Poslanički kandidat Radikala podržao Dveri

Ajd' baš, možda i neće biti po redu, ali potrudiću se da ti odgovorim nekako ...

Da li ti je muka od sastanaka IO ...

Jeste, zato vrlo često ne prisustvujem. Jedino, ako sam baš u četvrtak U BG pa imam vremena ili imam nešto da predam, onda prisustvujem.
Znači nisam u sistemu, nisam ni na listi (iako sam trebala biti negde oko četrdesetog mesta), čak nisam bila ni na listi kandidata za odbornike.
Imam svoj posao, neke druge preokupacije i politikom se bavim u onoj meri koja me ne ometa u privatnom i profesionalnom životu.
Izbori (predsednički) će se sigurno održati iduće godine, znači biće ih i bez Vojinih obećanja, parlamentarnih sigurno neće biti bar još 2-3 godine, a najverovatnije i pune 4, a lokalni su uvek mogući ... Tu se situacija časkom promeni, očas se promeni dres i stvori nova većina ili se blokira rad, ne usvoji budžet i eto ...

SRS ni sada nema zapisnike sa 2/3 birackih mesta ...

Imamo zapisnike sa nešto više od 1/2 BM ali ih je mnogo nečitkih do neprepoznatljivosti. Tokom izborne noći je radio sistem elektronskog registrovanja i izlaznosti u toku dana i rezultata glasanja (to si sigurno dobio preko stranačkog mejla) ali nisu svi opštinski odbori ažurno unosili podatke, a Radna tela po velikom broju opština nisu dozvoljavala našim ovlašćenim predstavnicima da prisustvuju prijemu materijala ili ih nisu javno (čitanjem) objavljivali već su podatke sa zapisnika direktno ukucavali u umrežene kompjutere Statistike što (činjenica je) ostavlja mesto za sumnju ...
Znaš, mnoge stvari se ovde brkaju ... Mnogi rezultate sa Parlamentarnih izjednačavaju sa rezultatima na lokalnim izborima,
mnogi forumaši nisu stigli dalje od člana (ili zamenika) BO u proširenom sastavu pa ni ne znaju o čemu se baš radi,
a skloni su da "peglaju" po forumu u korist svojih favorita toliko da to ispada smešno ...

Da li sef najjace stranke u Srbiji ima prava da se cudi sto nisu rezultati onakvi kakve on ocekuje ...

Pa ima, dobijao je izveštaje sa terena (daleko ažurnije nego mi), računao je na "sigurne glasove", na sitne i krupne laži lokalaca koji su falsifikovali i uvećavali snagu stranke i normalno je da će da se začudi kad uvidi da to što on ima (kao uostalom i kod nas) malo veze ima sa realnošću. Pa još kada se u obzir uzme da su prvo pristizali rezultati iz manjih sredina sa manjim brojem birača (i manjim uticajem na stvarne rezultate), logično je da će se začuditi, isto kao i mi ...
Sve ovo što sam napisasala za AV, važi i za Voju ...
Verujem da znaš (ili si makar čuo) kako je u Magistratu u izbornoj noći ...
Ima tu i nerviranja i svađanja, i dreke, vike ... Gužva, svi su napeti do pucanja, umor od kampanje sustiže, poneko oduševljenja i mnogo razočaranja ...

Što se posla tiče, pa verujem ti, zašto ti ne bih verovala ??? Pošto nisi neki direktor nije te zakačila partijska smena, inžinjeri su uglavnom tražena roba tako da te je promašilo smanjenje broja zaposlenih u JS, a što se plate tiče, stotinak hiljada nije ništa neobično u proizvodnom sektoru.

Ako sam nešto zaboravila ili ispustila (recimo da te napljujem strašno :zcepanje:) - slobodno kaži, tu sam još neko vreme ...

