Poseta psihijatru

a sta mislis ko radi u fensi privatnim ordinacijama?
isti ti iz domova zdravlja :D
tako da ces i u domu zdravlja dobiti isti trerman nego je ljudima lakse da odu privatno jer je diskretnije a i sto neko rece ranije nekako zvuci fensi kad kazes da si kod privatnog a ne kod socijalnog jer taj socijalni je za ludake a ovaj privatni je za olaksavanje duse :D
a u sustini obojica rade isto.

upravo si ovim komentarom i pokazao koliko nas covek ne zna oko ovih stvari jer je za tebe
drzavni psihijatar = lekovi
privatni = da te saslusa
sto uopste nije tacno.

Isti ljudi samo je tretman pacijenata različit.

Kiretaža zuba kod privatnika ne boli, stavljaju i neki lek a u
državnim vidiš sve zvezde tokom intervencije.

Prica na temi o lajfkoucovima mi dade ideju za ovu temu.
Zasto je kod nas blam da ides kod psihijatra ili psihologa?

Zasto se odmah krece "nisam lood.. ne treba mi psihijatar"
ili samo ludak ide tamo i slicno..ako kazes da si posetio psihijatra gledaju te ispod oka i nece da se druze jer nisi normalan :D

Da li smo ipak zatucan narod ma koliko tvrdili da nismo?
Jer su ljudi sa mentalnim poremećajima inferiorna vrsta. Pre manje od 100 god bi bili postreljani ili bi bili potrpani po logorima.

Jer su ljudi sa mentalnim poremećajima inferiorna vrsta. Pre manje od 100 god bi bili postreljani ili bi bili potrpani po logorima.
Svako ima neku falinku , a najgore falinke imaju oni koji misle da ih nemaju i da su svi drugi problem , dok upropastavaju zivote sebi i drugima , ne pricaju sa najrodjenijima ,deru se na najmanje sitnice , a onda imaju osude za ljude koji zatraze pomoc.
PLus pre manje od 100 godina su u zooloskim vrtovima kaveze za ljude , znaci drustvo napreduje , ne treba da nazaduje.

Svako ima neku falinku , a najgore falinke imaju oni koji misle da ih nemaju i da su svi drugi problem , dok upropastavaju zivote sebi i drugima , ne pricaju sa najrodjenijima ,deru se na najmanje sitnice , a onda imaju osude za ljude koji zatraze pomoc.
PLus pre manje od 100 godina su u zooloskim vrtovima kaveze za ljude , znaci drustvo napreduje , ne treba da nazaduje.
Da, ali bilo je reda bar znalo se kako, šta.

uglavnom sve ide iz glave. Ako ne resavas svoje probleme oni se umnozovaju a samim tim iscrpljuju.Pocinje slabo spavanje nervoza.i jos mnogo toga a problemi su i dalje tu..Znaci prvo i osnovno :sto mozes resavaj sto nemozes dizi ruke..a ako i tada ne ide, pravac kod cika doktora ..pa polako .Ako proceni da treba terapija dace ..a ako ne onda sto vise setnja u prirodi mozak na livadu i recimo devojka ili decko slicnih interesovanja ..i kad se pomiris sa sobom sve ti je lepo.

Mislim da je najveci razlog zasto nasi ljudi ne idu jer to kosta a kad se krene treba stalno da se ide a opet sve to kosta.

Kako se nema para od svih tih silnih racuna da se izgura mesec tako upravo 90% slucajeva i uzroka nastalih psiholoskih problema je upravo bas taj nedostatak novca i finansijska nestabilnost, nesigurnost koja kao domino efekat indirektno je uzrok 90% i vise stvorenih psihickih problema kod nas.

Uz to mediji i moderno drustvo, drustvene mreze vrse pritisak i namecu neki jedva dostizan standard zivita koji je toliko toksican da ako se ne uklapa bar malo pojedinac oseca se odbaceno i usamljeno, frustrirano. A nas sistem je haos i apsurd a svi teze necem iz tog haosa da kao mora ako neko ne uspeva da se snadje u tom haosu on je ko 13 prase odbacen i neorimetan, cudan...

