POSLEDNJI NEKA UGASI SVETLO

KADA BIH MOGAO

• Ukupno glasova
    66
  • Anketa je zatvorena .
Libanci su sasvim drugaciji od svih ostalih arapa......s obzirom da su jedina drzava na bliskom istoku bez nafte, oni su oduvek bili trgovci, a svoju decu su slali u najbolje svetske univerzitete , jer su provalili da samo znanjem i kulturom mogu da pariraju ovim beduinima sto su ****** kamile dok nisu nasli naftu...................

Zato su Libanci najobrazovaniji arapi, a na ulicama ces se osecati kao u Monte Karlu , a ne u nekom bliskoistocnom gradu.......naime, Libanke se oblace po poslednjoj modi, kao i Libanci, koji furaju sve moguce svetske brendove , od "Rolexa" do " Ferrarija" koji mozes da kupis direktno sa broda ..........bez carine i poreza.................

Vise Bejrut lici na evropsku metropolu nego neka yebena Budimpesta, ili Beograd npr.

Заболе ме за светске брендове и последњу моду, битно је да се ти тамо осећаш добро. Твоји су утисци позитивни и то је супер, битно да си нормалан испао :mrgreen: ал било је и друго то твоје време. Рекох ти мој став, радо бих отишао да видим таква места, али да спуцам најбоље године живота тамо... Ни под разно.

Мало је приглупо рећи да су се арапи и генерално муслимани необразовани и да немају културу. Далеко од тога да су ми симпатични, ал стоје неке чињенице.

Ja sam ziveo po raznim drugim zemljama daleko duze nego sto sam ziveo u Srbiji, jos od kad sam bio klinac. Bio sam u raznim drzavama u Evropi i par godina u Americi.

Od svoje majke ko ce naci bolju? Pa Srbija nam je u najboljem slucaju maceha, i to pijana, udrogirana ciganka koja decu tera u prosnju, prodaje ih, prebija i tera da spavaju u svinjcu. Ybg. Od takve majke se ocas posla nadje bolja, tako da to nije problem.

Ima i tamo i sunca i grije isto k'o i ovo ovde. Ponegde cak i mnogo vise.

Nisu grki zalogaji hleba uopste - cak sta vise, u Beogradu hleb nikad nije valjao. Imamo glupe pekare. Tamo je hleb bolji. Nema pogacica i bureka, doduse (osim turskog böreka, koji nije ni za kitu).

Jedino pitanje koje se postavlja jeste ono 'gde svoga nema i gde brata nije'. Onome ko je odrastao u jednom kraju grada, ili nekoj varosici recimo, i tu mu je cela porodica i svi prijatelji... ne sumnjam da mu je teska i sama pomisao da sad ode negde drugde. To je ono sa cim treba biti nacisto pre nego sto se neko odvazi na odlazak - dal' to moze ili ne.

Treba biti nacisto i sa tim da je stranac & imigrant uvek stranac & imigrant, sto sa sobom povlaci i neke ocigledne posledice. Ma kakav poloyaj neko imao u Srbiji, i ma kakav posao radio u inostranstvu, u bogatim stranim zemljama ce za vecinu lokalnog stanovnistva automatski biti pripadnik jedne nize kaste.

Dalje, treba dobro znati jezik date zemlje i imati volju da se prihvati lokalni nacin zivota. Ko hoce da tera svoje i ne yebe 2% zemlju u kojoj je obicno lupi glavom u zid, ili ostane izolovan, nadrkan i nesrecan.

Konacno, kad si sa ljudima koje volis svuda ti je divno.

Apsolutno sjajan post Grofe... u vašem stilu.

S ovim boldovanim se posebno slažem kao i sa tvojom preporukom svima, koji to mogu, da jednostavno spakuju kofere i odu.

Lično mislim da bi za građane Srbije bila velika stvar, koja bi ih duhovno obogatila, proširila im vidike i ostavila uspomene za čitav život - da mogu, ako ništa drugo, bar više da putuju.

S druge strane, ja spadam u one teško prilagodljive. Ni na nebu ni na zemlji.
Da bi neko bio srećan čovek, pre svega dragi Grofe, mora da zadovoljan samim sobom.

Да ли сам кул или нисам - не знам. Оно што знам је да је и овде могуће нормално живети, уз много рада и мало среће. Најлакше је сести и кукати ...

Hahaha:hahaha: kome i koliko ljudi moze tako da zivi?! i gde da radi?! krenimo od toga, u srbiji ne mozs da se zaposlis?! a ti pricas o normalnom zivotu!

Back