POSLEDNJA MANDINA ULOGA: Milorad Mandić pao na sceni, reanimacija nije uspela

Odmorio se i sad mirno počiva šta god ga je u ovom svetu pritiskalo.

Kažu da pravednici ovako umiru, odjednom bez muke i patnje koju bolesti obično sobom donose , tako je i moj tata otišao, odjednom.

Za njega je to udobna smrt, bio je među svojim najmilijima , pročitah da mu je i sin , deca bili uz njega, prijatelji, kolege , otišao je na daskama koje su mu život značile.

Za ove koji ostadoše iza njega, deca i najdraži je to neopisiv šok od kopjeg će se teško oporaviti ako će ikada.

To je sveprisutna bol čiji intenzitet ne jenjava samo menja jačinu u zavisnosti od proteka vremena i generalno života ali ne nestaje, znam to jako dobro, nažalost.

Kada neko dugo boluje, pati se i muči , nekako se taj kraj očekuje i iako ga bolno doživimo nismo nespremni na njega ali kada ti neko tvoj ode na ovaj način, to treba preživeti.

Spokoj mu duši.

p.s. samo mala napomena , vidim da mnogi ne znaju : nepristojno je i nadasve nekulturno ostavljati smajlije ma kakav bio komentar na ovakve vesti, ne ide ali svako prema svom vaspitanju i opštoj kulturi.

- - - - - - - - - -

p.p.s. sad videh, ovo za švajcarce i kredite , dakle ljudi su stvarno stoka neopisiva , čak i nečiju smrt koriste da se sami okoriste, užas.

Kafana Besmrtnih

Prilozi

• 1466094068538.jpg
    1466094068538.jpg
    24,7 KB · Pregleda: 11
...

2345.png

Sramota da je Srbija jedina drzava u okruzenju koja nije poduzela NIŠTA po pitanju zastite gradjana sa "švajcarcima"

Oni ljudi tamo kampuju mesecima protestvujuci, a cinovnici Vlade i Ministri prolaze kraj svega toga kao kraj turskog groblja...

Zato je Manda morao da radi i ono sto mozda inace ne bi...da snima sa starletama i sl...
Jer mu je trebalo da obezbedi pare i za kredite i za porodicu i decu i sl.
A videlo se u onom intervju-u da ga to jede...to sto mora da radi nesto sto negde filozofski ne bi nikad...

...

Poslednja izmena:
Da i ovde stavim!

I bas u vezi Mande i zarad Mande! Zarad njegove napacene duse....

Pogledajte vi tu najavu tog kviza sa Sorajom...covek je profesionalno morao to da radi, ali vidi se da nije uzivao...sto je u onom intervju i rekao...
Ali obratite paznju na taj tocak srece i na njemu pojmovi "BANKROT, MALER..."....
A posebno sto u toj najavi Manda mora da izgovara recenice i reci tipa: "Hocete keša, hoćete auto, hocete..."

A onda pomislite da je to covek koji je bio u problemu sa kreditom i trcao na sve strane da bi zaradio i izvukao se iz duznickog zelenaskog-bankarskog ropstva

Mozete misliti koliko se stvari lomilo u njemu dok je sa tom podsvescu morao da radi ovakav kviz na TV HEPI...izvoru zla...

...

...

RADOŠ BAJIĆ POLJUBIO MANDINU SLIKU: Govor zbog kog nećete moći da prestanete da plačete
http://www.srbijadanas.com/clanak/r...og-necete-moci-da-prestanete-da-placete-18-06

I dok smo pod krošnjama velikih lipa, koje su na rosnoj kišici širile omamljujući opojni miris, sedeli i čekali da se postavi rasveta za naš sledeći kadar, Manda je pripaljivao cigaretu za cigaretom i tihim rapavim glasom mi se jadao da, kako stvari stoje, nikad neće sustići i otplatiti sve kamate, kursne razlike i globe stambenog kredita kojeg je u švajcarcima podigao pre 10 godina da bi kupio stan za porodicu; da radovi na rekonstrukciji pozorišta „Boško Buha”, čiji je direktor, teku veoma sporo, da razmišlja da da ostavku, ali mu je žao da ostavi pozorište u takvom stanju, da više ne zna kome da se obrati za novac, da svi političari lažu, da je jedva uspeo da eskivira strašan pritisak vladajuće partije koja je tražila da učestvuje u njenoj izbornoj kampanji, da je veoma umoran, da bi najradije ostao tu, da na nekom kosmajskom proplanku baci ćebe preko poljskog cveća – da zaspi, da se ne pobudi tri dana i tri noći... A posle da vidi – gde će i šta će.

...

