Poskupele advokatske usluge

I onda zbog ogromnog broja predmeta, dobiješ zakazano ročište za godinu dana. Sudija sasluša nekoliko svedoka, ali je neko od njih opravdano odsudan, ili sama stranka. Desi se i da se promeni sudija zbog prelaska u drugi sud, da ode u penziju. Nijednom sudiji nije u interesu da razvlači predmete, jer se o rešenim predmetima vodi statistika. Strankama je njihov problem najvažniji i ne kapiraju da u pojedinim sudovima sudije imaju i po 1000 aktivnih predmeta i da uz tempo od po 7-8 suđenja dnevno, mogu da zakažu ročište svake godine. Nije sve teorija zavere.
Nema veze sto nam je sudstvo namerno iskomplikovano i sto ima rupa po zakonima ?

Ne čini drzava neki slučaj komplikovanim, već su slučajevi sami po prirodi manje ili više komplikovani. Nije svaki slučaj ujed psa ili pad u šaht.
Što se tiče "rupa", ništa mi to ne znači bez konkretnog primera. Koja to rupa u zakonu omogućava krivima da ostanu nekažnjeni?

Komplikovanost dokazuje to sto se slucajevi iznose na stotinama strana umesto na 2-3
Uradio to i to, dokaz taj i taj, kazna po zakonu ta i ta
Rupe su one koje dozvoljavaju krivima da ostanu nekaznjeni
Znam, sad ces reci * sudska praksa*- to i kazem, ta praksa je LOSA
У свакој парници или кривичном поступку, обе стране морају имати право да предлажу доказе и да се ти докази, по правилу, изведу, као и да се изјасне о свим процесним радњама, доказима, битним чињеницама , а пре доношења пресуде.Не може то по кратком поступку.

Нису то рупе у закону, него то тако функционише.

У свакој парници или кривичном поступку, обе стране морају имати право да предлажу доказе и да се ти докази, по правилу, изведу, као и да се изјасне о свим процесним радњама, доказима, битним чињеницама , а пре доношења пресуде.Не може то по кратком поступку.

Нису то рупе у закону, него то тако функционише.
Imao sam u vidu recimo slucaj protiv belivuka
https://www.blic.rs/vesti/hronika/3...v-velje-nevolje-marka-mesara-i-jos-29/jvchtyj
322 strane optuznice
Cemu to kad se zlocini ne sabiraju
Optuzi ga za 1 il 2 za koje imas najjace dokaze, ostalo zanemari
Izdejstvuj jasnih 40 god a ne busnih

https://www.blic.rs/vesti/hronika/3...v-velje-nevolje-marka-mesara-i-jos-29/jvchtyj
322 strane optuznice
Па мора да се обухвати свако кривично дело, не може да се прескаче.Није реч само о казни коју ће добити окривљени, већ и о другим битним стварима.На пример, оштећени у кривичним делима које је јавни тужилац "прескочио" ради ефикаснијег поступка, не би добили могућност да истакну одштетне захтеве у кривичном поступку.Казна за учињено кривично дело је и извесна сатисфакција за оштећене.

Да не помињем да би јавни тужилац који би то урадио био прибијен на стуб срама као сарадник криминалаца.

Казне се сабирају, само што јединствена казна не може достићи укупан збир, мора бити мања.То значи да може бити мања за 1 месец од укупног збира.

322 strane optuznice
Свака жртва захтева правду. Тужилаштво гради слику о организованом систему зла, а не изолованим догађајима.
Повећава шансу да бар нешто буде доказано ако други делови падну, везује чланове групе једне за друге.

Back