После „Ју-Ес-ејда“ одлази и шведска СИДА

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.629
Шведска развојна агенција СИДА објавила је да ће се до јуна наредне године повући са Западног Балкана и из Турске.

Ова одлука, како преносе медији блиски „Јунајтед групи“ свакако ће утицати на све оне који се баве „слободом медија, људским правима и развојем цивилног друштва“.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ektoru-posle-ju-es-ejda-odlazi-i-svedska-sida
1753130886697.png

Верујем да овде има много оних који све знају па умољавам за анализу зашто се ови повлаче?

Њени програми су обухватали кључне реформе: владавину права, заштиту људских права, оснаживање цивилног друштва и подршку слободним медијима.

Повлачење шведске агенције из овог региона долази у тренутку када су многе невладине организације већ уздрмане затварањем „Ју-Ес-ејда“ а европски фондови преоптерећени другим обавезама.

-Политика-

Верујем да овде има много оних који све знају па умољавам за анализу зашто се ови повлаче?

Zato što je promenjena agenda za ove prostore. Umesto da se integrišemo u EU (bilo nam je ponuđeno, Vučić je odbio), sada se radi na tome da postanemo rudarska kolonija za EU.

Zato je i doneta strategija o sirovinama, zato se i povlače slobodni mediji i zato se gase svi drugi programi za demokratiju, slobode i slično. Šta će to nekoj rudarskoj koloniji. Sad sledi uvoz migranata i na posao. Od naših, ko neće da radi u rudniku ili da se truje, neka se seli ;)

Zato što je promenjena agenda za ove prostore. Umesto da se integrišemo u EU (bilo nam je ponuđeno, Vučić je odbio), sada se radi na tome da postanemo rudarska kolonija za EU.
to se ti tesis, ali badava; svejedno, vazno je da si ti sam izgovorio, i da si svestan da je agenda kao promenjena, tj, da od eu nema nista [nije ni bitno sto ne verujes da eu nikad nije ni bila opcija, vazno je da si sada svestan da nije]
Zato je i doneta strategija o sirovinama, zato se i povlače slobodni mediji i zato se gase svi drugi programi za demokratiju, slobode i slično. Šta će to nekoj rudarskoj koloniji. Sad sledi uvoz migranata i na posao. Od naših, ko neće da radi u rudniku ili da se truje, neka se seli ;)
da

nije ni bitno sto ne verujes da eu nikad nije ni bila opcija, vazno je da si sada svestan da nije

EU nam jeste bila opcija ali smo je sami odbili jer su nekima bile važnije šeme i moć bez kontrole. Sad kad se menjaju prioriteti, postajemo rudarska kolonija jer smo to sami izabrali. Isto tako možemo sami i odabrati put ka uređenoj državi.

Sad kad se menjaju prioriteti, postajemo rudarska kolonija jer smo to sami izabrali
stvari se ne planiraju od danas do sutra - znaci, ako ti danas eu kaze da joj se srpski litijum strateski interes, oni su to znali i pre 20 godina, samo sto se nisu oglasavali, vec su cekali 2025 godinu da to saopste

a da srbiju nece u eu, to je receno djindjicu jos, samo sto vi cedi ne verujete

stvari se ne planiraju od danas do sutra - znaci, ako ti danas eu kaze da joj se srpski litijum strateski interes, oni su to znali i pre 20 godina, samo sto se nisu oglasavali, vec su cekali 2025 godinu da to saopste

a da srbiju nece u eu, to je receno djindjicu jos, samo sto vi cedi ne verujete

EU nije rekla da ne želi Srbiju, rekla je da ne želi autokratiju, zarobljene institucije i državu podložnu ruskom uticaju. A to je ono što joj je ponuđeno sa naše strane.

A ta priča da su svi protiv nas, to je stari trik svake autokratije. Kad nemaš rezultate, kriviš zapad, Soroša, iluminate, kišu i vetar. I uvek se nađe neko da poveruje.

EU nije rekla da ne želi Srbiju, rekla je da ne želi autokratiju, zarobljene institucije i državu podložnu ruskom uticaju. A to je ono što joj je ponuđeno sa naše strane.

A ta priča da su svi protiv nas, to je stari trik svake autokratije. Kad nemaš rezultate, kriviš zapad, Soroša, iluminate, kišu i vetar. I uvek se nađe neko da poveruje.
kaako god, sad srbija treba eu samo kao rudarska kolonija, to si ti rekao, i ja se slazem - znaci, moramo da je odbijemo?!
ili je tebi sad svejedno kopao se litijum ili ne?

На свету не постоје никакви слободни медији. То је мит, уз помоћ које једна држава или група држава покушава да котролише другу државу. О људским првима да и не говорим. Буквално су измишљали нова људса права више пута месечно једно време. А све са циљем да мањина контролие већину, како би на крају опет једна или група држава контролисале другу државу. По правилу мању,и по правилу они коју хоће да претворе у колонију. Апсурд лежи у томе што су они који их прокламују, највише кршили базична људска права највише од свих, а у циљу стицања материјалне користи за себе. А базична људска права важе за све континенете и иначе. Развој цивилниг друштва је такое мит који не постоје. Нек их развијају у својим зељама. Свака земља на свету има право да уређује намештај у својој кући како хоће.

