Poseta psihologu

Nedavno sam vodjen primerima svojih prijatelja odluchio da odem kod psihologa,
...

Пријатељи су ти можда луди, али ти си само збуњен.
Тај правопис који ти користиш то показује !

Полако само, повратиће ти се разум.
Крени од почетка, ходај, број кораке.
Затим разговарај са случајним пролазницима,
то је лакше него са критичарски расположеним познаницима.

Када дођеш на ниво седме године сети се како се правилно пише.
До те седме године обнови сва она знања која си стекао у детињству.

Како се користи прибор за јело,
како се одржава лична хигијена,
итд.

Ово што ти написах ти неће нико други - јер ни не знају !
А то је једини пут да изађеш из збуњености, неоштећен !

"Knjige iz psihologije", ako nisi završio istu, ništa ti neće značiti, il ćeš sve naopako shvatiti. Ako su se pod "knjigama" podrazumevale tzv. knjige samopomoći, to je bacanje para. Mislim, ajde idi kupi Jedi, moli, voli, piški, kaki, pa da vidiš kako ćeš se preporoditi. :mrgreen: Niko ne može - čast izuzecima koji samo potvrđuju pravilo - "sam shvatiti". Al bi to bilo lepo, da sami sebe umemo izlečiti. Onda bi ova profesija postala totalno nepotrebna. Ionako je obično neuspešna, ali bar ćeš dobiti nov informacije oko kojih ćeš imati da se brineš. :)
Tačno je da je jako teško "sam shvatiti".
Evo npr ja sam 20 godina analizirala zašto me privlače muškarci sa zavojem ili gipsom (ili oziljkom). Toliko duboko sam razmišljala o tome da zamalo da počnem da verujem u reinkarnaciju i/ili "sudbinu"
Ozbiljno
Na kraju skontam da to spada pod OSNOVE psihologije što se uči na prvoj godini fakulteta
I znači da spadam u većinu žena, zapravo, i da tu nema nikakve "misterije"- zavoji, gips, oziljci- sve su to osobine "alfa mužjaka" odnosno JA ih tako doživljavam.
Prosto, kad ti neko objasni.
Ali dok ne shvatiš, poče da veruješ u budizam :lol:

...
Evo npr ja sam 20 godina analizirala zašto me privlače muškarci sa zavojem ili gipsom (ili oziljkom).
...

Мене је одувек збуњивало и излуђивало
зашто све жене к'о хипнотисане јуре истог мушкарца.
Врло чест случај на журкама, летовањима, у друштвима.

А тај је обавезно идиот који их тлачи, малтретира, поцењује ...
Једноставно се понаша као неко ко их је пресит, па повраћа по њима !

Све оне то трпе !
Објасни ми то, на којој се то години учи ?

Tačno je da je jako teško "sam shvatiti".
Evo npr ja sam 20 godina analizirala zašto me privlače muškarci sa zavojem ili gipsom (ili oziljkom). Toliko duboko sam razmišljala o tome da zamalo da počnem da verujem u reinkarnaciju i/ili "sudbinu"
Ozbiljno
Na kraju skontam da to spada pod OSNOVE psihologije što se uči na prvoj godini fakulteta
I znači da spadam u većinu žena, zapravo, i da tu nema nikakve "misterije"- zavoji, gips, oziljci- sve su to osobine "alfa mužjaka" odnosno JA ih tako doživljavam.
Prosto, kad ti neko objasni.
Ali dok ne shvatiš, poče da veruješ u budizam :lol:
Izvini što si me nasmijala :)

Мене је одувек збуњивало и излуђивало
зашто све жене к'о хипнотисане јуре истог мушкарца.
Врло чест случај на журкама, летовањима, у друштвима.

А тај је обавезно идиот који их тлачи, малтретира, поцењује ...
Једноставно се понаша као неко ко их је пресит, па повраћа по њима !

Све оне то трпе !
Објасни ми то, на којој се то години учи ?
Sindrom Bad Boy-a, Il Petra Pana ( za naprednije ). Žene vole da misle kako se o nekome brinu i "izvode ga na put". Pod to bi se mogla svrstati i jedna koju sam čula ne nekom drugom forumu kad je rekla : ako te ne tuče, sestro, to znači da te ne voli. Ženska je pamet čudnovata, kao i načini na koje funckioniše. Po pravilu većina preraste loše momke zajedno s adolescencijom, ali ima nekih koje nikad ne prerastu. Pa da ti ne pominjem sve svoje nekadašnje drugarice koje su mi govorile: ma nije on toliko loš, treba samo neko da ga razume. Jeste, treba psihijatar da ga razume. Ali one su mislile da su sve ko Vestalske device, i baš će ONE donet mir Rimu. Ne moram ni pominjati da je svaka takva veza katastrofalno završila. Oštećeni muškarci treba da se leče kod profesionalaca isto ko i žene. Same ženske iluzije kako će ih "baš ONA izlečiti", mačku o rep.
S druge strane, takve ideje ženama omogućavaju da budu majke, znaš. Da budu tolerantnije nego većina muškaraca (detetu ne treba samo otac kolac, već i majka slama). Čime ništa ne zameram muškarcima, daleko bilo. Svi imamo svoje uloge na ovome svetu, šta god feminazi bulaznile.

Sindrom Bad Boy-a, Il Petra Pana ( za naprednije ).
...

Не знам колико и да ли пратиш ријалитије,
ту феноменалну и јединствену прилику да се колективно погледамо у огледало.
Не замерам ти ако не пратиш,
није свако кадар да види своју ружну страну.

