Posao- Beč

MalaNata

Početnik
Poruka
3
Poštovani forumaši, unapred se izvinjavam ako postoji istoimena tema. Naime, želela bih da dobijem informacije u vezi odlaska u Austriju. Imamo u planu sa deckom da idemo u Beč (ili neki drugi grad) pa zbog toga vas i pitamo. Bilo bi nam od velike koristi ako bismo dobili informacije od onih koji su otišli. Da li postoje agencije za zapošljavanje preko kojih možemo naći posao ili ljudi koji vode tamo? Interesuju nas vaša iskustva, kako ste vi došli do posla i koji su najsigurniji načini odlaska? Što se poslova tiče, svi normalni poslovi dolaze u obzir, za početak nam je bitno da možemo tamo da opstanemo dok se ne snađemo za dalje. :) Takođe, interesuje nas kolika je mogućnost da vam neka firma iz Austrije posalje papire ukoliko se konkurise odavde? Mi tamo imamo ujku i ujnu ali nisu nešto zainteresovani da nam pomognu tako da smo primorani sami da tražimo način :)
Unapred hvala na odgovorima! :worth:

a sto onda idete bas u austriju kad nemate nikoga da vam olaksa,palite u australiju,agencije pomazu za kruzere bolje prvo tamo da odete s nekim iskustvom u poslovima koji se traze ili grcka ostrva,da vidite kako to (ne)ide i da li se isplati

Ja sam nastanjen u Kaliforniji i planiram da se vratim natrag u Njemacku a razmisljam i o Austriji. Medjutim imam informacije o ogromnim preprekama americkih drzavljana u EU zoni sta se radne dozvole tice. Pitanje je veoma slicno OP. Hvala unaprijed...

Hvala na odgovoru, ali mi se i dalje drzimo naseg plana, a jedan od razloga je to sto tamo postoji master koji meni odgovara, tako da je Austrija nasa destinacija :D Ako neko ima iskustva bilo bi lepo da ih podeli, ukoliko zeli i bila bih zahvalna! :)

Back