Treci problem je problem nalazenja posla odgovarajuceg tj odgovarajuci za odredjenu osobu koja jednostavno ne moze sve da radi i da radi onako bilo sta kako se kod nas ovde podrazumeva, samo kod nas.Ucio za nesto on radi nesto trece jer mora a ne to za sta je hteo i sto bi njegovoj psiholoskoj licnosti odgovaralo nego ono sto se nudi kao daj sta das jer mora tako.To ubija psihu kod ljude jer je primorana osoba da se konstantno muci svaki dan i bori s necim sto kga konstantno psihiloski ubija...Sistem kako je haos i nista ovde ne funkcionise ne daje nikakve mogucnosti za bar nesto malo slicno gde bi neke osobe mogle da se bar malo na nekom poslu osete sigurno tj da tamo pripadaju ali kod nas toga nema, jednostavno moras da radis sve i sta ima sta se nudi ili ces biti odbacen, tj nadrljao si...U svim normalnim zemljama a skiro sve bolje zemlje od Srbije imaju program koji im nudi mogucnost i sansu za izbor dok ovde kod nas to nema.Neko je decenijama truo ljude da je ovo normalno da su mnogi orihvatili a daleko je od normalnog, srecom se videlo od susednih i zapadnih zemalja da nije i da smo ziveli u mraku da to tako mora, valjda se narod budi.Zato su mnogi i zbrisali odavde zbog vecih mogucnosti.

Jos jedna stvar je ovde prisutna a to je da ne smes da imas nista sa odlazak kod psihijatra ili psihologa jer poslodavac na testovima i intervjuima nece ni da cuje slucajno da imas nekih problema ili neke papire i posla sa njima🙂😆.Pa oni na testovima zele sve da ste supermeni bez mane i straha, probajte samo dva malo negativno da odgovorite a sve ostalo suoer prodjete, nece vas pozvati😆🙂hahha.Pa jos ako cuju da krijes a bio si kod psihijatra o pa ti si pod nadzor ako su te slucajno primili i cekaju da nadju nesto da te otpuste.Testiraju vas za neke osredbje fizicke i samo fizicke poslove kao da ima da radite u oroizvodnji raketa koje treba da se salju van suncevog sistema na neku posebnu planetu koja ce da pusta robote da istu istrazi.Ustvari samo hoce da radite poso koji trazi malo fizicki napor i jednu ili dve proste radnje koje se ponavljaju i tako mesecima.Ali nedaj boze da kazes da si bio kod psihica i napises tamo to u testu i ako ne izlazes da nemas mane...Nedaj boze da si malo spor zbog treme i da imas testnu aksioznost.

Evo ovo je iz mog ugla zasto ovde ljudi ne idu kod psihijatra i zasto bi i kad bi isli bilo problem.Sve to mora nekako da se oromeni, kroz sistem it a za to mislim da treba dosta vremena i da smo bar 50 i vise godina daleko od ostalih zemalja po tom pitanju a i cudan nam je sistem a jos cudniji mentalitet.
Mnogo treba da se radi na ovom polju a niko gotovo godinama nista ne radi ili ne radi dobro ili radi onako strucno i dobro kao sto su nadstresnicu radeli pa smo uz nju imali i ribnikar itd...

ili samo ludak ide tamo i slicno..ako kazes da si posetio psihijatra gledaju te ispod oka i nece da se druze jer nisi normalan :D

Ja imam problem l,isao samo dvaput.
Sto se tice neprihvatljivosti tog trenda u drustvu, na zapadu i u Aziji je to normalno i nije nikakav tabu jer to je rutinski kao i poseta lekaru za telesno zdravlje.
Nismo zatucani,imamo kompas za razliku od izopacenih drustava gde je protivprodno i nenormalno normalno.Samo ne prihvatamo neke nove moderne pojave i mode jer imamo ukorenjen tradicionalisticki mentalitet.

