
Sve zavisi kako poslujem.
Ako poslujem negativno isplatio bih im ono sto smo se dogovorili i zatvorio firmu.
Ako poslujem sa dobitkom koji pokriva plate radnika,sve troskove i meni ostane mjesecno 2000e,platio bih im po dogovoru i tako bi funkcionisali.
Ako bi radnici pravili profit da mi cisto ostaje 3000e svaki mjesec bi radnici dobijali bonus.Losiji radnici manji bonus ,a bolji radnici bar duplo veci bonus .

Ako poslujem negativno isplatio bih im ono sto smo se dogovorili i zatvorio firmu.
Ako poslujem sa dobitkom koji pokriva plate radnika,sve troskove i meni ostane mjesecno 2000e,platio bih im po dogovoru i tako bi funkcionisali.
Ako bi radnici pravili profit da mi cisto ostaje 3000e svaki mjesec bi radnici dobijali bonus.Losiji radnici manji bonus ,a bolji radnici bar duplo veci bonus .

Pa sad ako poslujes moraš stvarati i rezervu za vremena gde poslovanje nije toliko unosno zbog razlicitih faktora na koja ti kao poslodavac nemaš uticaj

A plate se redovno moraju dijeliti isto kao i uplata zdravstvo , penzionsko kao i porez

Tvoj radnik tebe više košta od plate

Bar ti je u Nemackoj lako, sve je definisano zakonom i zakon se postuje.

Los poslodavac je onaj kojem je prece postovanje radnog vremena i ostalih nefunkcionalnih gluposti nego stvaran ucinak, stvarna vrednost koju radnik donese.

Dobar poslodavac je onaj koji te ceni u skladu sa vrednoscu koju donosis, i nista mimo toga.

dobar radnik, je veoma retka persona...evo primera...moj rodjak, radi kao buldozerista...10 sati radno vreme...jedan obrok i to veoma dobar rucak...sam je u garsonjeri...radi u Beogradu, to je kao na terenu...ima izmedju 65 i 70 evra dnevncu...zadovoljan je svojim poslodavcem...ali, malo mu je, potkrada svog poslodavca, svakog dana istace naftu i preprodaje

Baš skromno 2.000 EUR...😋😵‍💫

dobar radnik, je veoma retka persona...evo primera...moj rodjak, radi kao buldozerista...10 sati radno vreme...jedan obrok i to veoma dobar rucak...sam je u garsonjeri...radi u Beogradu, to je kao na terenu...ima izmedju 65 i 70 evra dnevncu...zadovoljan je svojim poslodavcem...ali, malo mu je, potkrada svog poslodavca, svakog dana istace naftu i preprodaje
To je u prećutnom dogovoru sa poslodavcem.
Neoporezovani deo zarade.

Nije lepo rođenog rođaka cinkariti..

Tvoj rodjak je tako naučio, realno nema respekta

Back