Posledica ...

to ti mislis
itekako se drzava mesa
stajalo se i 80

Koliko se ja sjecam ( a 80-tih se ne sjecam jer sam tada bila beba ) kod nas (u BiH ) nikad nije bilo redova za hranu, raznih drugih gluposti da ali nikada nije bilo nestasica zato sto je najavleno povecanje cijene npr. ulja ili secera, to sam cula da se desava samo u Srbiji pa mi je taj fenomen posebno zanimljiv.

Citam ovdje o krizi u Srbiji i kako se tesko zivi, ok slazem se generalnu u cjelom regionu je otprilike ista prica, ono sto meni nije jasno a karakteristicno je samo za Srbiju je "sindrom praznih rafova" , kakve veze drzava ima sa uljem, mljekom, hljebom i td... kod nas i u sred ratnih desavanja namjernica je bilo, jeste cijena bila ogromna ali se moglo kupiti, kada cujem da se stajalo u redovima za hljeb i mljeko meni je to neshvatljivo, hajde desavalo se to 90-tih (kriv Slobo) ali svaki mjesec dva cujem na dnevniku, nema ulja pa nema secera... kod nas odes u market pise nova cijena ako imas para kupis ako nemas ne kupujes i gotovo... drzava se nikada nije ( i po meni i ne treba) da se mjesa u ekonomske tokove.

Kakve veze ima drzava sa ekonomijom?! Robne rezerve? Budzet? Ko upravlja tim? A ko puni budzet?
Sve se desava na relaciji vlada-gradjani...ti kupis nesto, i punis drzavnu kasu, preko PDV-a, i sad iz iste te kase treba da "dobijes", npr. subvenciju za samozaposljavanje, a ne dobijes je, nema, pojela maca...otisle pare u nesto prece, npr. novi vozni park za drzavne sluzbenike...
U ratu je vladala siva ekonomija, trgovalo se svim i svacim, isle su marke (nemacke), dinari (famozni "inflatorni"), "domaca" valuta Rep. Srpske, dolari, ...ko je sta imao...ali je isto tako bilo gradova/sela u kojima nije bilo apsolutno nista, dzaba novac, robe nije bilo. Ili nije bilo struje pa je dosta toga propadalo.
Super ako je tebe to mimoislo, ali nije tacno da je tako bilo na nivou drzave.
Koliko se ja sjecam ( a 80-tih se ne sjecam jer sam tada bila beba ) kod nas (u BiH ) nikad nije bilo redova za hranu, raznih drugih gluposti da ali nikada nije bilo nestasica zato sto je najavleno povecanje cijene npr. ulja ili secera, to sam cula da se desava samo u Srbiji pa mi je taj fenomen posebno zanimljiv.

Tih godina je bilo nestasica i redova, cuveni bonovi...a i "raznih drugih gluposti"...

Sta je to sto ste vi videli i osetili kao najjacu posledicu ekonomske krize?
Kako se manifestuje?

Da li mislite da se moze sanirati to?
I kako?

Molim da mi temu ne prebacuju, jer me zanima misljenje zena i ljudi koji ovde postuju.
Zanimaju me.price iz zivota.

Hvala
:bye:

Koliko vecina ljudi tesko zivi vidi se po roku na koji idu cekovi: bilo je na mesec dana, pa na dva, pa 3, pa 4.... sad gledam reklamu na tv-ju 360 dana pocek :confused:
Sta vise reci? Grozno

Koliko vecina ljudi tesko zivi vidi se po roku na koji idu cekovi: bilo je na mesec dana, pa na dva, pa 3, pa 4.... sad gledam reklamu na tv-ju 360 dana pocek :confused:
Sta vise reci? Grozno

Blago vama vi bar imate cekove, kod nas je to nestalo sa starom Jugom, mislim da ih nebi znali ni koristiti da nam ih neko i uvede :) postoji za zaposlene kupovina na rate preko sindikata i to samo u odredjenim prodavnicama sa kojom je tvoja firma sklopila sporazum i naravno kreditne kartice ( uleti u minus i placaj kamatu ) :)

Back