Свака земља на свету има право да уређује намештај у својој кући како хоће.
sns-u usaid pravio sajt za vladu, sta nisu imali para sami da ga naprave? ko daje pare za namestaj, taj i uredjuje tu kucu

svaka zemlja ima pravo, naravno da ima, ali nasom zemljom rukovode izdajnici koji rade za strani interes, prodane duse sns-ovske, i tek poneka nvo

sns-u usaid pravio sajt za vladu, sta nisu imali para sami da ga naprave? ko daje pare za namestaj, taj i uredjuje tu kucu

svaka zemlja ima pravo, naravno da ima, ali nasom zemljom rukovode izdajnici koji rade za strani interes, prodane duse sns-ovske, i tek poneka nvo
Наравно. Само то је у овом случају друга тема. Овде се они , колико разумем, посматрају као нешто позитивно.

Наравно. Само то је у овом случају друга тема. Овде се они , колико разумем, посматрају као нешто позитивно.
pa i usaid je bila pozitivna i srbija se hvalila sa njom dok odjednom nije ocrnjena u usa od maska, pa je sns brze bolje skinula njen logo sa vladinog sajta, i krenula hajka na nvo, da se prebaci krivica

kaako god, sad srbija treba eu samo kao rudarska kolonija, to si ti rekao, i ja se slazem - znaci, moramo da je odbijemo?!
ili je tebi sad svejedno kopao se litijum ili ne?

Od ovakve Srbije, EU vidi interes jedino u litijumu. Prosto vrednosno i po uređenosti ne zadovoljavamo kriterijume članstva. Ne znam šta te toliko buni oko toga. Vučić ne želi da pravi uređenu državu od Srbije jer bi to ugrozilo korupcionaške poslove, lakše mu je da ih "namiri litijumom". Ako bi imali normalnu vlast, sve što treba da uradimo jeste da aktiviramo institucije i prepišemo EU zakone i istog momenta kopanje neće biti moguće. Toliko je jednostavno. Bukvalno je sve do nas.

Ako bi imali normalnu vlast, sve što treba da uradimo jeste da aktiviramo institucije i prepišemo EU zakone i istog momenta kopanje neće biti moguće
cekaj, jel sam te ja to dobro razumeo?

ti kazes, ili da prepisemo eu zakone, ili ko nas hebe, neka nas potruju? znaci, ako sam ja protiv prepisivanja od eu zakona, neka me potruju, i sve nas zajedno? ali ja sam smugno, tebe ce samo da potruju

cekaj, jel sam te ja to dobro razumeo?

ti kazes, ili da prepisemo eu zakone, ili ko nas hebe, neka nas potruju? znaci, ako sam ja protov prepisivanja od eu zakona, neka me potruju, i sve nas zajedno? ali ja sam smugno, tebe ce samo da potruju

Imam utisak da ne razumeš baš najbolje temu pa ti lutaju misli. Ajde probaću da objasnim.

Mi na ovim prostorima imamo izbor između samo dve uloge:

1. Da budemo član EU
2. Da budemo kolonija za EU

Ne postoji nikakva treća opcija, mi neutralni, suvereni, slobodarski i slično. To su budalaštine za naivne.

Vučić je odabrao opciju pod 2. jer mu je tako lakše, manje se cima i više može da se krade. I ne smeta mu što će trovati svoj narod.

Шведска развојна агенција СИДА објавила је да ће се до јуна наредне године повући са Западног Балкана и из Турске.

Ова одлука, како преносе медији блиски „Јунајтед групи“ свакако ће утицати на све оне који се баве „слободом медија, људским правима и развојем цивилног друштва“.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ektoru-posle-ju-es-ejda-odlazi-i-svedska-sida
Pogledajte prilog 1759609

Немају више посла

Повлаче се јер Вучићева Србија достиже шведски стандард...

Imam utisak da ne razumeš baš najbolje temu pa ti lutaju misli. Ajde probaću da objasnim.

Mi na ovim prostorima imamo izbor između samo dve uloge:

1. Da budemo član EU
2. Da budemo kolonija za EU

Ne postoji nikakva treća opcija, mi neutralni, suvereni, slobodarski i slično. To su budalaštine za naivne.

Vučić je odabrao opciju pod 2. jer mu je tako lakše, manje se cima i više može da se krade. I ne smeta mu što će trovati svoj narod.

Врло неодговорно од тих еурупљана

pa i usaid je bila pozitivna i srbija se hvalila sa njom dok odjednom nije ocrnjena u usa od maska, pa je sns brze bolje skinula njen logo sa vladinog sajta, i krenula hajka na nvo, da se prebaci krivica
Такве агенције никад нису позитивне, без обзира шта неки тренутни политичари о њима говоре. Наравно да није била позитивна.

Back