POSLEDNJA FOLKSDOJCERKA IZ SELA JABUKA,DOVODI SVABE SVAKE GODINE

Ja nisam u sporu sa ovim tekstom, poynajem dosta Švaba koji su ostali jer nisu učestvovali u ratu. Nažalost bili su malobrojni.

Vec sam mislio da nikoga ne zanima. Vidi jednu tezu iz teksta~Svabe katolici su naseljeni u Jabuku,Svabe luteranci u Kacarevo a Svabe protestanti u Glozanj da se ne bismo medjusobno svadjali.~ Svabe mogu da budu razlicitih konfesija a Srbi ne mogu. Drugo bili su vlasnici 98 000 ha plodne banatske zemlje .Niko nije trazio restituciju?

имате пдф хисторија
па слободно слините за јадним швабовима протератим од стране злих Срба, фашиста....

opet lupas gluposti... niko ovde nije rekao da su Srbi zli fasisti, pa ni ta Nemica koja je davala intervju

cinjenica je da su mnogi Nemci ispastali neduzni... proterivani su, muceni i ubijani iako veze nemaju sa Hitlerom i njegovom ideologijom

samo sto likovi poput tebe ne mogu ili ne zele to da razumeju, ali zato smo sampioni kad treba da se kritikuju Hrvati zbog etnickog ciscenja, a situacija je maltene identicna

da zamisli 300 000 domacih Nemaca ucestvovalo u ratu... cudi me zasto nisu sravnili Srbiju kad su mogli to ko od sale
Izneo sam na jednoj temi ( Folksdojčeri..) na Istoriji tačnu računicu, taksativno navedeni demografski podaci i podaci trupa uklapaju se "u čoveka", tako da nemam potrebu da ti se pravdam. Malo koja porodica nije imala predstavnika u SS divizijama.

Izneo sam na jednoj temi ( Folksdojčeri..) na Istoriji tačnu računicu, taksativno navedeni demografski podaci i podaci trupa uklapaju se "u čoveka", tako da nemam potrebu da ti se pravdam. Malo koja porodica nije imala predstavnika u SS divizijama.

ko trazi opravdanje? samo kazem da lupas gluposti, a opravdanje za glupost je obicno isto glupo

Dok su ziveli u Banatu taj deo je bio jedan od najrazvijenijih. Culi ste za DJordja Vajferta.Nije Srbin ,Nemac,Industrijalac. I sad kad odes u Banat i pogledas te kuce ,kazu kako su ih Svabe ostavile tako i danas izgledaju. Ovi nasi nista nisu pipnuli,maximalno povadili ciglu i betonirali dvoriste za 60 godina.

dok su svabe ovde zivele ovde se i radilo i razvijalo... kako je Srbin proterao svabe i preuzeo stvar u svoje ruke, sve je pocelo da propada... koristio je sto je svaba ostavio koliko je mogao, sad kad nema ni to mozemo da se slikamo samo

opet lupas gluposti... niko ovde nije rekao da su Srbi zli fasisti, pa ni ta Nemica koja je davala intervju

cinjenica je da su mnogi Nemci ispastali neduzni... proterivani su, muceni i ubijani iako veze nemaju sa Hitlerom i njegovom ideologijom

samo sto likovi poput tebe ne mogu ili ne zele to da razumeju, ali zato smo sampioni kad treba da se kritikuju Hrvati zbog etnickog ciscenja, a situacija je maltene identicna

е тако ме заболе и за њи и за вас космополите, антифашисте и сличне који само за Србе немате рећи оправдања....

Dok su ziveli u Banatu taj deo je bio jedan od najrazvijenijih. Culi ste za DJordja Vajferta.Nije Srbin ,Nemac,Industrijalac. I sad kad odes u Banat i pogledas te kuce ,kazu kako su ih Svabe ostavile tako i danas izgledaju. Ovi nasi nista nisu pipnuli,maximalno povadili ciglu i betonirali dvoriste za 60 godina.
Ђорђе Вајферт је био Србин Ђорђе, а не Шваба Георг.

Срећа наша па од тих Шваба оста само кукњава доконих Србаља...

Тја...

Original odgovor koji cujem od doseljenih Hercegovaca.Doduse oni dodaju i psovku.Uz konstataciju da ce ih pobiti na licu mesta.

цоол
а сад настави да слиниш за швабовима, искрено се надам да ће следећи пут бити тисућу за једнога, заслужујуте, брезалтернативно.

е тако ме заболе и за њи и за вас космополите, антифашисте и сличне који само за Србе немате рећи оправдања....

i Srbi Krajisnici i domaci folksdojceri su u vecini slucajeva nevini i zrtve su lose politike svojih maticnih drzava i sukoba koje su imale sa drzavama u kojima zive...

no naravno za Srbende tu vaze samo dvostruki arsini... svi Srbi su uvek zrtve, a svi ostali zlocinci potpomognuti Vatikanom

Back