Posle studija svima posao

Poruka
22.606
BEOGRAD 06. 04. 2011

PRESS

Velika šansa - Visoka škola strukovnih studija i „Komtrejd grupa"
Posle studija svima posao

Kompanija „Komtrejd" osnovala je Srednju strukovnu školu za informacione tehnologije u koju će od septembra krenuti prvi đaci, a Visoka škola strukovnih studija (ITS), koja će upisati šestu generaciju studenata, postala je deo „Komtrejd grupe".
1
Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da je važno da državne škole za računarstvo imaju dobru konkurenciju u privatnim i naveo da 28 odsto budžeta za nauku u EU ide u tu svrhu.

Predsednik „Komtrejda" Veselin Jevrosimović istakao je pogodnosti rada sa najsavremenijom tehnikom i studiranje na daljinu, a kao cilj je naveo da se svakom inženjeru obezbedi zaposlenje posle studija.

Dekan ITS-a Valentin Kuleto naglasio je da je cilj da se pored domaćih studenata privuku i oni iz inostranstva, s obzirom na vrhunske uslove studiranja, najpoznatije predavače i praksu u najvećim IT kompanijama.

- Akreditacijom dva nova studijska programa steći će se uslovi za upis oko 700 studenata. Praksa koju će u okviru kompanije „Komtrejd" sticati naši studenti pripremiće ih da odmah po završetku studija budu potpuno oformljeni IT stručnjaci. O kvalitetu nastave govori i podatak da studenti dobijaju poslovne ponude već na drugoj godini - navodi Kuleto.
http://pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/156935/Posle+studija+svima+posao.html

Znači vi što ste studirali informatiku do sad- džabe ste krečili jer vaši faksovi vas ne zapošljavaju odmah po završetku školovanja:mrgreen:

Znači vi što ste studirali informatiku do sad- džabe ste krečili jer vaši faksovi vas ne zapošljavaju odmah po završetku školovanja:mrgreen:

Dovoljno sam dugo u poslu da znam da ce za dobrog informaticara biti posla, necu reci uvek, ali sigurno u doglednoj buducnosti. Tolika je potraznja za strucnim kadrom da me ne cudi izjava da ce svima biti obezbedjen posao. Najteze je pocetnika izvesti na put, a sad komtrejd ima sansu da osmisli plan i program prema svojim trenutnim potrebama poslovanja. Narodni receno, dobice i jare i pare - osposobljen kadar kakav im njima treba (nece dozvoljavati ako su iole pametni studentima da zavrse dok ne budu dovoljno spremni za posao) & pare od skolarina koje uopste nece biti male.

Back