Posedovanje partnera

Posto mi se cini da su ljudi klonovi holivuda manje ili vise, da navedem recept za ljubav , potekao iz holivuda....

Ako hocete dugotrajan brak u danasnje media vreme, onda
imajte clean fights and dirty sex......ili ciste borbe i prljav seks....
Sto se i slaze sa animalizacijom preko medija i postovanjem animalnosti u svim delatnostima te i strast seksa kao uzvisen i najvisi ideal....

Posto mi se cini da su ljudi klonovi holivuda manje ili vise, da navedem recept za ljubav , potekao iz holivuda....

Ako hocete dugotrajan brak u danasnje media vreme, onda
imajte clean fights and dirty sex......ili ciste borbe i prljav seks....
Sto se i slaze sa animalizacijom preko medija i postovanjem animalnosti u svim delatnostima te i strast seksa kao uzvisen i najvisi ideal....

Patak,da li je tebi dobro?Nemoj se ljutiti,ne mislim da vređam,nije moj stil uopšte,ali bre,
to su stereotipi,nema pravila,u ljubavi nema ferke,to je i razlog što ne prihvatam posedovanje.
Ma nikada neću to prihvatiti,niko me nikada neće posedovati,samo možemo da delimo .
Kao amebe,prosta deoba,ja njemu,on meni.

Pa jeste.. samo nas je nesto sve vise samih..
I ponekad.. u tom panicnom strahu da ne budemo posedovani (vazi i za prevareni, ostavljeni..).. previse idemo u krajnost..postajemo samodovoljni.. pa cak i surovi.. jer, ukoliko smatramo da je posedovanje neminovno.. i pristajemo na to.. onda bolje da mi posedujemo nego da budemo posed.. I tako se sve vise udaljavamo.. U toj teznji da zastitimo sebe gubimo jedni druge..

Pa jeste.. samo nas je nesto sve vise samih..
I ponekad.. u tom panicnom strahu da ne budemo posedovani (vazi i za prevareni, ostavljeni..).. previse idemo u krajnost..postajemo samodovoljni.. pa cak i surovi.. jer, ukoliko smatramo da je posedovanje neminovno.. i pristajemo na to.. onda bolje da mi posedujemo nego da budemo posed.. I tako se sve vise udaljavamo.. U toj teznji da zastitimo sebe gubimo jedni druge..
Nema nikakovog razloga niti može pretiti opasnost da se bude sam. Malo grdno da se izrazim, svaka vreća nađe zakrpu. Međutim, problem je kad vreća neće bilo koju zakrpu nego, kako Patak reče, samo holivudsku.

Da bismo funkcionisali.. odgovarali jedno drugom, ta zakrpa mora da bude adekvatna.. to nije bilo koja.. to nije holivudska.. barem kod mene..

Ali, ja sam govorila o tome koliko sistem samozastite kada preraste u sistem nepotrebnopreterane samozastite moze da bude poguban.. znaci, u datom slucaju nepotrebnopreterane.. u odnosu izmedju dvoje ljudi gde nema potrebe za njom.. ali je prisutna.. iz straha.. i navike..

I tako.. svedosmo se na kraju na krpe i zakrpe..

Da bismo funkcionisali.. odgovarali jedno drugom, ta zakrpa mora da bude adekvatna.. to nije bilo koja.. to nije holivudska.. barem kod mene..

Ali, ja sam govorila o tome koliko sistem samozastite kada preraste u sistem nepotrebnopreterane samozastite moze da bude poguban.. znaci, u datom slucaju nepotrebnopreterane.. u odnosu izmedju dvoje ljudi gde nema potrebe za njom.. ali je prisutna.. iz straha.. i navike..

I tako.. svedosmo se na kraju na krpe i zakrpe..
Ne dao Bog! Tu poslovicu nikako ne treba shvatiti u lošem značenju. Obrnuto! z:lol:

Ali ne.. stvarno ispada tako.. svodjenje odnosa na nuzno zlo.. radi lakse egzistencije.. zavaravanja sebe.. ili drugih.. jedino se trudis da budes krpa, a ne zakrpa.. ili obrnuto..
A, ako si u potpunosti van price.. prostora i vremena.. onda, iako nisi jedini, najcesce jesi sam..

Da dodam u vezi krpa i zakrpa.....

Holivudska zakrpa je vrlo dobar termin....

