Posao u Italiji za osobu sa visoko obrazovanim-profilom

Xul666

Početnik
Poruka
10
Pre svega hvala svima na potencijalnoj pomoći!

Naime, veoma sam zainteresovan za pronalazak posla u Italiji, po mogućstvu u Rimu, jer sam dosta vremena tamo proveo učeći Italijanski jezik.

Završio sam Master studije u Stokholmu prošle godine u roku, te mislim da bi mi inostrana MA diploma dosta pomogla. Iako sam završio filmske studije, radio sam kao profesor muzike tamo za vreme studiranja, i u noćnom klubu... te imam iskustva i van svoje profesionalne orijentacije.

S toga htedoh da pitam ima li iko iskustva ili neke informacije / sajtove gde bih mogao da se obratim, pošaljem svoj CV i sl.

Hvala najlepše.

Poslednja izmena:
Pre svega hvala svima na potencijalnoj pomoći!

Naime, veoma sam zainteresovan za pronalazak posla u Italiji, po mogućstvu u Rimu, jer sam dosta vremena tamo proveo učeći Italijanski jezik.

Završio sam Master studije u Stokholmu prošle godine u roku, te mislim da bi mi inostrana MA diploma dosta pomogla. Iako sam završio filmske studije, radio sam kao profesor muzike tamo za vreme studiranja, i u noćnom klubu... te imam iskustva i van svoje profesionalne orijentacije.

S toga htedoh da pitam ima li iko iskustva ili neke informacije / sajtove gde bih mogao da se obratim, pošaljem svoj CV i sl.

Hvala najlepše.

Malo je zbunjujuce da si zavrsio master u Stokholmu, a onda na forumu trazis savet.
Svedjani su dovoljno organizovani, a master ekstremno skup ako nisi iz EU, da ne verujem da bi te pustili bez nekog prakticnog saveta u vezi toga sta dalje.
Koje si sajtove gledao kada si trazio master studije?

Tražim savet, tj. iskustva za posao u Italiji, a ne studije, ako na to misliš Rammona, jer nemam kontakte sa Italijanima ili našim tamo, samo internacionalne studente koji su sa mnom išli u školu italijanskog u Rimu.

Tako da je moje pitanje upućeno bilo za posao, a Master diplomu imam već iz Štokholma. Ukoliko bih dalje na studije išao tamo (u Italiji) to pitanje bi bilo direktno upućeno univerzitetima za doktorsko mesto.

Najbitnije mi je da se povežem sa nekim ko bi mi mogao dati savet kome da se npr. obratim za posao tamo ili ko bi me tamo mogao uputiti nekome.

Krajnja (i skupa opcija) je da turistički odem na tri meseca, pa da direkt tražim posao tamo (jer dobro znam i italijanski jezik), ali i tu svakako trebam da pitam za cene stanova / soba u Rimu.

Poslednja izmena:

Back