Ok na osnovu ovog sto pises vidim da si "veliki kalibar" izvini za ono omalovazavanje u zadnjem postu, ali jbg prva si pocela. Dalje, Vucic moze da ima ocekivanja u nedelju u 21 ili 22h ali u ponedeljak u 18h ne sme da ima sumnju i ocekivanja nego samo egzaktne rezultate. Ja ti o tome pricam. On je time sto je stao na 77% obradjenog birackog tela (koji je nastimovan, a ne onako kako smo mi, ustvari vi, ja vise nisam vas, to nekad radili, kada smo bili ozbiljna stranka - do 2008) i time samo doprinosio haosu koji je posle toga stvoren. Sto nije rekao sa sto posto birackog tela. Seselj je mogao sa pola, ali je vucic mogao sa sto ili makar 99% u ponedeljak u 18h. Nije jer je lazov, jer su svih sedam listi presli cenzus pa on lazov nema "prvi put u istoriji" najbolji rezultat. A onda Seselj totalno sumanuto daje sebi autogol. Dobro i ja sam vam na Veliku subotu dao jedan mali golic, namestilo se jbg. I rekla si brukam familiju, oces da ti dam broj mog oca da ga pozoves, on mi licno cestitao na tome kada me je video na tv. Pre toga je samo znao da sam razgovarao sa Boskom i da sam mu dao savete kako da prejebu Vucica na ponovljenim izborima, sto se i desilo, bukvalno kako sam mu rekao. A uzgred kad spominjes sledece izbore, ja znam i datum kada ce da budu (predsednicki) prvi krug predsednickih izbora bice 9. aprila 2017. a drugi krug 23. aprila 2017. U sluzbi za koju radim planira se sve godinama unapred. (Ovo poslednje se salim)

prolaznice bas si guska i nista ne razumes, DZOS zna da su samo prva trecina kandidata potpisali blanko menice, a to je 83 i zna da ce prvih 22 sa liste biti poslanici, sto znaci da je svako od tih 22 u prvih 83, sto dalje znaci da je tih 22 potpisalo menicu. Mozes ovo da pratis? Dakle svaki poslanik radikala (a radikali imaju 22 poslanika) JESTE potpisao blanko menicu pa je njegovo tvrdjenje tacno. Bolje ne ispravljaj druge ispadas glupa! Da nisi i ti radila kao kondukter u gradskom prevozu dok se nisi dokopala stranacke funkcije? Sta si po struci? I ako mozes da mi posaljes na mejl taj zapisnik sa IO gde se raspravljalo o meni, voleo bih da ga imam. mejl mi je grubetic@gmail.com A ovo je zanimljivo: Pojavi se tako, s'vremena na vreme poneka mukica ogorčena kao ovaj Grubetić koji eto, silne godine (i pare) potroši na promociju SRS Znaci sad vise nisam neko ko je slucajno tu na listi, koga je takoreci neki koordinator ugurao, priznajes da sam tu godinama, bravo za tebe, ako nastavis tako, mozda i ti prestanes da lazes. Ne daj se da padnes pod uticaj Seselja.

Miran mali,
krotko !!!!

Ovako se sa damom ne razgovara i ako misliš tako da nastaviš, lako mogu okrenuti list pa te okrpiti kako zaslužujuš.
To što si bivši radikal, a sadašnji dverjanin te ne ovlašćuje da budeš bezobrazan, a struka ti ne daje za pravo da budeš drveni advokat (P.S. to je krivično delo - "nadriadvokatura" ;)) Poslaću ti deo koji se odnosi na tebe, čak ćeš ga i ovde videti, zašto da ne ... Što se zanimanja tiče, i ja sam inžinjer ali nisam na državnoj sisi već sam sada već više od 15 godina u "privatnom sektoru" ... Krenula sa projektovanjem, pa i sa izvođenjem radova, nadzorom, veštačenjima i tako ... Sama svoju platu (i za radnike) zarađujem, plaćam poreze, doprinose, kazne i svašta još nešto, pa bih te zamolila da se uzdržiš od malicioznih komentara pogotovo što ti se (lično) nisam na taj i takav način obraćala, a iza svake napisane reči stojim ....
Zar nisi sam napisao da si na rad SRS potrošio silno i vreme i novac i da će ti sada više ostati ? I hoćeš reći da nisi imao saglasnost koordinatora za ulazak na listu kandidata za poslanike ? Ne, član si od 17-te godine pa ti kandidatura verovatno pripada po nekom "prirodnom pravu" ili šta god ? Dolazio si na sastanke IO i COU pa je logično (po tebi) i normalno da budeš poslanik ??? Pa dečko, ima mnogo i starijih, a vala i zaslužnijih, pa nisu ni na listi i nisu napustili stranku i javno je napali ...
Znači, nećemo o tome ...
O tome si već sve sam rekao i nema potrebe da se dalje prežvakava ...
Na taj način ćeš se samo još više ukopati ...
Koga normalnog (osim zlonamernog) interesuje da li si sa liste kandidata istupio, a razlog, daleko dublji od onoga kakvim pokušavaš da ga prikažeš, si sigurno imao,
jer će retko ko, posle toliko godina aktivnog bavljenja politikom u stranci koja je doživela vrlo žestoke i podle napade,
ko je sve to doživeo i preživeo i u stranci ostao,
tek tako, iz čistog mira istu napustiti ....

