Poslanici konačno o SSP-u

jel se nako seca kada je makedonija potpisala taj ssp, a kada je postala kandidat za eu?

jel se neko seca kako je onda procvetala i presisala ekonomski i svakako neuclanjenu srbiju?

pa tek bosna, odavno je po eu aneksijom i ....?

i kosovo, pa nato je tamo devet godima gazda, i ... procvetase
potpisala jos 2001. a Turska sezdeset i neke , ali je su to 2 od 27 koje nisu jos usle , ili ajde da kazemo 2 od 15 ako izuzmemo onih 12 koje su osnivaci unije, a vi se bas uhvatili za te dve .Zaboravljate da je Srbija uvek bila razvijenija od Makedonije i BiH a Turska je specifican slucaj ,ne kazem ja da cemo sigurno uci na kraju ali i od samog procesa pridruzivanja cemo imati svakako velike ekonomske koristi kao i sve zemlje koje su u taj proces usle ,so je i Samardzic dans priznao.

Zaboravljate da je Srbija uvek bila razvijenija od Makedonije i BiH

pa to ja uvek tvrdim, i to uprkos doprinosu ovog rezima

ma bice uvek razvijenija, to je osobina naroda na ovim prostorima, samo da nam eu vise pomaze, a manje uslovljava

Mora da se crta, ne vredi....
Odsecena ti je ruka u svakom slucaju, i pitanje je bilo sta da radis ako sa tom rukom ne mozes da radis. Da li ces da pustis da ti iskrvari, da ti neko pomogne ili sta vec....

A u svakom slucaju, te fore, odsivaj, prisivaj, lepo je definisao drug Medvedev kada je rekao da je Kosovo drzava.:rtfm:

Prema tome, pametnome dosta.

Dobro,de,ne slazemo se,nema veze.
S druge strane nisam bas ljubitelj Medjeda i Putina, oni rade za svoju zemlju i njihov interes,ako Srbija treba od njih totalno da zavisi onda nek ide sve u piz.. mat...

Ja sam za dobrobit svoje nacije,ako je to ulazak u EU onda u EU,ali kada vec idemo u tu evropu mogu barem da nas prime kao i Poljake,Slovence,Madjare.... Kao sebi ravne.
8 godina se vlast u Srbiji trudi,grebe,moli,kida, da dobijemo status kandidata,da dokazemo da smo se promenili,da je kosovo greska Milosevica,da je Srbija demokratska zemlja itd,svaki drugi dan je Djelic u Brislelu pergovara,pita,zakljucuje(njega cenim)... i ta ista evropa prizna kosovo,pa ako i Srbija i kosovo idu u EU koj moj ste nas cepali kada ce sve da se svede na isto? Mogli su lepo da ostave UN misiju u pokrajni i za 5-6 godna nas integrisu sve skupa sa crnogorcima u EU i kraj.I potrosili bi i mnogo manje para i zivaca.

Ovako namerno seju ono sto ti najvise cini mi se mrzis,nacionalizam,opet i kod nas i kod Albanaca.

Dobro,de,ne slazemo se,nema veze.
S druge strane nisam bas ljubitelj Medjeda i Putina, oni rade za svoju zemlju i njihov interes,ako Srbija treba od njih totalno da zavisi onda nek ide sve u piz.. mat...

Ja sam za dobrobit svoje nacije,ako je to ulazak u EU onda u EU,ali kada vec idemo u tu evropu mogu barem da nas prime kao i Poljake,Slovence,Madjare.... Kao sebi ravne.
8 godina se vlast u Srbiji trudi,grebe,moli,kida, da dobijemo status kandidata,da dokazemo da smo se promenili,da je kosovo greska Milosevica,da je Srbija demokratska zemlja itd,svaki drugi dan je Djelic u Brislelu pergovara,pita,zakljucuje(njega cenim)... i ta ista evropa prizna kosovo,pa ako i Srbija i kosovo idu u EU koj moj ste nas cepali kada ce sve da se svede na isto? Mogli su lepo da ostave UN misiju u pokrajni i za 5-6 godna nas integrisu sve skupa sa crnogorcima u EU i kraj.I potrosili bi i mnogo manje para i zivaca.