А што спомињем ријалити?
Па ево, поводом ове женске особине "вољење онога ко то не заслужује".

У Паровима је био извесни тип Гастоз.
Тај је толико газио по женама ( које су га стварно обожавале )
да је у једној емисији пред пет својих девојака, јавно,
упоређивао која му је боље пушила !

И ?
Хаха, још више су га после тога обожавале !

Не знам колико и да ли пратиш ријалитије,
ту феноменалну и јединствену прилику да се колективно погледамо у огледало.
Не замерам ти ако не пратиш,
није свако кадар да види своју ружну страну.

А што спомињем ријалити?
Па ево, поводом ове женске особине "вољење онога ко то не заслужује".

У Паровима је био извесни тип Гастоз.
Тај је толико газио по женама ( које су га стварно обожавале )
да је у једној емисији пред пет својих девојака, јавно,
упоређивао која му је боље пушила !

И ?
Хаха, још више су га после тога обожавале !
Ne pratim rijalitije, pre bi sahrane pratila, božetigasačuvaj.

Ne vidim da si rekao išta drugo nego sam i ja sam rekla. Da je to kretenski ženski fazon, al je prisutan.

Ne pratim rijalitije, pre bi sahrane pratila
...

То сам ти опростио одмах
и рекао да није свако способан да прихвати чињеницу
да нам (људима) смрди из дупета ...

...
Ne vidim da si rekao išta drugo nego sam i ja sam rekla.
Da je to kretenski ženski fazon, al je prisutan.

Нисам рекао ништа ново,
али сам разговор са апстрактним примерима,
представио практично
( многи наши млади пратиоци су гледали поменуте "Парове" ).

И кад смо већ код тога,
да кажем да није највеће чудо што девојке воле идиоте,
још је веће чудо да народ који то све са стране посматра
и види о чему се ради
гласа за тог Гастоза !!!

То сам ти опростио одмах
и рекао да није свако способан да прихвати чињеницу
да нам (људима) смрди из дупета ...

Нисам рекао ништа ново,
али сам разговор са апстрактним примерима,
представио практично
( многи наши млади пратиоци су гледали поменуте "Парове" ).

И кад смо већ код тога,
да кажем да није највеће чудо што девојке воле идиоте,
још је веће чудо да народ који то све са стране посматра
и види о чему се ради
гласа за тог Гастоза !!!
Sad će nas obrisati, ali ko glasa? Oni koji izlaze na glasanje, a to su botovi, pripadnici Stranke (što je jedno te isto) i babe. Ostali neće da glasaju jer nemaju za koga. To je cela priča (žalosna).

bio sam kod šrinka, šta reći.....
prepisao mi je kao glavni lek seroxat, videćemo.....
Rekla bih da nisi oduševljen posetom, ko što ni većina nije. I naravno da ti je dao lekove, to im je posao (mnogima i navika, samo da otkače ljude), s druge strane, prsihijatar je doktor, a šta da od doktrora očekuješ nego lekove.
Znam da nisi dete, ali bih te svejedno molila da se pažljivo pridržavaš uputstava kako i koliko da piješ lekove, i ako ti ne odgovaraju (ne možeš da spavaš od njih, nervozan si, imaš neke fizičke probleme, itd) odmah idi opet kod doktora, reci da ti ne pašu i traži zamenu. U principu, za "normalne" oblike anksioznosti itd, lekovi se ne bi trebali koristiti duže od 6 meseci - naravno, uvek i sve pod kontrolom doktora.
I, sve najbolje želim :)

ma bilo je super, intenzivno, baš me prodrmalo, najviše to što sam se uopšte odvažio da odem.... bio sam iscrpljen posle, legao u 20h ali nisam mogao da zaspim do 1h koliko sam razmišljao o svemu i sređivao utiske.... s jedne strane imam i zamerke sebi, što sam ja, večiti lone wolf, uopšte zatražio pomoć od nekog....

još nisam počeo sa seroxatom, kako bi razlikovao njegove simptome od leka - lyrica
trenutno isprobavam liriku koja diže dopamin. dok seroxat pravi foru da otpušteni serotonin ne može da se vrati u neurone.
ranije sam pokušavao sa bromazepamom na svoju ruku, ali on se vrti oko gabe i još više me uspori i utupi, dok mi je neraspoloženje i bezvoljnost ostajalo te se nisam u njemu pronašao.

da ne skrećem sa teme više, ali što se lirike tiče, iako detaljnija eksperimentisanja tek predstoje, mogu reći da je....

po mom ukusu, prava je brain candy...

Sećam se mojih prvih odlazaka. Bile su mi objašnjenje (ili bar jasnije) stvari o kojima nikad pre nisam razmišljala, ali to je bilo s terapeutom. Psihijatar je odma drmnuo po lekovima, mada ih se ja nisam pridržavala jer sam od njih imala gadne posledice (konstantna pospanost itd), bilo mi je teško držat otvorene oči. Budala, nisam otišla da mi zameni terapiju, nego sam radila na svoju ruku. Sad sam ilegalac, i ok je.

...Freud je od naglog preokreta u terapeutici,
napravio totalnu pometnju
mnogo otvorenih bezdana u kosmosu duse i duha
do nagovjestaja
da ljudsko bice
mora se disciplinovano pratiti bar do adolescencije
i to po etalonskom statusu t. izjednacenoscu...
Haoticnost koja vlada usljed roditeljske samovolje ili neprovjerenih vaspitaca kao zrelih psiholoski karaktera jer,
ne bi trebalo biti dovljno
zavrsena edukacija
a ne zaviriti , bar malo, u unutrasnji kontinent,- Vaspitaca...

Back