Procitaj moj post iznad tvog poslednjeg pa ces videti da sam ti se izvinio, i obrazlozenje izvinjenja. Vjerica je pravila listu sa Seseljom, pitaj je. Sama me je stavila na listu. Moz misliti koordinator. nije nego. Ko lgbt-Miroljuba zarezuje za bilo sta? Koji je motiv? Koji mi je bio motiv da glasam za Kostunicu 2000? Da 1998 prvo rucam u skupstinskom restoranu sa ocem - poslanikom radikala, a onda idem na proteste studentske unije na ETF-u? Kad mi nesto smeta, smeta mi. A ovde sam imao neodoljivu zelju da prejebem Vucica, da mu pomrsim planove da ostane na 131 poslanika, i uspeo u tome. Da je Seselj uradio nesto slicno meni ili makar cutao (umesto sto je pretio cetnickim hordama koje ce tuci demonstrante opozicije) ne bih sad ni ja ovde imao svoju temu na krstarici. Seselj je uzrok, ja sam posledica. Pitaj predsednika sta mu je to trebalo. Ali gledaj ovako. Kad smo Voju pratili za Hag imali smo 23 poslanika, sada po povratku i ja sam bio jedan od srafova u masini koja mu je omogucila 22, a za 23-ci sam vas zajebao kako stvari stoje :D Ako ponovo izgubi mandate sam je kriv. Tu je, haski je pobednik, i samo njegovi idiotski potezi mogu da ga srozaju. Ni ja ni ti ni CIJA ni BIJA. I ajde ljudi vise da stavimo tacku na temu mene. Prolazi vikend, vreme je da se radi sta pametnije :D

Poslednja izmena:
Ok na osnovu ovog sto pises vidim da si "veliki kalibar" izvini za ono omalovazavanje u zadnjem postu, ali jbg prva si pocela. Dalje, Vucic moze da ima ocekivanja u nedelju u 21 ili 22h ali u ponedeljak u 18h ne sme da ima sumnju i ocekivanja nego samo egzaktne rezultate. Ja ti o tome pricam. On je time sto je stao na 77% obradjenog birackog tela (koji je nastimovan, a ne onako kako smo mi, ustvari vi, ja vise nisam vas, to nekad radili, kada smo bili ozbiljna stranka - do 2008) i time samo doprinosio haosu koji je posle toga stvoren. Sto nije rekao sa sto posto birackog tela. Seselj je mogao sa pola, ali je vucic mogao sa sto ili makar 99% u ponedeljak u 18h. Nije jer je lazov, jer su svih sedam listi presli cenzus pa on lazov nema "prvi put u istoriji" najbolji rezultat. A onda Seselj totalno sumanuto daje sebi autogol. Dobro i ja sam vam na Veliku subotu dao jedan mali golic, namestilo se jbg. I rekla si brukam familiju, oces da ti dam broj mog oca da ga pozoves, on mi licno cestitao na tome kada me je video na tv. Pre toga je samo znao da sam razgovarao sa Boskom i da sam mu dao savete kako da prejebu Vucica na ponovljenim izborima, sto se i desilo, bukvalno kako sam mu rekao. A uzgred kad spominjes sledece izbore, ja znam i datum kada ce da budu (predsednicki) prvi krug predsednickih izbora bice 9. aprila 2017. a drugi krug 23. aprila 2017. U sluzbi za koju radim planira se sve godinama unapred. (Ovo poslednje se salim)

Pazi kad me uopšte ne interesuje šta je AV i kada izjavio.
Zašto bi me to interesovalo ???

