POSKUPELE CIGARE!!!

Pa nije to grbača budžeta, on je ceo život uplaćivao u penzioni fond, valjda.
To već može da bude debeli MINUS za budžet! Recimo da uplaćuješ 40 godina 10% plate za penziju, a penzija je pola plate. Ako se ne varam, sve preko 8 godina penzionog staža je već minus za budžet! A recimo u RH imaš hordu penzića koji su već 30 godina u penziji, i još su živahni i žilavi! :zcepanje:

Eee.. To je već solidan pozitivni rezultat! Nije isto ako neki penzioner umre od posledica pušenja čim primi prvu penziju, ili ako živi još 30 godina.... i toliko godina visi na grbači budžeta! :super:

Ti su ljudi uplacivali celog zivota u sistem, a sad dal puse , piju ili su anorekticni, ili ih pa uvati korona,
to ne moze niko unapred da zna, mi smo solidarno drustvo, taj je sistem na bazi solidarnosti, a to bi znacilo
da vec 100 godina ljudi koji rade uplacuju u sistem pa sad kako se kome zalomi.

Ti su ljudi uplacivali celog zivota u sistem, a sad dal puse , piju ili su anorekticni, ili ih pa uvati korona,
to ne moze niko unapred da zna, mi smo solidarno drustvo, taj je sistem na bazi solidarnosti, a to bi znacilo

koliko godina pusis?

Posto je pakla u nemackoj?

Celi život? Ovako ti je danas u RH: "31 godina je prosječan mirovinski staž za ukupan broj korisnika mirovina ZOMO..."

Back