PETICIJA Pozorište "Boško Buha" da menja ime u "Manda"!
Na internetu je pokrenuta peticija da pozorište "Boško Buha" promeni naziv i ponese ime pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, koji je bio upravnik ove ustanove.
20110729_blicpuls_petar%20markovic_novi%20sad_Di003185944_preview_1000x0.jpg
Milorad Mandić Manda, Foto: Petar Marković
Profesorka engleskog jezika Šeste beogradske gimanizije Sandra Plazibat pokrenula je peticiju da pozorišta “Boško Buha” promeni naziv u Dečje pozorište “Manda”.
"Nakon tragične smrti Milorada Mandića Mande, pozorište u kome je izgarao kao upravnik treba da ponese njegovo ime. Poštujemo Boška Buhu, ali ima ljudi koji su u ovim vremenima zaslužili još jedan život. Život kroz generacije”, navodi se u peticiji, koja je upućena i Gradu Beogradu.

da budem iskren, ma koliko cenio i voleo mandu ne slazem se sa ovim predlogom.

mislim da nije lepo menjati nazive prema trenutnoj modi.
zato sto je bio partizan bosko buha sad nije "in" i ajde da ga menjamo
ako se to uradi moze se lako desiti da se za 50 godina i ime manda promeni u neko novo ime koje ce biti tad aktuelno.
po mandi bi trebalo da se nazove neko novo pozoriste ili neka scena ili neko desavanje u okviru pozorista bosko buha, na primer mandini dani, mandina nagrada i slicno.....

Nisam bas za promenu imena, ali za nagradu u pozoristu svakako i to u vise sekcija nagrade. Nek izgrade novo pozoriste za decu, bice bolje. Sa menjanjem imena moze da se na svakih 5 godina to radi i nema smisla. Svako pozoriste je iznedrilo ne jednog nego masu glumaca i sad se sutra treba utrkivati ko je veci da bi pozoristu dali posthumno novo ime.

Glumac Ljubomir Bandović, ogorčen načinom na koji se pojedine njegove kolege ponašaju i koriste ime pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, koji je iznenada, na sceni, dok je igrao u predstavi "Petar Pan", preminuo, objavio je na Fejsbuku "za dnevnik" pismo osuđujući ih što njegovo ime "razvlače po društvenim mrežama".

"Hoću i ja da izjavim nešto za dnevnik... Je l znaš ti, nesrećo, da su glumci najveća goveda. Jedan od omiljenih kolega i jedan od najboljih od nas nas je napustio iznenada, pre par dana. Milorad Mandić se zvao. Ode iznenada, kako nas je zajebao... Kako se to neljudski često kaže ''nije se čovek ni ohladio'' a kasta njegova, rod rođeni njegov, narod njegov, glumci, razvlače njegovo ime po društvenim mrežama. Ima tu i reditelja, producenata... Svakakve sorte.

Potpisuje se peticija da pozorište Boško Buha promeni ime i nazove se po Mandi. Dobro. Sve jasno.

E, sad; Srbija, zemlja opozicije. Javljaju se i oni koji ne misle tako iz ovih ili onih razloga. Opet dobro. Opet jasno. I šta se sad dešava? Rasprava. O pravu na pravo da imam prava da tvoje pravo dovedem u pitanje, jer, da se razumemo, imam pravo na to da mislim da nisi u pravu. Sve akademski, gospodski i pogrešno.

Što odmah bre, braćo i sestre? Što ne date porodici njegovoj i najbližima vremena da se oproste od svoga? Da li treba da pominjem da bi suprugu njegovu, Anju, valjalo kontaktirati... ili improvizujete samo? Mislite li da bi Manda baš to hteo? Svašta bih vas pitao sad...

Normalno je čoveku, takvom čoveku, dići neku vrstu spomenika, nazvati pozorište, scenu, nagradu ili fond po njemu. Ali, sačekajte, nesrećo, sačekajte da bol prođe! Takve se stvari hladne glave rade. Nije ovo proba ili predstava pa da srcem srljate. Pozivam vas sve da sećanje na Milorada Mandića Mandu ne postane javna tribina gde se tolerantno ne podnose ovi ZA i ovi PROTIV. Na dostojanstvo vas pozivam, nesrećo! Bolje nego da vas tražim po gradu.
Mando, oprosti.

Nisam bas za promenu imena, ali za nagradu u pozoristu svakako i to u vise sekcija nagrade. Nek izgrade novo pozoriste za decu, bice bolje. Sa menjanjem imena moze da se na svakih 5 godina to radi i nema smisla. Svako pozoriste je iznedrilo ne jednog nego masu glumaca i sad se sutra treba utrkivati ko je veci da bi pozoristu dali posthumno novo ime.

Veću glupost od te sa promenom imena pozorišta , skoro nisam čula.

Ovi kao da se utrkuju ko će nam više zgaditi i samog pokojnika ni krivog ni dužnog u ovom slučaju, sve pretvaraju u šaradu kiča i šunda.

On je imao sreće da je uopšte radio i to nekoliko poslova , masa mu kolega koji nisu partijski bliski sa vladajućim garniturama nemaju nijedan posao , a daleko od toga da su lošiji i manje pametni, no da ne načinjem tu temu sada.

Realno, pokojni nam Manda jeste dao dosta glumistu i deci, ali mnogi glumci koji rade dosta, po pet poslova, su bliski nekoj stranci. Sam Bata je bio Sps-ovac, ckalja je prezirao Slobu i navijao za Dos, lecic i mira banjac snimili za prosle izbore spot za ds, goncic za sns itd. I ja sam cuo price da i na fdu ne moze svako da ostvari karijeru kao i bilo kom drugom poslu u Srba. Ne verujem da se iko sam probio koliko god imao talenta. Mislim na bracu Trifunovic, Andriju Milosevica, Bikovica i druge mladje glumce.

Back