Posao za stomatologa u Severoj Americi

markonis1

Obećava
Poruka
97
Posto kao i vecina stomatologa koji su zavrsili fakultet ne mogu da nadjem posao razmisljam da potrazim u Americi (pre bih u SAD nego u Kanadi, pre svega zbog klimatskih uslova).

Da li ima upucenih vezano za proces nostrifikacije diplome, mogucnosti za nalazenje posla? Verujem da je slicno kao i sa doktorima medicine. Da li nesto znace doktorske studije zapocete u Srbiji?

Poznajem coveka - imigrant - sa zavrsenim stomatoloskim fakultetom i jos ne ispunjava uslove da dobije americku licencu da moze raditi posao stomatologa, tako da mislim da bi ti to oko nostrifikacije islo malo teze, a posebno da te neko pozove da radis u US.
Ja bih ti preporucila, ako si u prilici, da upises u Americi npr. jednu godinu neke specijalizacije, obuke, seminara, mastera ili sta vec...pa dobijes studentsku vizu.. Onda dok traje ta godina u Americi, snalazi se da promenis status u npr. radnu vizu...znam da dosta ljudi tako radi, dodju npr na master u US i onda po zavrsetku ostanu raditi, promene status i tako..:)

Posto kao i vecina stomatologa koji su zavrsili fakultet ne mogu da nadjem posao razmisljam da potrazim u Americi (pre bih u SAD nego u Kanadi, pre svega zbog klimatskih uslova).

Da li ima upucenih vezano za proces nostrifikacije diplome, mogucnosti za nalazenje posla? Verujem da je slicno kao i sa doktorima medicine. Da li nesto znace doktorske studije zapocete u Srbiji?

Znam par ljudi iz Srbije u Kanadi koji rade kao stompatolozi. Registracija zavisi od provincije do provincije, ali u principu svi strani zubari moraju zavrsiti dvogodisnje doskolavanje. Pogledaj online.
Ako imas novaca, upisi doskolavajuce studije ovde. Koliko ti studije traju na toliko dobijas posle radnu vizu. Posle podnosis za PR. Isplati se bez tuge i bola ako si spreman da se stisnes par godina. Plate su >100K godisnje
Nemoj klima da te mnogo brine, to je jedan od glupljih razloga da ne odes negde gde zelis. Tamo gde ima para, vreme nije bitno...

Back