Posecite i Tasmajdan

• Začetnik teme Začetnik teme SWOP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

SWOP

Zainteresovan član
Poruka
129
Da li Beograd ostaje bez jedne od svojih malobrojnih zelenih oaza?

"Do 15. aprila sledeće godine Tašmajdanski park biće kompletno obnovljen i uređen. Njegov centralni deo zauzimaće velika aleja od granita sa fontanama, biće uređeno i posađeno novo zelenilo, a kompletno će biti zamenjeni i travnjaci i parkovski mobilijar. Park će ubuduće krasiti i dve skulpture: našeg akademika Milorada Pavića i Gajdara Alijeva, prvog predsednika nezavisne države Azerbejdžan, od čije će donacije Taš i biti rekonstruisan"

Iskreno mene najmanje brine ko je taj lik i da li je diktator ili ne...mada nije ni to beznacajna tema...ali NE DAM DRVECE BRE!!!!

"... Visoko rastinje koje zaklanja pogled na Crkvu svetog Marka biće uklonjeno, kako bi ona mogla lepo da se vidi"
ALO NE DAM DRVECE, NE DAM MOJ BEOGRAD!!!

"Biće uređen i tašmajdanski plato, kako bi se otvorio pogled prema stadionu “Tašmajdan” koji će sledeće godine biti rekonstruisan. Tako će biti stvorena jedna celina, a ideja je i da se ubuduće na stadion može ulaziti i iz samog parka - objašnjava Vasović"

Sta to zapravo znaci? Posecite svo visoko drvece koje nam pravi hlad i omogucava da koliko toliko disemo na usijanom asfaltu i posadite tri zbuna ali zato cemo imati pogled...na sta? Kockastu plocu od betona zvanu "stadion Tasmajdan"!
Alo...ima li ko normalan u ovom gradu?!

U JKP “Zelenilo Beograd” kažu da će u Tašmajdanskom parku raditi na proređivanju pojedinih stabala jer su nekima toliko srasle krošnje da se više ni ne razvijaju i koje ne pružaju dovoljno svetlosti i sunca travnjacima, koji su dosta propali"

CITAJ POSECI DRVECE I ZAMENI SA TRI KRZLJAVA ZBUNA!!!
ALO LJUDI NECU DA IMAM POGLED NA STADION HOCU DA DISEM!!
NECU DA UZIVAM U CVETNOJ ALEJI DOK IGRAM SAH NA GOLOM BETONU OFARBANOM U CRNO BELO, HOCU DA DISEM!!!
HOCU DA UZIVAM U DEBELOM HLADU DOK MI SE DETE IGRA U PARKU!!!
HOCU DA UZIVAM U POGLEDU NA CRKVU SV.MARKA KOJA SE VIDI IZMEDJU VISOKIH KROSNJI DRVECA!!!
NECU PATULJASTO UKRASNO ZBUNJE...REKONSTRUKCIJA JE OK, SREDJIVANJE PARKA JE OK..ALI NE UNISTAVAJTE DRVECE...:sad2::sad2::sad2:

Vase misljenje ljudi?

moje mišljenje je da park treba da se sravni sa zemljom i da se na tom mestu napravi jedan ogromni parking, ili možda neki ogromni tržni centar, ili banka...
ionako je park ružan... :)
i to drveće, šta je izdžigljalo toliko, mislim, stvarno nema meru... a i ta crkva svetog marka stoji tu već sto godina, treba i nju da sruše pa da naprave neki moderan objekat!
reforme! potrebne su nam reforme!

moje mišljenje je da park treba da se sravni sa zemljom i da se na tom mestu napravi jedan ogromni parking, ili možda neki ogromni tržni centar, ili banka...
i to drveće, šta je izdžigljalo toliko, mislim, stvarno nema meru... a i ta crkva svetog marka stoji tu već sto godina, treba i nju da sruše pa da naprave neki moderan objekat!

:ok:
e jeste vala ruzan...i sta ce nam trava i drvece...
pa da neke podseca na zavicaj...boze me sacuvaj...
sve to treba zaliti u beton i iskoreniti to izdikljalo zeleno kako se bese zove:think: trava cini mi se...i sta ce to u gradu...beton i asfalt je za grad a trava za ovcice...a na to necemo da nas ista podseca :dash:

moje skromno misljenje je da ti nisi bas u vinklu

Ma šta će vam zelenilo? Sve posecite i prodajte u ogrev. Ni park vne treba. Nek od te donacije naprave tržni centar ili još bolje neku azotaru, petrohemiju ili nešto slično. Hemija i crna metalurjia, a ne nekakvi tamo parkovi i drveće. A tek pogled na crkvu Svetog Marka između dimnjaka, neprocenjivo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back