"Borba dobra i zla u budućnosti neće postojati, već samo jedna sila koju zovemo Ljubav"
U ovoj misli sažeo je svoj život i umetnost akademski slikar Kosta Bunuševac, čija se duša
uputila ka zvezdama u noći između srede i četvrtka.
Svestrani stvaralac, decenijama je bio dobri duh vertikalnog Beograda, jedinstvena pojava
naše likovne i pozorišne scene.
Mag, urbani samuraj, idol svakako, svemirsko biće osuđeno da se kreće u telu zemljanina,
večito blagorodno dete. Svoje svemirsko poreklo je pretvarao u ovozemaljske minijature
pune signala dobrote, nežnosti, iskrenosti.
"Kosta Bunuševac je bio čist i naivan u svetu prljavih i zlih. I nikad nezadovoljan. Nikad
ozlojeđen. Nikad ljut.
Ovo što se desilo izmešu srede i četvrtka, to nije smrt. To je poslednji Kostin performans
koji su izrežirali on, Salvador Dali, Pikaso i Direr..."
Kostu sam upoznala kada mu se rodio prvi sin, Andreja.
Beše to baš odavno...
Želela sam da napišem nešto o njemu za "poslednje zbogom"...
Danas me je zadivio članak o Kosti koji je u "Politici" napisala naša divna Biljana
Willimon.
Mislim da sa više ljubavi ne bih ni ja napisala...
...//...
U ovoj misli sažeo je svoj život i umetnost akademski slikar Kosta Bunuševac, čija se duša
uputila ka zvezdama u noći između srede i četvrtka.
Svestrani stvaralac, decenijama je bio dobri duh vertikalnog Beograda, jedinstvena pojava
naše likovne i pozorišne scene.
Mag, urbani samuraj, idol svakako, svemirsko biće osuđeno da se kreće u telu zemljanina,
večito blagorodno dete. Svoje svemirsko poreklo je pretvarao u ovozemaljske minijature
pune signala dobrote, nežnosti, iskrenosti.
"Kosta Bunuševac je bio čist i naivan u svetu prljavih i zlih. I nikad nezadovoljan. Nikad
ozlojeđen. Nikad ljut.
Ovo što se desilo izmešu srede i četvrtka, to nije smrt. To je poslednji Kostin performans
koji su izrežirali on, Salvador Dali, Pikaso i Direr..."
Kostu sam upoznala kada mu se rodio prvi sin, Andreja.
Beše to baš odavno...
Želela sam da napišem nešto o njemu za "poslednje zbogom"...
Danas me je zadivio članak o Kosti koji je u "Politici" napisala naša divna Biljana
Willimon.
Mislim da sa više ljubavi ne bih ni ja napisala...
...//...
Poslednja izmena: