Posao u Nemackoj

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAD~

Aktivan član
Poruka
1.914
Vidim da ljudi iz moje okoline masovno idu u Nemacku da rade. Zanima me na koju foru posto sam i ja zainteresovan da napustim svoju rodnu zemlju. Po struci sam poljoprivredni inzenjer, ali nije nuzno da radim u struci.

Da li je realno da nadjem tamo neki poslic i koliko se tamo krecu zarade, cene...? Sve sto znate znacilo bi mi da mi kazete.

Moze sve da se sredi, ako se hoce...

- - - - - - - - - -

Ali njima je to komplikovanije, i uglavnom traze ljude sa EU papirima...njima ne treba dozvola za rad, to znas...

- - - - - - - - - -

Ali ako si iz neke deficitarne struke, sredice ti odmah dozvolu...

Vidim da ljudi iz moje okoline masovno idu u Nemacku da rade. Zanima me na koju foru posto sam i ja zainteresovan da napustim svoju rodnu zemlju. Po struci sam poljoprivredni inzenjer, ali nije nuzno da radim u struci.

Da li je realno da nadjem tamo neki poslic i koliko se tamo krecu zarade, cene...? Sve sto znate znacilo bi mi da mi kazete.

Realno je da nadjes posao, ali pitanje je sta zelis da postignes?
Da li zelis da radis bilo sta, ili zelis da radis u svojoj struci?
Kada se kaze "bilo sta", i tu imaju dve podkategorije: bilo sta - sa znanjem jezika, ili bilo sta - bez znanja jezika.
Bilo sta sa znanjem jezika ti otvara mnoga vrata.
Ali bez znanja jezika - prakticno mozes da radis samo najgore vrste poslova i najslabije placene.

Ako si vec inzenjer, onda znaci da umes da ucis - sedi i nauci jezik pa onda idi. Engleski ti ne pomaze puno: 90% Nemaca ne zna tri reci engleskog.

Back