a sta mislis ko radi u fensi privatnim ordinacijama?
isti ti iz domova zdravlja :D
tako da ces i u domu zdravlja dobiti isti trerman nego je ljudima lakse da odu privatno jer je diskretnije a i sto neko rece ranije nekako zvuci fensi kad kazes da si kod privatnog a ne kod socijalnog jer taj socijalni je za ludake a ovaj privatni je za olaksavanje duse :D
a u sustini obojica rade isto.

upravo si ovim komentarom i pokazao koliko nas covek ne zna oko ovih stvari jer je za tebe
drzavni psihijatar = lekovi
privatni = da te saslusa
sto uopste nije tacno.
I državni je jednako diskretan, nalaz ne bude u sistemu, čak ni tvoj ljekar porodične medicine ne može vidjeti nalaz osim ako mu ga sam predaš. Recepte za lijekove, ukoliko su potrebni, šalje direktno neuropsihijatar. Da, naš narod je zatucan pa zato ne idu psihićima.

nemam pojma zašto su tu podelu napravili. psihijatar bi trebao biti nešto kao spoj medicine i psihologije.

imao sam loše iskustvo s više psihijatara. dala mom matorom lek jedna. on čovek počeo da se seća svega nasumice. te plakao kad se seti teških dogadjaja. ja prekinem terapiju i zovnem neurologa. ovaj konstatuje neadekvatnu terapiju i da drugu. i bi ok.

posle toga pozovem trećeg lekara- psihijatra. i kažem mu za lošu terapiju prvog. ta izjavi: "terapija je dobra. ja bih istu prepisala. ali je on loše odreagovao." zamisli oteraš kola mehaničaru. on primeni metodu za koju je čuo da je dobra. propiše je a motor ti eksplodira. gadjo bi ga, zar ne?

najgore su im te terapije s lekovima. posebno modernim. svaki lek stvara zavisnosti, -menja mozak. ovaj neurolog je prepisao samo lek za poboljšanje cirkulacije.

Poslednja izmena:

Pa možda su zatucani oni koji misle da drugi misle da je to neki blam :think:

ti si rekao kod prvog ne treba ici.
pitam zasto.
pa upoznao sam četvoro. imam i lično loše iskustvo. dovoljno.)

lako potežu lekove.a pojma nemaju šta lek radi. lek u principu ne treba davati ako se nema drugog izbora.

imao sam problema spavanjem. teško mogu zaspati ako imam velike obaveze. po dva tri dana nema mi sna.

psihijatar mi da lorazepam. ja ne volim lekove ali uzmem ga par dana. i samoinicijativno prekinem.

posle par meseci dodjem da produžim vozačku dozvolu kad ono ne daju. kažu mora pauza od godinu dana. da se iščistim od leka.

psihijatar tvrdi da ne treba pauza. ovi iz medicine rada da treba.

na svu sreću lek sam uzimao samo nedelju-dve. pa sam otišao kod psihijatra da mi zaključi terapiju i napiše da sam kratko koristio.

od ovo dvoje šta misliš ko je u pravu?

pošto sam probao lek ja ću ti reči odgovor: lekar medicine rada.

lek deluje na pažnju dugo posle prestanka uzimanja.

dobar sam vozač. prešao sam milion kilometara bez većih problema. a tog leta sam napravio dve-tri kritične situacije. prosto mi odlutala pažnja. to on radi. u nesanici prekida tok misli i pomogne da odlutaš u san. preneo sam iskustvo psihijatru i opisao kritične situacije par meseci posle uzimanja leka.

Изгледа да ипак јесмо,јер је нажалост углавном тако.

Poslednja izmena:
Mogu da garantujem za psihijatre i neurologe da jedino što umeju jeste da pišu recepte za koje i nisu sigurni jesu li efikasni, a pitam se rade li to jer imaju ugovor sa farmako kućama da prodaju dati lek. To su bezdušni ljudi koji gledaju samo novac. Moj prijatelj radi kao tehničar na psihijatriji. Tamo tehničar zna više o pacijentima nego sam doktor. On je tu da vidi da li su dovoljno zombirani da ne prave probleme i da mu prođe smena.

Back