Da dodam u vezi krpa i zakrpa.....
Holivudska zakrpa je vrlo dobar termin....
I vezan je za jedno radim , drugo pricam , trece mislim , cetvrto mi treba....
Zamislite sad holivudsku zakrpu i sistem koji funkcionise po principu "uhvati priliku" (to znaci da neces dobiti priliku po kvalitetu koji imas ili razvijes, vec po prilici koju sebi stvoris ili ugrabis)....
To automatski vodi ka zakljucku osobe da "bez obzira kakav sam, treba sebi odabrati najbolje"
To znaci da je vec sugestija da krpa i zakrpa ne odgovaraju , vec da krpa nadje svilenu zakrpu.....holivudsku po mogucstvu....
Tako se kao posledica transfera emocija socioloskih i drustvenih odnosa javlja trend "holivudskih zakrpa" kod ljudi....
Ovo nije u vezi ove teme, ali eto izadje kao nusprodukat...
Posedovanje partnera je vise vezano za prizemno tumacenje duhovnog, sto cak vise nije ni animalno...
Razlika izmedju "imati pa nemati" i "nemati"...
Tako animalno iliti u se nase i podase moze biti vrlo iskreno emotivno i ispunjeno ljubavnim ushicenjem i odnosom koji je vise odgovornost nego posedovanje...
Naravno to zavisi i od kulturne oblikovanosti i emocinalne oblikovanosti pojedinaca u vezi....
Medjutim imati pa nemati, animalno , to je poseban pad u duhovnu rupu....
Tu se naglasava slabost, snalazenje, cak i neki oblik nepoverenja i posvecenosti samo sebi....egoizma....
Mozda je daleki primer za slicno,slucaj plemena....
Kad gledate survival, onda pleme postaje vestacka tvorevina ljudima koji zele 100.000e te nemaju nikakvu emotivnu korelaciju sa ostalim clanovima plemena pa se razvija najnize u ljudskoj prirodi , manipulacija i uslovljavanje....i dominacija...
Medjutim kad se u cak surovijem plemenu i odnosima u plemenu javi situacija i pristup gde osoba kaze sebi, e ispod ovoga necu da idem, to me cini covekom , i tako uslovi svoje ponasanje prema nekom clanu plemena, onda se formiraju korelacije emotivnosti u plemenu , koje mogu biti vrlo agresivne i animalne, ali ljudi u plemenu pocinju da budu ljudi....
Vremenom oni ce postati pleme animalnih ljudi , ali uskladjenih sa sopstvenom prirodom....(to se nece desiti na tv, jer ne postoji situacija triger gde covek kaze sebi , e ovo je stvarno ispod mog nivoa obraza i necu pljunuti na to ni za 100.000e...a da se to odnosi na odnos prema drugim clanovima plemena, obicno se to javi kao , to je moja odlika....moja odluka...a ne to je pera zaradio svojim ponasanjem....)
Dakle "animalno" u ljudima koji su sebe shvatili kao uzdignutih iznad animalnog, i tako se ponasali jedan deo zivota je daleko drugacije od animalnog kod ljudi koji su prizemni od kada je sveta i veka....
Kad spojimo dva takva "animalca" koji su animalci verovatno po agresivnosti ili po svodjenju ljubavi na zadovljenje strasti....onda imamo mnogo vise i cesce posedovanje partnera nego sto imamo odgovornost prema partneru i posvecenost....
Jer u njihovom odnosu animalnog prema partneru ima i sumnje, ima i psihopatoloskog, ima i nekog nepoverenja koje potice i iz samog sebe....uzdizanje slabosti zbog strasti recimo....