- Poruka
- 237.315
Najbolja je situacija kad se radi ono što se voli, mada to često nije preterano isplativo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U pravu si ali ima previse kompleksasa koji misle da sve znaju i da je za njih samo direktorska fotelja pa svasta pricajuLep je to posao onom ko ga voli. Da li ces biti cist ili prljav to je tvoja licna stvar. Nemoj da slusas kojekakve predrasude. Ja se bavim tim poslom i meni je on lep...ne smatram sebe za nekulturnog,neurednog i slicno iz gore navedenog opisa...
Ne bih voleo da sam automenahicar i da sam stalno mastan i nokti mi prljavi.U pravu si ali ima previse kompleksasa koji misle da sve znaju i da je za njih samo direktorska fotelja pa svasta pricaju
Nisam mislio na tebe a i pricam o kamiondzijama nije bas istoJa
Ne bih voleo da sam automenahicar i da sam stalno mastan i nokti mi prljavi.
Jel bi podelio ta losa iskustvaVidi da ti kazem jednu stvar druze...mlad jesam ali sam video zla ocima...vozio i kod nas i preko...do Rusije sam stigao sa 21 godinom....ne volim kada ljudi koji ne znaju nista o ovom poslu donose zakljucke o ljudima na osnovu nikole pejakovica iz filma mrtav ladan...majca ja bijem zenu,peskir oko vrata i kapa na glavi...ja sam sam i meni ovaj posao odgovara...moze da se zaradi pristojno i niko te ne dozivljava kao nakazu pored ovih ovde majstora sa foruma...gde mi idemo kaminima i po kakvom vremenu mnogi,ali mnogi se ne usudjuju ni malim autom...a ja vozim cisternu sa 30.000l goriva unutra...spediciju ne volim prvenstveno zbog granica a domaci saobracaj je laganica...jucerasnja moja turaancevo-Aleksinac-Negotin-V Gradiste...prosao i preko Cestobrodice i kroz Zajecar,cak isao nazad preko Stubika i Klokocevca u Donji Milanovac,Golubac pa Gradiste i onda nazad za Beograd...iskreno ne bih mogao da se zamislim u kancelariji 8 sati za bilo koje pare...
Moze bilo kad nije hitno, ispricaj sta si tacno podrazumevao pod tim da si video zlo mozes i da dodas jos nesto u principu sve me zanima tako da slobodnoAjde sutra kada budem imao vise vremena..samo reci koja te tacno iskustva zanimaju![]()
Jel se tebi slucajno zadesilo da prodjes sve to pre slepera ili ti ne daju odmah sleper dok ne steknes iskustvo?Izvinjavam se pre svega sto se nisam ranije javio. Zelis da cujes neka moja losa iskustva? Najpre cu reci da je najvaznije raditi ono sto volis i ono sto te cini sretnim jer tada ni sve negativne stvari koje se dese,losi komentari,predrasude ili bilo sta ne moze uticati na to da zamrzis svoj posao. Kako kaze jedna misao:"Radi ono sto volis i niti jednom u zivotu neces otici na posao". Ovaj posao nije lak,ali nisam od onih koji kukaju. Sam sam ga birao i svidja mi se. Ne bih mogao sebe da zamislim da sedim u kancelariji za kompjuterom,da "kuckam" 8 sati u njega i to je to...navikao sam se da moj radni dan zakonski traje 15 satiDa ne ulazim u polemiku oko tahografa,arbajta,pauza,voznji i slicno....
Ja sam svoju vozacku karijeru poceo na jednom neobicnom mestu,a to je pogrebna oprema..vozio sam pokojnike...Nakon toga sam presao u Diskont Pica i tu sam radio skoro godinu dana razvozeci pice po celom Sremskom Regionu,ukljucujuci ceo Beograd i Novi SadDa ne nabrajam dalje,presao sam sa kombija na solo kamion pa na sleper kako to vec ide...
Prva negativna stvar koja svima pada na pamet u ovoj profesiji je nedostatak slobodnog vremena i odvojenost od porodice. U firmi u kojoj trenutno radim prevazisli smo to na taj nacin sto imamo dvojne posade na kamionima,dakle,1 kamion duze 2 vozaca. Kada ja radim moj kolega odmara kuci a kada on radi odmaram ja.Menjamo se na svakih 6 dana,znaci 6 dana vozim ja pa 6 dana on a ja idem kuci.
Druga negativna stvar je napor i pritisak koji je nekada tesko izdrzati kada roba mora doci na odrediste a ti ne mozes nista da ucinis po pitanju ubrzanja dostave (guzve u saobracaju,visesatne voznje svaki dan.udesi,nestrpljivi klijenti kojima se zuri itd)
Treca stvar Udesi sa smrtnim ishodom....ako mi verujes vise sam se mrtvih nagledao od kako vozim kamion nego kad sam vozio pokojnike. Ljudi,a posebno omladina ne shvataju da je zivot samo jedan.Da to nije igrica gde ces se nakon pogibije ponovo roditi i rizikuju svoje zivote na svakakve nacine od prolaska kroz crveno svetlo do uletanja u takozvane "makaze".Uvek moras biti u stanju apsolutne koncentracije jer se za manje od sekunde tvoj zivot ili bilo ciji drugi moze promeniti iz korena. Ne kaze se dzabe da je u ovom poslu jedna noga uvek u grobu dok je druga u zatvoru,sto ce reci ili mi nekog mozemo ubiti ili nas neko moze ubiti.
Tu su naravno i negativne stvari recimo najcesca stvar koja se desava a to je pucanje gume. Meni licno je guma pukla na -25 u Kijevu...sam sam je menjao,naravno. Da ne pricam sad kako je to izgledalo,veruj mi,nije mi bilo ugodno....
I najsvezija negativna stvar,pre 3-4 dana me covek u Beogradu udario u kamion prilikom prestrojavanja i napravio srecnom samo materijalnu stetu na oba vozila.
Ne dozvoli da ti bilo ko ko se ovim poslom ne bavi kroji kapu i formira misljenje a posebno ne neko sa ovog foruma kome ni oci nisi video a zna da su soferi prljavi,masni i neuredni...
Veoma naporan posao velika odgovornost i obaveza vise za mladje ljude ili one kojima su deca odrasla.Sa druge strane obidjes i vidis mnogo lepih mesta koji bi drugi morali da plate.Da li bi neko mogao da mi napise kako izgleda posao, na sta treba obratiti paznju, da li ste zadovoljni ovim poslom itd. Zanimaju me i iskustva vozaca u Srbiji i van nje.
Jel se bavis time ili?Veoma naporan posao velika odgovornost i obaveza vise za mladje ljude ili one kojima su deca odrasla.Sa druge strane obidjes i vidis mnogo lepih mesta koji bi drugi morali da plate.
Otisao u penziju vozio kamion i autobusJel se bavis time ili?
Na šuljeve.Da li bi neko mogao da mi napise kako izgleda posao, na sta treba obratiti paznju, da li ste zadovoljni ovim poslom itd. Zanimaju me i iskustva vozaca u Srbiji i van nje.
Stavi sočiva.Moze li da se polaze za C kategoriju ako imam dioptriju i nosim naocare?