”Poslednji ples” o kojem priča ceo svet

Imaš link koji sam okačio na istoj ovoj strani a bavi se periodom 2002/3,kada je MJ igrao protiv duplo mlađih od sebe i opet kidao
Pa nije bas kidao, nisu usli ni u playoff. Al da, ok je igrao za te godine.

Da ne pominjem 80-te. gde je 3 puta pometlan u prvoj rundi playoffa. Onda kad je dobio Pipena i bolji tim nije uspevao da prodje bad boyse nikako.

A konkurencija u finalima mu isto nije bas za pohvalu, ni jedan dynasty tim. Kad pogledas da je LeBron 7 puta igrao protiv SAS i GSW ukupno u finalima. Bas zajebano

Kad je došao u Bullse sa 21g bio je to drugi najlošiji tim u ligi, kao ruki je imao 30 ppg.

Kad je došao u Wizardse sa 39g bio je to treći najlošiji tim lige, imao je 20 ppg u obe sezone, gomilu 40+ i jednu 50+ utakmicu u te dve sezone. Mislim da takvu statistiku u tim godinama nijedan bek nije imao pre njega niti će ikada imati.

Konkurencija 90tih je bila monstruozna, ne znam o čemu pišeš? Nije bilo dynasty timova jer su najbolji igrači ostajali verni svom timu umesto da jure za prstenom i formiraju supertimove, što je upravo počelo sa zvezdama koje je MJ ostavio bez titule.

Poslednja izmena:
Istina , te gluposti kako MJ ne bi mogao da igra protiv danasnjih zvezda je cista glupost , da igra danas mogao bi da bude samo jos bolji a istina je da vecina danasnjih zvezda da su igrali u Dzordanovo vreme da bi verovatno bili tek prosecni ili u najboljem slucaju samo solidni igraci, ajde bas da vidim da li bi Harden ubacivao po 50 poena onoj odbrani Bad Boysa ili Cikaga recimo i da li bi Stef Kari ubacivai po 6,7 trojki za jednu cetvrtinu, ono polomili bi ga , ne bi bio ni u prilici da sutira toliko.

dzordan je doneo neku virtuoznost , neku vanzemaljsku lepotu , koju niko pre ali ni posle njega nije pokazao

kao pocne da leti sa 5 metara ka kosu, a leteo je mnogo.

kad da kos iz nemoguce situacije, a davao ih je mnogo.

postizanje poena i sve ostalo sto prati kosarku , statistika , su samo brojevi.

Iskreno ne bi se bas skroz slozio sa ovim , mislim Dzordan jeste bio ono tata, mada sto se tice virtuoznosti i lepote mislim da definitivno nije najbolji handballer i tehnicar ikad , ono najvise ga pamtimo po njegovom letenju, preletanjima na drugi obruc kao i onom sutu iz naskoka i sto se tice tih nekih stvari bio je pravi umetnik, ono daleko od toga da nije imao tehniku i da nije znao sa loptom ali recimo ja sam mnogo vise uzivao da gledam igrace kao sto su recimo Toni Parker, Manu Djinobili, Stiv Nes, Alan Ajverson, Dejan Bodiroga...........ono ta kontrola lopte i oni njihovi , driblinzi, crossover-, ankle breakeri-i , ulazi su bili bas prava umetnost , ono lepota kao balet da gledas, ono potezi su im bilo bas ono wooow , ono po 5 puta moram da vracam snimak neki da vidim kako je uopste uspeo da izvede tako nesto , pa onda kasnije kad je odem na basket gledam jel bi mozda mogao nesto da prekopiram od njih (sto i dan danas radim) , neki potez, dribling............

Uz svo postovanje prema T-Mac-u iskreno ne spada mi on bas u tu kategoriju majstora tog tipa , on se vise oslanjao na skocnost i brzinu, ono proslavio se tim nekim spaktakularnim zakucavanjima, brzinom, igrom u tranziciji, ono ne kazem da nije znao sa loptom ali nije bas poznat po toliko prefinjenoj tehnici , recimo u taj red majstora bi uvrstio i Dzejsona Kida , isto ono sa loptom je bio tata-mata i njega je isto bilo milina gledati , pravi virtouz ili recimo Stefon Marberi, ono strasne finte i ulaz je imao + neverovatnu brzinu , on je inace rodjeni Njujorcanin i basket je poceo da igra u cuvenom Rucker parku u Harlemu ( mozda i najpoznatiji teren za ulicni basket na svetu) i tacno se vidi ta kreativnost i ta tehnika, ono pravi street-baller.