Ovako namerno seju ono sto ti najvise cini mi se mrzis,nacionalizam,opet i kod nas i kod Albanaca.

Znaci ti si za DSS metod...

Da pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo, i pregovaramo.......

Nisam za DSS.

Umece pregovaranja su Amerikanci doveli do savrsenstva,treba od njih uciti,ako to podrazumeva resenje sto da ne.

Nisam mislio da si za DSS nego za njihove metode, beskonacno pregovaranje oko ociglednih stvari u cilju dobijanja nemoguceg a sve na stetu svojih gradjana.

A sto se tice Amera, to ti je fazon - govori tiho i nosi bombe sa sobom. Lako je njima da pregovaraju.:D

Nisam mislio da si za DSS nego za njihove metode, beskonacno pregovaranje oko ociglednih stvari u cilju dobijanja nemoguceg a sve na stetu svojih gradjana.

A sto se tice Amera, to ti je fazon - govori tiho i nosi bombe sa sobom. Lako je njima da pregovaraju.:D

Peanut-Wallpapers-peanuts-99519_120_90.jpg

Ko je narucio pregovore?

Solana: Nema novih uslova

I visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana uveren je da će privremeni trgovinski sporazum EU-Srbija biti "vrlo uskoro primenjen".

"Ne mogu reći tačan datum, ali će privremeni trgovinski sporazum vrlo uskoro biti spreman" da stupi na snagu, objasnio je Solana u izjavi agenciji Beta, osvrćući se na susret sa najvišom delegacijom Srbije u Briselu.

On je to rekao na molbu da kaže da li je realno očekivati da bi šefovi država EU takvu odluku mogli doneti na sastanku 15.septembra.

"I početak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU-Srbija će, takođe, vrlo brzo uslediti", rekao je on.

Zamoljen da precizira da li misli da će i Holandija (zbog ocena o saradnji Srbije sa Tribunalom u Hagu) dati saglasnost za odluku ministara EU 15. septembra da se stavi na snagu privremeni trgovinski sporazum EU-Srbija, Solana je ponovio da je "vrlo siguran da će privremeni trgovinski sporazum biti primenjen vrlo uskoro".

"Početak procesa ratifikacije je takođe važan, ali je najznačajnije da privremeni sporazum stupi na snagu. A imam osećaj da će se to vrlo brzo dogoditi", rekao je Solana.

"Srbija sada ima novu, proevropski opredeljenu vladu i želi da produbi odnose s Evropskom unijom i mi smo apsolutni rešeni da napredujemo u tom pravcu", dodao je on.

Solana kaže da "nema novih uslova Srbiji za približavanje Uniji".

On je to odgovorio na pitanje da li se Srbiji sprema novi politički uslov za integraciju u EU, budući da je šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio da Srbija, ako želi da se približi EU, mora da odustane od namere da od Međunarodnog suda pravde zatraži mišljenje da li je proglašenje nezavisnosti u Prištini bilo legalno.

Na pitanje neće li iskrsnuti uslov da Beograd na neki način prizna samostalnost Kosova, kad Srbija dođe do ulaska u članstvo EU, Solana je odgovorio da "takav uslov ne postoji".

Jedini uslovi su, podvukao je, "merila iz Kopenhagena" o delujućoj demokratiji i efikasnoj tržišnoj privredi, kao i puna saradnja s Haškim sudom.

"Mi možemo dati svoje mišljenje nekoj zemlji o nekom pitanju važnom za nju i za nas. Ali to nije preduslov ili dodatni uslov za njeno približavanje Uniji", rekao je Solana.
:whistling:

Back