Poslednji A380 ikada napravljen poleteo je danas

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.427
Malo emotivan trenutak i svakako istorijski jer ovaj lepotan i zvanično se više neće praviti nikada. Poslednji primerak "kralja neba" poleteo je kao naravno Emirates koji ih je i koristio najviše iz Tuluza za Hamburg gde će ga ofarbati u Emirates livery i poslati da narednih godina još bude na raspolaganju putnicima da uživaju u njegovom komforu.

Nažalost iako se znalo još ranije da je kraj, COVID pošast je ubrzala povlačenje jumbo-jet kralja i kraljice A380 i B747 i poslala ih jednog po jednog u legendu.
Ostaje da u narednih desetak godina (ako i toliko) ko nije pokuša da uživa u letenju ovim grdosijama u kompanijama koje ih još nisu povukle.

A350 i Drimlajner B787 su sada mejnstrim avijacije sa najvećom isplativošću i bez obzira što svakako imaju potreban komfor za duge letove svejedno nemaju taj poseban "šmek" koji su ove grdosije imale.

Sa B747 sam imao zadovoljstvo da letim, nažalost sa A380 nisam imao prilike i zaista Bože zdravlja gledaću da jednom pre konačne njihove penzije i to putovanje nekako iskombinujem.

Emirates leti svuda samo da bi leteo :D kolege iz Indije sa kojima radim na svaki ugovor kad se ukrcavaju lete preko ili Dubai ili Doha pa onda za ostatak sveta... lete iz nekih njihovih dzungli kojih nema ni na mapi,ali direktno sa Emirates ili Qatar Airways ;)
Sve to stoji,svi iz zaliva + turkish funkcionišu po tom principu ali sada tražim konkretan avion na destinaciju koja bi me interesovala. Koliko sam video 777 je skoro svuda sem Pariz,Moskve i neki kineski grad gde ide A380 a to je sve nepovoljno.
Ja čekam Bangkok,Singapur, Kuala Lumpur,Manilu,Sajgon i sl....:lol:
Kada sam imao prilike da letim u Bangkok sa A380 gledao sam cca 50-ak evra razlike za Etihad koji je leteo sa A330 čini mi se...sad mi žao skoro.

Back