markons82
Elita
- Poruka
- 21.277
Dobro i? ... Daleko je 10k mesečno bez jezika bez struke bez veštine.. Ne maštaj i ne padaj na te glupe priče.. Moze da se zaradi i moze da se ostavlja ali 4.5k mesečno za samca bez škole na ooo ruk poslovima to sigurno ne može ..
Dobro i? Pa i je u tome sto je skoro 7000e za 40% vece u odnosu na 5000e, al dobro...
A znam ljude koji rade kao varoci sa osnovnom skolom u uzmaju po 10k evrica. Znam ljude koji rade i za manje al opet zaboravljas da se prekovremeni rad placa mnogostruko. Brat radi za neku Americku programersku firmu ovde u Srbiji, svaki sat prekovremenog je 2x normalna satnica a vikendom ako radi i vise. Jeste imaju ogranicenje koliko sati moze da radi prekovremeno al to nije bitno. Video si da covek radi dva posla, 16 sati, Island ima najvecu prosecnu platu u Evropi i iskreno sumnjam da je placen ispod 20e/sat. Minimalna plata je oko 2200e, mesecno imas oko 170 radnih sati, ili nekih 13e/satu....
Ja ti govorim da moze, samo zavisi sta radis i gde jer ne placaju za isti posao koji ces obavljati ist. Prosecna plata na Islandu je nesto preko 5000e,to znaci da ako ima prosecna primanja moze da zaradi 10000e bruto, neka je i 7000e opet kada sve plati moze da mu ostane 4500e.