I vezan je za jedno radim , drugo pricam , trece mislim , cetvrto mi treba....
Zamislite sad holivudsku zakrpu i sistem koji funkcionise po principu "uhvati priliku" (to znaci da neces dobiti priliku po kvalitetu koji imas ili razvijes, vec po prilici koju sebi stvoris ili ugrabis)....
To automatski vodi ka zakljucku osobe da "bez obzira kakav sam, treba sebi odabrati najbolje"
To znaci da je vec sugestija da krpa i zakrpa ne odgovaraju , vec da krpa nadje svilenu zakrpu.....holivudsku po mogucstvu....

Tako se kao posledica transfera emocija socioloskih i drustvenih odnosa javlja trend "holivudskih zakrpa" kod ljudi....

Ovo nije u vezi ove teme, ali eto izadje kao nusprodukat...

Posedovanje partnera je vise vezano za prizemno tumacenje duhovnog, sto cak vise nije ni animalno...
Razlika izmedju "imati pa nemati" i "nemati"...
Tako animalno iliti u se nase i podase moze biti vrlo iskreno emotivno i ispunjeno ljubavnim ushicenjem i odnosom koji je vise odgovornost nego posedovanje...
Naravno to zavisi i od kulturne oblikovanosti i emocinalne oblikovanosti pojedinaca u vezi....

Medjutim imati pa nemati, animalno , to je poseban pad u duhovnu rupu....
Tu se naglasava slabost, snalazenje, cak i neki oblik nepoverenja i posvecenosti samo sebi....egoizma....

Mozda je daleki primer za slicno,slucaj plemena....
Kad gledate survival, onda pleme postaje vestacka tvorevina ljudima koji zele 100.000e te nemaju nikakvu emotivnu korelaciju sa ostalim clanovima plemena pa se razvija najnize u ljudskoj prirodi , manipulacija i uslovljavanje....i dominacija...
Medjutim kad se u cak surovijem plemenu i odnosima u plemenu javi situacija i pristup gde osoba kaze sebi, e ispod ovoga necu da idem, to me cini covekom , i tako uslovi svoje ponasanje prema nekom clanu plemena, onda se formiraju korelacije emotivnosti u plemenu , koje mogu biti vrlo agresivne i animalne, ali ljudi u plemenu pocinju da budu ljudi....
Vremenom oni ce postati pleme animalnih ljudi , ali uskladjenih sa sopstvenom prirodom....(to se nece desiti na tv, jer ne postoji situacija triger gde covek kaze sebi , e ovo je stvarno ispod mog nivoa obraza i necu pljunuti na to ni za 100.000e...a da se to odnosi na odnos prema drugim clanovima plemena, obicno se to javi kao , to je moja odlika....moja odluka...a ne to je pera zaradio svojim ponasanjem....)

Dakle "animalno" u ljudima koji su sebe shvatili kao uzdignutih iznad animalnog, i tako se ponasali jedan deo zivota je daleko drugacije od animalnog kod ljudi koji su prizemni od kada je sveta i veka....

Kad spojimo dva takva "animalca" koji su animalci verovatno po agresivnosti ili po svodjenju ljubavi na zadovljenje strasti....onda imamo mnogo vise i cesce posedovanje partnera nego sto imamo odgovornost prema partneru i posvecenost....
Jer u njihovom odnosu animalnog prema partneru ima i sumnje, ima i psihopatoloskog, ima i nekog nepoverenja koje potice i iz samog sebe....uzdizanje slabosti zbog strasti recimo....

Danas se medjutim forsiraju bas naglaseno animalne veze (nista bez seksa, zadovoljenje nagona i hedona) a istovremeno se odbija , tj ogradjuje od posedovanja partnera...

Ih, pa tako je najlakse.
Cak je izmisljen i termin "sad cu da te posedujem" ( :lol: ), koji je ocigledno uzbudljiv, ali je, izgleda, propagirano da je u posednickom odnosu bitnije i nekompromisno biti sopstvenik, a ne sopstvo (u, bre, nisam ni znao da znam ove reci :eek: ), te se to uzbudjenje svodi na taj vremenski period, a onda se vrsi takticko povlacenje, i sto rece u necitiranom delu - refrustrizacija. :cool:

P.S. Odlicna fora sa stapajucom digresijom. :ok:

Back