Da smo imali pravovremeno validne rezultate objavljivali bi ih kao i u onom vremenu kada smo imali preciznije rezultate i od CESID-a i od RIK-a, ali nismo
i sve što smo mogli je da uglavnom ćutimo i čekamo.
Da li je bilo muvanja, petljanja, krađe i na samim izborima, a i u postizbornoj noći, PA NARAVNO da jeste (a pre svega na KiM - hbga, vraća Tači Vućku dug)
ali naši članovi BO nisu pisali prigovore i nisu o nepravilnostima obaveštavali IO ... Čija je to greška ? Čija je to slabost ??? Pa NAŠA !!!
Tamo gde smo bili dobro organizovani, tamo gde su radili okružni, opštinski i mesni odbori, tamo gde su članovi BO bili stvarno naši verni članovi imali smo i izveštaje i dobar rezultat - tamo gde nismo prošli smo loše i o tome treba pričati samo kao o nečemu što mora biti pouka za obuduće, za predstojeće predsedničke i sve druge izbore ...
I da je zaista i sumnjivo, a i vrlo glupo odigran (pre svega od strane vlasti) komad "sa pevanjem, plakanjem i pucanjem" i cela ta farsa sa prešli-nisu prešli - pa JESTE !!!
I činjenica je da je SKOT okupio sve predstavnike stranaka - lidere nekadašnjeg DOS-a (sa izuzetkom Dveri koje u vreme DOSa nisu ni postojale) i da je dao instrukcije kako se ponašati i šta raditi pa je zaista, meni da kažemo "ostrašćenoj", a i svakom drugom koji ume malo da razmišlja svojom glavom čudno da je u tu papazjaniju ušao i Boško koji se reklamira kao antiEU i antiNATO igrač... A tek onaj miting "svih zajedno" !!!!
Pa možeš li ti, kao bivši radikal, zamisliti Šešelja na bini sa Tadićem, Pajtićem, Sandom, Čedom ...... :zcepanje:
Nikakvi brojevi telefona mi ne trebaju, drago mi je da ti je otac živ i zdrav i lepo je što podržava dete pa šta god ono uradilo - roditelj je to ...

- - - - - - - - - -

Procitaj moj post iznad tvog poslednjeg pa ces videti da sam ti se izvinio, i obrazlozenje izvinjenja. Vjerica je pravila listu sa Seseljom, pitaj je. Sama me je stavila na listu. Moz misliti koordinator. nije nego. Ko lgbt-Miroljuba zarezuje za bilo sta? Koji je motiv? Koji mi je bio motiv da glasam za Kostunicu 2000? Da 1998 prvo rucam u skupstinskom restoranu sa ocem - poslanikom radikala, a onda idem na proteste studentske unije na ETF-u? Kad mi nesto smeta, smeta mi. A ovde sam imao neodoljivu zelju da prejebem Vucica, da mu pomrsim planove da ostane na 131 poslanika, i uspeo u tome. Da je Seselj uradio nesto slicno meni ili makar cutao (umesto sto je pretio cetnickim hordama koje ce tuci demonstrante opozicije) ne bih sad ni ja ovde imao svoju temu na krstarici. Seselj je uzrok, ja sam posledica. Pitaj predsednika sta mu je to trebalo. Ali gledaj ovako. Kad smo Voju pratili za Hag imali smo 23 poslanika, sada po povratku i ja sam bio jedan od srafova u masini koja mu je omogucila 22, a za 23-ci sam vas zajebao kako stvari stoje :D Ako ponovo izgubi mandate sam je kriv. Tu je, haski je pobednik, i samo njegovi idiotski potezi mogu da ga srozaju. Ni ja ni ti ni CIJA ni BIJA. I ajde ljudi vise da stavimo tacku na temu mene. Prolazi vikend, vreme je da se radi sta pametnije :D

Videla sam, i sve je u redu ...
U žaru borbe se svašta kaže i napiše ... :bye:

Kad izbacimo uvrede i licne kvalifikacije iz ovog sto si napisao, ispada po tebi kao da ja imam neku misiju ovde, koja je po tebi da DOS-ovcima hranim potrebu za pljuvanjem Seselja, jer je i Seselj postao smetnja (nisi objasnio smetnja cemu). Dalje ja sam po tebi "verovao" Seselju a onda "shvatio da laze".

