"Poslastice" IISR

• Začetnik teme Začetnik teme Monty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Monty

Gost
Poruka
636
"Poslastice" IISR

Osnovna ideja ovog topica je da se ovde ostavljaju malo poznate price iz IISR...
Dakle sve sto vam se cini zanimljivim, a sto bi ste podelili sa drugima, koji to mozda ne znaju...

Za pocetak:

...iz obracanja ministra Reich-a Goebbels-a,pocetkom '43, sefu pres sluzbe Reich-a:
Nasa propaganda je, od pocetka rata, prosla kroz sledeci razvoj:
prva ratna godina: Mi smo pobedili...
druga ratna godina: Mi cemo pobediti...
treca ratna godina: Mi moramo pobediti...
cetvrta ratna godina: Mi nemozemo da izgubimo...

:D :D :D
......ispricaj nam onu kad je Himmler bio u Kraljevu... 8)
Pa dobro .......sta kazes na neke dogadjaje u nasoj zemlji ili na nekim drugim frontovima...:)

Pa evo,sta mislite za Sremski front.....mozete li mi reci koje su nemacke trupe ucestvovale u borbama na Sremskom frontu......????????
Ja znam ali cekam Vas!!!!!!
Sta kazete na nocni juris 1.SS kozacke konjicke divizije na Virovitickom mostobranu '45. :P

Pozdrdav Monty.....

...da, elem, kao sto sam vec napisao 1942. H. Himler je bio u poseti Kraljevu, to jest SS padobrancima koji su bili stacionirani na KV aerodromu, onom starom, a ne Ladjevackom...
...postoji i slika koja dokumentuje njegov boravak u KV...
...posle posete A. Hitlera Magdeburgu, tj. Mariboru, to je poseta najviseg zvanicnika Reich-a nekom gradu bivse nam zemlje...
...pre godinu-dve, bila je izlozba u nasem muzeju na kojoj se mogla videti i ta slika...
...kao sto je Friedrich napisao 500. SS bataljon (padobranci) su ucestvovali u desantu na Drvar, i poleteli su sa KV aerodroma...
...pozdrav...
...i ostavljajte priloge... :wink:

Back