POSKUPELE CIGARE!!!

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
82.866
Autorska tema!

Dugo sam na Krsti, pod ovim ili onim nickom, šta da se radi...
Ima cigaret tema ovde sijaset te dal su zdrave ili je bolje ono na rafovima supermarketa,
onda se redovno javljaju ovi što ne puše ali zagadjuju vazduh krš kolima,
pa onda ima onih koji bi da "doskoče pušačima" zahtevajući neke "evropske cene cigara"
a ne umeju da saberu koliko je evropska plata dobra za tu cenu tj da iznosi jednu petinu a ne trećinu kao sada.
Recimo i ja sam za tu varijantu...jel bolje da ti ostane 4/5 ili 2/3 od plate?
Pa onda jedni stavljaju sliku pluća pušača komercijalnih cigara,
da bi odmah iza tih slika drugi stavljali slike baba i deda od 118 godina koji puše iz dosade na planini.
Prvu cigaru zapalili da dodaju dedi zauzetom u nekom poslu i otad ne prestaju.

Medjutim, kao što rekoh...nije to tema
Tema je - nivo poskupljenja.
Svega 10 dinara više i to okruglo - ni 2 ni 6 ni 20...
Znamo da su akcize na cigare 60% državi a 40% od cene ide proizvodjaču.

Država kroz akcize puni budžet koji se troši na uhlebljene iz svih stranaka a ima ih za ovih 30 godina, nakupilo se.
Prve ture uhlebljenih su i znale neśto oko posla a današnji ne znaju ni gde im je radno mesto.

Ipak ono śto je mene kao čoveka šokiralo je VREDNOST NOVOZAPOSLENIH MULJARA.
Vlast smatra da ne vrede više od 10 dinara...

Ja da sam na njihovom mestu i da mi se neko ovako ruga sa 10 dinara ja bih odmah napustio "radno mesto"

Tuga koliko ste jeftini...

10RSD_Front.jpg

Sramota!

Da bi Srbija bila primljena u EU, cene trebaju da se izjednače sa cenama u okolnim EU-članicama! Ako Srbija ne bude ušla u EU ( naravno da neće!), opet dobro i državi i trgovcima! :super:

Ruski Marlboro, em kvalitetniji a sa ruskom akcizom jeftiniji od srpske akcize je odličan pokazatelj stanja.
Naime, Rusi te akcize sa cigara provereno koriste za finansiranje nuklearnog i svemirskog programa.
A kao śto znamo upravo napraviśe nevidljive avione i rakete.

Srbi bi sa ovim akcizama onda trebalo da su već naselili Mars i da čekaju dolazak Kineza, Amerikanaca i Rusa.
Medjutim... Srbi su sa svojim akcizama samo napravili - nevidljiva radna mesta, takodje šesta generacija tj "stealth"

Usput, zanimljivo mi je da se ne rade statistike povezanosti pušenja, alkoholizma i droge sa ovom korona-manijom?

да , не ваде цигарету из уста а носе маске за корону ..скине маску да запали цигарету а та цигарета више убија него сви вируси заједно ..

нормалном човеку је јасно о чему се ради

гледам на овим протестима , седе ликови са транспарентима "пендрек боли" са макасма против короно , социјално дистанцирани једни од других , али то им ништа не смета да скину маску и запале цигрету ...или једноставно држе маску на лицу и цигарету у руци и размењују упаљаче

да , не ваде цигарету из уста а носе маске за корону ..скине маску да запали цигарету а та цигарета више убија него сви вируси заједно ..

нормалном човеку је јасно о чему се ради
Meni baš i nije jasno! Moj ćale je na DIMU sušio i 'konzervirao' šunke, slaninu i kobasice! I nije se kvarilo, nije bilo navale nametnika! :super:

Usput, zanimljivo mi je da se ne rade statistike povezanosti pušenja, alkoholizma i droge sa ovom korona-manijom?
.
Нису политички коректне.

Резултати једне студије показали су да пушачи мање умиру од короне него непушачи.

Није зајебанција.

.

Back