Da krenem redom: Ne bi mi palo na pamet da idem po forumima, da nisam obavesten da se ovde o meni ispredaju najludje teorije o tome kako sam klosar, kriminalac, narkoman i narkodiler o kome i rodjeni otac (sto li nisu rekli i majka da bude uverljivije) nema lepo misljenje. Kada sam dosao ovde pod svojim imenom, vidim da su se ti "radikali" koje sam godinama "terorisao" ucutali, pa ja zakljucujem da se ili oni mene plase cak i ovde ovako anonimni da ne provalim ko su i "prebrojim im rebra", ili znaju sta sve znam pa mogu da napisem o tome sta se dogadjalo i kakva su sve krivicna dela pocinjena od strane lokalnog odbora SRS da bi sebi obezbedili 14. poziciju (poslednju) na listi za skupstinu grada Pozarevca. Kako sam spomenuo tuzioca vidim da i radikali iz centrale "funkcioneri" ucutase. Sta ti to govori? A ja evo i dalje njih prozivam, recite tuziocu sva svoja saznanja koja imate o meni. Dakle da ja imam neku misiju to ti je pun promasaj.

Dalje nisam ja bio u SRS jer sam verovao Seselju ili bio fasciniran njime. Tesko je meni da se iko nametne kao bespogovorni autoritet. U SRS sam se uclanio jos kao maloletnik i u radikalima sam bio jer je moje politicko ubedjenje na tim talasnim duzinama: desna orijentacija, pro ruska, anti EU i anti NATO, svi Srbi u jednoj drzavi... Sto sam vise upoznavao rukovodstvo stranke, oni su bili sve vise fasciniraniji sa mnom a ja sve manje sa njima. Posto sam insajder zadnjih 19 godina, znam kako nam je nekada funkcionisao izborni stab i znam na sta se on sveo danas i meni je jasno da je SRS danas nesposobna da proprati u celosti izborni proces, i da ne moze sama da obradi izborne rezultate ni sa 80% birackih mesta, pa samim tim da je Seselj LAGAO kada je tvrdio da tri liste SIGURNO nisu presle cenzus. Posle je izjavio to isto ali samo za dve liste i na kraju je na tviteru napisao da 4.999999% nije i pet posto i da samo jedna lista nema cenzus. Seselj je poverovao Vucecevim rezultatima sa 77% BM i ispao glup, kao sto ispadne glup i svako drugi ko poveruje Vucicu. SNS je mogao da obradi sam rezultate sa sto posto birackih mesta i nikada nije to uradio, tj nikada nije saostio te rezultate. Sta mislis zasto? Malo je glupo da demantuju Vodju da svi prelaze cenzus, bas kao sto ona mukica na BM NBG 22 nije smeo da posalje zapisnik u RIK i demantuje vodju da postoji ipak neko BM na kojem SNS nije pobedio. Politicari lazu, i zato sam se povukao iz nje, jer za razliku od drugih u politici koji su prinudjeni da se "kurvaju" zarad prezivljavanja, ja sam zadovoljan svojim standardom, sad kako nisam vise u rukovodstvu SRS imam i vise novca da potrosim za sebe, taman za onaj deo kojim sam finansirao rad prostorija u Pozarevcu i aktivnosti na terenu.

