Posle mandata u... zatvor?

mario80

Stara legenda
Poruka
83.154
Svaka stranka perfidno obećava kule i gradove, priča priče, bajke, naučnu fantastiku... Ali kada se zavesa spusti, na pozornici ostane samo popljačkan i uništen narod, kao da se ništa nije dogodilo, nakon 4 godine opet ista priča i tako u nedogled.

Ja sam za to da se donese jedan model, da se pažljivo prate izborna obećanja a po završetku mandata da se osuđuju za obmanu građana, omalovažavanje, ponižavanje. Po meni bi robija bila blaga kazna ali i društveno koristan rad nebi bio na odmet - voleo bih neke političare da vidim kako skupljaju pseću kaku po parkovima ili čiste plažu na adi :)

Mislite li da bi ovo tarifiranje nesposobnosti moglo da donese neku korist? Mislite li da bi političari manje lagali i krali?

Svaka stranka perfidno obećava kule i gradove, priča priče, bajke, naučnu fantastiku... Ali kada se zavesa spusti, na pozornici ostane samo popljačkan i uništen narod, kao da se ništa nije dogodilo, nakon 4 godine opet ista priča i tako u nedogled.

Ja sam za to da se donese jedan model, da se pažljivo prate izborna obećanja a po završetku mandata da se osuđuju za obmanu građana, omalovažavanje, ponižavanje. Po meni bi robija bila blaga kazna ali i društveno koristan rad nebi bio na odmet - voleo bih neke političare da vidim kako skupljaju pseću kaku po parkovima ili čiste plažu na adi :)

Mislite li da bi ovo tarifiranje nesposobnosti moglo da donese neku korist? Mislite li da bi političari manje lagali i krali?

Ко би то требао да изведе? Видиш да су странке повезане по принципу "врана, врани очи не вади".

Poslednja izmena:

ne bi manje krali jer su takve mizerije koje bi dusu prodale za vlast i podelu funkcija svojim ljubimcima kod kojih bi posle isli na grebanje

Ma nije njima do vlasti, pravde i boljeg sutra za narod i državu
Pod ovim statusom EU šalje lepe donacije
koje se još lepše preusmeravaju

Kad bi nezaposleni i trudnice znali za šta su sve ispušili ne da bi gorela Skupština nego bi se tražio projektant nove
E zato oni uglas viću - ne žurimo u EU

Ma nije njima do vlasti, pravde i boljeg sutra za narod i državu
Pod ovim statusom EU šalje lepe donacije
koje se još lepše preusmeravaju

Kad bi nezaposleni i trudnice znali za šta su sve ispušili ne da bi gorela Skupština nego bi se tražio projektant nove
E zato oni uglas viću - ne žurimo u EU

5 oktobra su ameri platili da se upali skupstina.

Ameri su i ove doveli na vlast da odrade prljav posao.

Pa da ali mislim da je ovo mnogo bolja solucija od recimo, da narod podivlja i linčuje političare na ulicama, da ih veša za ove držače saksija po banderama u centru - za koje je neki demokrata na tenderu maznuo silnu lovu a sad građani mogu da se bese. :)
Mislim zamislite sutra da ih narod juri po ulicama i da im dere kožu :)

Evo recimo ovako bi mogli naši proseratori političari da se oduže za sve gluposti i nebuloze koje su nam pričali u predizbornoj kampanji i tokom 4 godine osvojenih fotelja:

715736

" Nogometaš Manchester Cityja Carlos Tevez dobio je 250 sati društveno korisnog rada jer ga je policija uhvatila u vožnji iako mu je još ranije oduzela vozačku dozvolu
Radno jutro u Manchesteru. Na parkiralište smetlarskih kamiona ulazi bijeli 120.000 eura vrijedni Porsche. Iz njega sa suvozačkog mjesta izlazi nogometaš Manchester Cityja Carlos Tevez. Odlazi u ured, dobiva narančasti prsluk i počinje s čišćenjem ulica.
Kazna je to koju argentinski nogometaš mora odraditi jer ga je policija uhvatila u vožnji iako mu je prije šest mjeseci oduzela vozačku dozvolu. Da stvar bude gora, Tevez je vozio i automobil koji nije bio osiguran. Zbog toga je dobio još šest mjeseci zabrane vožnje i 250 sati društveno korisnog rada. Tevez mora čistiti ulice.
Kamere su ga u petak snimile kako počinje s izvršavanjem kazne. Prvi zadatak koji je Carlos morao napraviti bio je čišćenje velikog kontejnera. Za to su mu trebala dva sata.
- Nije baš izgledao sretan. Morao je očistiti cijeli kontejner. Jedan od radnika ga je prepoznao i fotografirao s mobitelom. No Tevez mu je rekao da odmah obriše fotografiju. Ovaj to nije htio napraviti pa se umiješao šef koji je ipak naredio radniku da izbriše fotku. Tevez nije htio privlačiti pažnju. No zašto je onda došao u Porscheu? Pa mogao je uzeti taksi - rekao je jedan od radnika.
U petak je imao narančasti dres, a tri dana kasnije navući će nebesko-plavi. Manchester City igra na Old Traffordu veliki derbi engleskog nogometa protiv Manchester Uniteda, a Carlos Tevez konkurira za sastav."

http://www.24sata.hr/nogomet/jedini...tm_medium=Status&utm_campaign=FB+page+statusi

Back