Inace secam se recimo americkog "Drim Tima" iz 2004 iz Atine kada im je bekovski par bio Ajverson - Marberi i secam se ono svi su bili u fazonu da lagano osvajaju (pogotovo posle kiksa u Indijanapolisu) jer takva 2 beka pogotovo zajedno na terenu niko ne moze da sacuva, pogotovo ne evropski igraci, jer su kao prvo nevidjeni virtouzi sa loptom a kao drugi brzi kao metak , ali onda na otvaranju tih OI usledio je sok, prvo su ih Portorikanci sokirali dobivsi ih 20-ak razlike , secam se Karlos Arojo je odigrao utakmicu zivota tad, unistio ih je, inace jos jedan zaista majstor , posle su ih Litvanci dobili nesto tesno i secam se onda u 1/4 finalu protiv Spanije da Stefon Marberi je eksplodirao i ubacio Spancima 30 i nesto poena i svi su mislili to je to, kad ono u 1/2 finalu opet naleteli na Argentince i opet dobili jos jedan samar, Argentinci im ponovo ocitali lekciju, mislim da im je Manu Djinobili ubacio 30-ak poena, majstor bio i ostao, ali zaista u to vreme kada su obojica bili na vrhuncu ono Ajverson - Marberi dosta slicni po mnogo cemu se cinio bas kao bekovski tandem iz snova.

Iskreno ne bi se bas skroz slozio sa ovim , mislim Dzordan jeste bio ono tata, mada sto se tice virtuoznosti i lepote mislim da definitivno nije najbolji handballer i tehnicar ikad , ono najvise ga pamtimo po njegovom letenju, preletanjima na drugi obruc kao i onom sutu iz naskoka i sto se tice tih nekih stvari bio je pravi umetnik, ono daleko od toga da nije imao tehniku i da nije znao sa loptom ali recimo ja sam mnogo vise uzivao da gledam igrace kao sto su recimo Toni Parker, Manu Djinobili, Stiv Nes, Alan Ajverson, Dejan Bodiroga...........ono ta kontrola lopte i oni njihovi , driblinzi, crossover-, ankle breakeri-i , ulazi su bili bas prava umetnost , ono lepota kao balet da gledas, ono potezi su im bilo bas ono wooow , ono po 5 puta moram da vracam snimak neki da vidim kako je uopste uspeo da izvede tako nesto , pa onda kasnije kad je odem na basket gledam jel bi mozda mogao nesto da prekopiram od njih (sto i dan danas radim) , neki potez, dribling............
mozda si u pravu sto se driblinga tice , mislio sam na koseve iz * nemogucih pozicija*

blokiraju ga , on pada , pa izvuce i ubaci nekako

Istina , te gluposti kako MJ ne bi mogao da igra protiv danasnjih zvezda je cista glupost , da igra danas mogao bi da bude samo jos bolji a istina je da vecina danasnjih zvezda da su igrali u Dzordanovo vreme da bi verovatno bili tek prosecni ili u najboljem slucaju samo solidni igraci, ajde bas da vidim da li bi Harden ubacivao po 50 poena onoj odbrani Bad Boysa ili Cikaga recimo i da li bi Stef Kari ubacivai po 6,7 trojki za jednu cetvrtinu, ono polomili bi ga , ne bi bio ni u prilici da sutira toliko.
Unakazili bi ih trojkama. Zamisli Klay im strpa 37 poena u cetvrtini sa 4-5 driblinga.

Meni je iskreno bzvz poredjenje era iz respekta prema starim legendama. Volim ja da pogledam neke klasik meceve Birda, bad boysa... al realno smesno je to naspram danasnje kosarke

Ma gde bi ih unakazili ovi kad bi ih dovatili ne bi mogli ni da disu , ono rebra bi im popucala, ono zasta se danas dobija iskljucenje u ono vreme je bio samo obican faul, ono ne bi mogli ni da prdnu protiv defanzivaca iz tog vremena kao sto su bili Rodman, Dzo Dumars, Lambier, Pipen, Dzordan, Bird, Mutombo pa i kasnije recimo Brus Bouven, Teson Prins, Ben Valas.......recimo ta generacija Detroita predvodjena Ben Valason, Rasid Valasom, Cinsi Bilapson, Rip Hamiltonom i Teson Prinsom je recimo one Lejkerse sa Kobijem i Sekom uspevala da zadrzi na 60 i nesto koseva , mislim o cemu mi pricamo , kakvih 37 poena za cetvrtinu, kakvu bakracu, taj ne bi spojio 37 poena za 3 utakmice.

Back