Evo spusticu se na tvoj nivo da bi me lakse razumeo,...........pa cu malo sama sebe da hvalim i pridajem si na vaznosti.. Za razliku od mnogih ovde ja jako dobro citam izmedju redova. A ovi tvoji silni ispisani redovi su samo jedna gomila-nicega. Koga ovde zanima, i kakvu vaznost ima clanstvo SRS-a na lokalu, stranke koja zadnjih par godina gotovo ne egzistira, a predsednik 12 godina odsutan,............pa nikog ne interesuje, jer nema nikakve vaznosti. Za razliku od tebe, koji je jedini vazan u SRS-u, takoreci najvazniji baja, koga Seselj nije hteo da poslusa, i koji je sebi umislio da je pametniji, inteligentniji i sposobniji od Seselja.:D od koga zavisi sadasnjost i buducnost SRS-a, Vucica, Seselja, Dveri. ..........od koga su se uplasili celni ljudi SRS-a:D...........eto to je sadrzaj i sustina tvojih postova, a sad stvarno, malo oladi i saberi se,..........neces ni u dverima dobiti ono na sta si u radikalima cekao.:mrgreen:

Devojka me pickara zadnjih sat vremena kako sam je zapostavio zbog ovoga ovde, sto smatra da je sra*e, i trosenje vremena uzalud (u pravu je moram da se slozim) ali evropo da ti odgovorim, jos jednom u dve recenice: ono sto sam uradio bilo je upereno protiv toga da SNS dobije jos 6 a SPS jos 2 mandata. I drugo: nista ja nisam ni u radikalima cekao, pa ne cekam ni u dverima nista. (Dva puta sam bre odbio Seselja da me postavi za predsednika okruznog odbora, a to je kao po Seselju bila garancija da ces biti poslanik, em sto nisam verovao u 20% glasova, em sto me zabole mnogo za to mesto, ako ne verujes meni pitaj Vjericu i Seselja)

To sto ti imas podanicki mentalitet, pa cekas da ti neko nesto da, da dobijes nesto, ako budes dovoljno poslusna maca koja prede, shvati da ima i onih koji su sve sto imaju u zivotu sami postigli svojim radom. Nema meni sta ko da da, ja ili uzmem sam ili sam napravim. Pa na lokalu nisam hteo da budem na listi zbog blanko menica. Cena radikalskog odbornika je 2.000.000 dinara, na toliko su morali da potpisuju prva 1/3 kandidata na listi za odbornike. A ja to nisam hteo. Ako stranka ne veruje meni kao kandidatu pa moram da potpisem neko sra*e, ne verujem ni ja njoj, da joj blanko potpisem menicu. Eto. Jasnije sad?

To sto ti imas podanicki mentalitet, pa cekas da ti neko nesto da, da dobijes nesto, ako budes dovoljno poslusna maca koja prede, shvati da ima i onih koji su sve sto imaju u zivotu sami postigli svojim radom. Nema meni sta ko da da, ja ili uzmem sam ili sam napravim. Pa na lokalu nisam hteo da budem na listi zbog blanko menica. Cena radikalskog odbornika je 2.000.000 dinara, na toliko su morali da potpisuju prva 1/3 kandidata na listi za odbornike. A ja to nisam hteo. Ako stranka ne veruje meni kao kandidatu pa moram da potpisem neko sra*e, ne verujem ni ja njoj, da joj blanko potpisem menicu. Eto. Jasnije sad?

:ok:Rekoh ja da samo matematicarski sistem rezonovanja moze da zauzima svoje stavove. Logika je preduslov da se izbegne mogucnost manipulacije.

Dobro, i sta smo novo saznali? Naravno da su neosnovane optuzbe i klevete ogoljene kao takve, dakle izmisljotine. Slutim da ih je moderacija (pravilno!) obrisala jer je Krstarica odgovorna za iznosenje kleveta na neciji racun i kao takva moze biti tuzena, dok neki anonimni forumas ne moze. Ostalo je dakle da je Grubetic iskljucen zbog neslaganja s rukovodstvom oko stava u vezi izbora i da drugih razloga nema. Ok, SRS uopste nije jedina stranka koja ne trpi disonantne tonove u svojim redovima, samo je to tako trebalo odmah i da se kaze, a ne da idu price ... znate vec kakve.

