Poslednja Antonićeva kolumna u Politici

U stručnoj javnosti važi za jednu od najboljih poznavalaca međunarodne politike i Haškog tribunala.

Ako je stručna javnost DSS-ov "politički komitet", onda da. Nemam baš utisak da je nešto dobar poznavalac bilo čega. Njenu retoriku ne sporim, informsanost takođe, ali uvek je bila obojena patrijski, iako se uvek trudila da se predstavi kao objektivna.

Ne znam da li si gledao snimak onog ubistva pre neki dan kada je policajac ubio onog jadnog mladića. Jesi li primetio kako leš leži na asfaltu, koliko poštovanje gajimo prema mrtvima da čak ni jedan leš ne umemo ljudski da prekrijemo makar čaršafom nego se kamere onako neljudski utrkuju da ga pobliže snime, šta je to novinarsstvo, divljaštvo ili nečovečnost.

Е ту се слажем с тобом.

Мени је засметало и оно синоћ кад погибе она жена од бомбе а камера полако клизи низ, од бомбе оштећена, врата стана, да би завршила "погледом" на локву крви...

То није демократија, као што није демократија ни да на ТВ долази баш свако.

Ето, како ти стално видиш Антонића на РТС, тако ја стално видим оног створа Милана Николића на РТС.
Изгледа да обе набасамо баш онда кад не треба. :lol:

Ako je stručna javnost DSS-ov "politički komitet", onda da. Nemam baš utisak da je nešto dobar poznavalac bilo čega. Njenu retoriku ne sporim, informsanost takođe, ali uvek je bila obojena patrijski, iako se uvek trudila da se predstavi kao objektivna.

Nisam se ja uplitala u njeno političko opredeljenje ja sam samo rekla da je stručna.Ja recimo veze nemam sa DSSom, zar bi sad trebala manje da je cenim zbog toga što je ona sklona DSSu, ja imam malo drugačije kriterijume u proceni ljudi.

Obožavala sam slušati pokojnog akademika Nikolu Miloševića, znanje i elokventnost tog čoveka za mene su fascinantni.
Znam da će me sada neki spopasti zbog toga ali dva čoveka takvog profila se ne rađaju u 100 godina.

Црна демократијо јадна ли си ко те све заступа...

Имамо две опције или да тежимо некавом балансу и да се чује свачији глас или да признамо да је све то сисање весла, и да није свако компететнтан да се пита и одлучује.

Čitam ja i njih dvojicu i svejedno smatram da ima mesta za sve. Ako budem čitao samo ljude koji misle kao ja onda tapkam u mestu i ništa novo ne saznajem, a politika je živ proces.
pa da al Lukovicu nije mesto u Politici zbog njegovog "slobodnog " stila , a ni Pancicu jer ga vec ima u dvoje ,troje drugih novina , a isto vazi i za Antonica i Vukadinovica koji imaju svoj DSS-ovski Volkishe Beobachter pod kodnim imenom NSPM pa nek tamo pisu do mile volje , a ogrebu se i za tezge u drugim novinama , tako da nema potrebe da se i ozbiljne novine poput Politike stavljalju partijski ideolozi i propagandisti , tim pre sto je partija propala .

Znaš li ti išta o demokratiji ili je to samo fensi fraza kojom se pušeš ovde na forumu?

Da si bar pročitao ovu kolumnu video bi da Antonić upućuje reči hvale i Tadiću. Ne veruj sve što ti kažu, razmišljaj svojom glavom.
Antonić je klerofašista isto koliko i ja i ti. DSS je legitimna i legalna partija u višepartijskom demokratskom uređenju Srbije. Uklanjanje iste sa političke scene je nedemokratski. To nije ono za šta se borio čovek koji ti krasi avatar, bez pokrića, moram da dodam...

ne trosi dzabe tastaturu, rale je to....

Kad na jednoj polovini stranice bude kolumna Djordja Vukadinovica, a na drugoj Teofila Pancica cenicu uredjivacku politiku tog lista.
Сумњам, пре ћеш постати разрок, или, недајбоже, схизофрен. :sad2:
То, наводно "да се чује различит глас", у ствари служи да се ионако слуђени народ слуди још више. Живи ли још неко у илузији да ће добити и пуну истиниту информацију, а камоли анализу':think:

Ne mogu reći da nisam očekivao ovakav potez nove uprave Politike, ali svejedno ga smatram zlim i podlim. Iako je Antonić jedan od onih koje čovek može nazvati 'tvrdom strujom', 'evroskeptikom', 'desničarem' i slično, što je pozicija suprotna mojoj, ipak cenim da je jedan od kvalitetnih analitičara ovog podneblja. Sa njegovim komentarima se redovno i slažem i ne slažem, ali se ne može poreći njegova sjajna politička analiza.

Nije mi jasno kakva će to nova koncepcija Politike biti, pa da za jednog takvog analitičara nema mesta? Da li se i Politika u potpunosti utapa u more medijskog jednoumlja koje stameno vlada Srbijom, a o kome Antonić ovde piše?
Shvatamo li mi uopšte šta demokratija znači, ili smo jedan hegemonijalizam zamenili drugim?
Da li mi shvatamo da je evroskepticizam u Srbiji široka pojava koja neće nestati (i ne treba da nestane) ako zažmurimo i pravimo se da ne postoji? Time po ko zna koji put delimo sami sebe, uz obavezno optuživanje one druge strane za sva zla i sve grehe.
Ne samo da smo politički vrlo nezrelo društvo, već se u toj nezrelosti tvrdoglavo ukopavamo interpretirajući ideale sa kojima se identifikujemo samo onako kako to nama odgovara.
Narodi koji nas čekaju u Evropi su te lekcije odavno naučili. Pitanje je koliko će nama trebati da ih naučimo?

Kad na jednoj polovini stranice bude kolumna Djordja Vukadinovica, a na drugoj Teofila Pancica cenicu uredjivacku politiku tog lista.
eno ti ga Vreme Teofil pise vec 15 godina , a Dj.okica u poslednjih 5 brojeva u nastavcima mada ne vidim po cemu je poboljsao kvalitet tog nedeljnika sto im pise Vukadinovic
ne tvrdim ja ni da je Pancic bolji ,svakome prema ukusu al jednostavno neke stvari ne idu zajedno ,pogotovo sto se angazovanjem dva ili tri toboz "neistomisljenika " nastoji zamaskirati u sustini jednostran koncept i navijacka uredjivacka politika i stvara se neki lazni utisak"uravnotezenosti i objektivnosti"
to je recimo fazon NINa koji je u sustini preslikan NSPM al u svakih par brojeva izadje intervju ili makar neka kratka forma izjave od Sonje Biserko ili barem Liht ako im je ova prva nedostupna

Back