Posle mene - potop!

Mislim da neko prethodno iskustvo na emotivnom polju, ne bi trebalo da utiče mnogo na nove veze, ali, nažalost, ljudi postaju probirljivi posle jedne neuspele veze. Ima raznih osoba, iskrenih i neiskrenih, osoba u koje možemo i ne možemo imati poverenja, osoba koje izigraju naše poverenje, tako da je sve sreća u životu. Na koga ćeš naići zavisi kakve si sreće. Ako jedna veza nije uspela, ne mora da znači da neće ni druga, zato ih ne treba porediti.:)

Sta mislite koliko novi partneri ispastaju i okajaju grehe stare ljubavi?
Koliko dobijaju obicno nezasluzeni los tretman zbog nekih repova iz proslosti?
Koliko 'sledeci/ sledeca' moraju vise da se trude da im npr verujemo ako nas je neko pre toga povredio ili ako je prosto bio neki 'gadan raskid'?
I da je 'traume' iz neuspelih odnosa mogu da se odraze i na neke kasnije odnose.?

da, svaka prethodna veza je neki uslovni "uvod" u sledecu. najgore je ako se neke stvari ne rasciste i sa tim balastom udjes u novu vezu. preneses neke strahove, neke grceve, neka nezadovoljstva.

svako iskustvo me oblikuje, ne mogu od toga da pobegnem.....ali, ne osecam bes i traume iz prslosti...preradim na nacin da mi proslost ne bude opsesija....i sve mi je lakse, sto sam starija, da pustim od sebe....i dobro je da je tako...da nisam ogorcena....ogorceni ljudi su teski, treba za njih puno strpljenja, puno dokazivanja....ali, kad zadobijes poverenje osobe koja je istraumirana u proslosti, mozes da budes nagradjen....samo, i odgovornost ti je veca, da je ne povredis.....

Voda sa tri izvora, krilo od slepog miša, dve trule jabuke i detelina sa dva lista, sakata.. smutiš to i dok ti ne naiđe neko ko će prevazići onog unutra, mažeš se jednom ujutru, jednom uveče.....

Back