Ovde smo medjutim saznali jos nesto. Poslanici su bukvalno ucenjeni nekakvim blanko menicama. Ovo govori o visokom stepenu nepoverenja i to nije od juce. Jasno je bilo da se o tome radi i kad je Seselj onomad kandidovao svoju zenu na predsednickim izborima. Tu kolosalnu glupost su radikali platili padom ispod cenzusa. Ako je donekle Seseljevo nepoverenje bilo razumljivo dok je bio u Hagu, sad je to zaista neobicno. Ali tu zanimljivostima nije kraj. Od Grubetica smo saznali da je Seselj mrtav ozbiljan pricao o osvajanju 20%. Ovo govori o potpunoj nemogucnosti da se objektivno sagleda stvarno stanje. Podizanje popularnosti se desilo pre svega zbog oslobadjajuce presude u Hagu, i taj efekat naravno nece trajati dugo, a ako radikali nesto zaista bitno kod sebe ne budu promenili na sledecim izborima ce se opet boriti za cenzus.

U početku višestranačja, poslanici i odbornici sa liste SRS su polagali zakletvu vernosti u crkvi, i to je bio svečani čin.
Bilo je i tada onih koji su prodali veru za večeru, ali možda jedan ili dva slučaja i takvi su bili prezreni od svih (osim od onih čijem su se stadu privoleli).
Nakon što je uvedeno pravilo da su mandati "vlasništvo" poslanika/odbornika (DOS - tekovina),
a poučeni primerima masovnijih preleta (šatro formiranja novih poslaničkih grupa),
da bi se zaštitio integritet stranke uvedeno je pravilo potpisivanja blanko ostavke.
Tomina izdaja i krađa potpisanih blanko ostavki je bila prekretnica
i tada je uvedeno potpisivanje Ugovora o vernosti (u skladu sa Zakonom o obligacijama) i potpisivanje lične menice.

Onaj ko ne misli, i nema nameru da izda program i statut stranke u tome ne vidi ništa loše i bez ikakvih problema potpisuje i ugovor i menicu.
Problem imaju oni (kao Grubetić) koji nekako upadnu na listu i jedva čekaju da dobiju mandat
te da se nekome (iz bilo kojih razloga) prodaju ...
Znači, ne postoji ni trag elementu ucene (kako si ti to u neznanju i zlonameri svojoj naveo)...
Niko nikome ne zavrće uši i ruke,
hoćeš na listu - potpiši Ugovor i menicu - nećeš u redu, ima ko hoće i ćao/zdravo.
Potonjima se ništa u statusu u stranci ne menja ....

Što se tiče 20%,
pa svaka stranka u kampanji iznosi (na temelju "sigurnih glasova" ili informacija "iz baze") procene
koje se namerno uvećavaju pre svega zbog neodlučnih glasača (a oni su skloni da glas daju onome koji ima najviše)
tako da je o tom pitanju besmisleno raspravljati ...

Poslednja izmena:
........................... Od Grubetica smo saznali da je Seselj mrtav ozbiljan pricao o osvajanju 20%. Ovo govori o potpunoj nemogucnosti da se objektivno sagleda stvarno stanje. Podizanje popularnosti se desilo pre svega zbog oslobadjajuce presude u Hagu, i taj efekat naravno nece trajati dugo, a ako radikali nesto zaista bitno kod sebe ne budu promenili na sledecim izborima ce se opet boriti za cenzus.

Pa i ja sam mrtav ozbiljan stavio 25% na kladionicu za SRS. Ali to ne znači da sam ja glup, već narod. Kako je glaso, bolje da ništa nije ni glaso:rolleyes:

Ма, пусти га, добио лову за пљувачину. Прелетачи су најбоље плаћени.
Мора да поврати кинту коју је уложио у СРС. :zcepanje:

Можда после киднаповања одборника СРС у Апатину схатите да је Грубетић заиста бранио част радикала.
Или вам ни видео запис није доказ шта раде напредњаци?

Poslednja izmena:
Ма, пусти га, добио лову за пљувачину. Прелетачи су најбоље плаћени.
Мора да поврати кинту коју је уложио у СРС. :zcepanje:

Ne mogu da tvrdim,
sto ljudi - sto ćudi,
svako svoje motive ima ...

Ali ne mogu ni da ne pomislim da nije neku vajdicu (kakvu god) ostvario ...

