Poseta dragih gostiju!

nema ništa od toga jer:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=13&nav_category=11&nav_id=313136

'Njihova jednodnevna poseta Beogradu je odložena..'

meni je interesantan ovaj deo članka u kojem stanje stvari tumači Svilanović:

"Nema onoga ko me može uveriti da je u skladu s međunarodnim pravom proglašenje nezavisnosti Kosova, ali moje pitanje je sledeće - šta da radimo s tim kada dobijemo presudu?", navodi on.

Svilanović kaže da nije tema da li mi imamo pravo da podnesemo tužbu

"Ali, da li zaista verujete da će od tog trenutka neke zemlje da promene svoj stav ili da će Kosovo biti vraćeno u okrilje suverereniteta Srbije", kazao je Svilanović.

Svilanović ukazuje da postoji opasnost da su majski izbori bili poslednji sa evropskom platformom i da Srbija kraj godine dočeka sa proevropskom vladom ali sa antievropskom politikom. On objašnjava da je Unija naš ključni partner kakav god bio rezultat inicijative pred sudom u Hagu.

"Ako podnosimo tužbu moramo znati kuda s njom, da li idemo ka članstvu ili ka tome da podelimo i uzdrmamo EU i da joj se onda obratimo za članstvo kada protiv sebe budemo imali praktično 27 zemalja", kazao je Svilanović.

Iako očekuje većinu glasova u prilog zahtevu Srbije pred Međunardonim sudom pravde i novinar NIN-a Stevan Nikšić ukazuje da se on može ispostaviti kao jalov.

Back