Znaš kako, teške i bolne mere se moraju nekako otrpeti,
štednja, restrikcije,
mora BDP da skoči bar na 2,5%
pa šta košta da košta,
a košta svakog od nas
"njih" uopšte to ne dotiče ....

- - - - - - - - - -

Можда после киднаповања одборника СРС у Апатину схатите да је Грубетић заиста бранио част радикала.
Или вам ни видео запис није доказ шта раде напредњаци?

Između "vas" i "njih" razlika je samo u pristupu ....

Oni to grubom silom, brutalno, u po bela dana,
a vi to onako, perfidno, iz potaje, kriomice ...

Kako god, radikali nastradaju ...

I sad, pitam se ja :
- ZAŠTO SE BRE SVI OTIMATE ZA TE RADIKALE
AKO VEĆ TOLIKO NE VALJAMO ????

:dontunderstand:

A taman sam pomislio da sam zavrsio sa vama. Aj da vam pojasnim po stavkama eksplicitno ono sto niste mogli izmedju redova da procitate:
1. poslanicki kandidati iz Branicevskog okruga smo bili: na 95. Milan Grubetic dipl.el.ing. iz Kostolca (clan od juna 1997); 120. Sanja Krstic uciteljica iz Pozarevca (clan od januara 2016) i 208. Vlada trgovac iz Golupca (clan od decembra 2015.) znaci i po skoli i po znanju i po stranackom stazu slazete se da nije bilo boljeg kandidata iz Braniceva od mene? Da je bilo pa bili bi na listi. Dalje, jedino Branicevski okrug nema kandidata u prvih 50, jer ja nisam hteo da potpisem menicu, dalje nisam bio kandidat za odbornika za SG Pozarevca jer nisam hteo da potpisem menicu. Slazem se da je to stvar licnog izbora, neko hoce da potpise, ja necu kraj price.
2. Da sam hteo da nanesem stetu SRS-u ja bih napravio neki ispad pre 24. aprila kad bi to bitno uticalo na kompletne rezultate. Moj "performans" je bio 30.aprila, znaci kada su radikali vec osvojili 22 sigurna mandata i zeleli fakticki da ukradu jos jedan koji im ne pripada, i obezbede Vucicu i Dacicu 2/3 vecinu. Moji stavovi oko toga su jasno u snimku receni. Da ne kucam ponovo. Da Seselj nije lagao, i to protiv koga lagao, stranke sa kojom bi trebalo da imamo najtesnju saradnju, ne bi svega ovoga bilo.
3. Da sam hteo da se guram u Dverima, mogao sam to mnogo ranije. Moja sestra je koleginica, sada vec bivse Boskove zene (obe su profesorke klavira, cak je ona uzimala Vesninu klasu dok je Vesna bila vise puta na porodiljkom odsustvu - imali 4 dece jedno tragicno izgubili), pa sam mogao mnogo ranije da se kotiram i bez menica, mnogo vise na listi Dveri da sam hteo (u Branicevu imaju podjednako slab odbor bas kao i radikali). Otkricu vam jos jednu tajnu, u vreme Kostunice 2014. nudjeno mi je od DSS-a da budem predsednik okruznog odbora DSS-a i visoko mesto na listi. Milovan Milosevic, tast bivseg poslanika radikala u mandatu sa mojim ocem, Slavise Mladenovica iz Leskovca, je bio u to doba predsednik IO DSS-a i preko Slavise je kontaktirao prvo mog oca, pa onda mene. Naravno glat sam ih odbio. Za te izbore (2014) nisam ni bio na listi radikala. Ako neko misli da sam neko ko juri funkcije ja mu uvek u sali odgovorim da imam i materijalno i intelektualno i emotivno sve sto mi treba, a i dovoljno veliki ***** da ne moram da lecim komplekse politickim funkcijama.

Znam da je tesko da poverujete da neko ima svoja ubedjenja i svoje poglede na svet i da razmislja svojom glavom u SRS-u, jer je i meni tesko da poverujem da postoji tako neko posle svih ljudi koje sam sreo u radikalima, ali eto ja sam se kao izuzetak nekako nasao tu. Bez mene ste sada opet kompaktni, slicni jedni drugima.

Poslednja izmena:

Back