Порука српског патријарха у Москви која је многе на Западу погодила – право у живац - већина Срба и СПЦ желе да буду део руског православног света

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
179.724

Порука српског патријарха у Москви која је многе на Западу погодила – право у живац - већина Срба и СПЦ желе да буду део руског света, православног света​

Владимир Путина са патријархом Порфиријем и патријархом Кирилом - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2025

© Фото : POOL
/
Због става српског патријарха о „обојеној револуцији“ у Србији изнетог у Москви, а што је жестоко узбуркало хиперсензибилну јавност и шокирало или обрадовало дубоко подељене грађане, у сенци је остала једна много важнија порука Његове светости Порфирија. А баш она је право у живац погодила многе западне центре моћи који иза кулиса повлаче конце.
Због унутрашњег амбијента грађанског рата, тоталне нетолеранције, кенсел тортуре, атмосфере линча, потпуно је промакла најважнија реченица патријарха Српске православне цркве коју је пренео Владимиру Путину и руском патријарху Кирилу.

Та кључна, а рекли бисмо и најдалекосежнија реченица коју је Путин чуо од поглавара на трону Светог Саве гласи:
„Наш став, што се тиче Косова, Републике Српске и Црне Горе, мислим и осећам да зависи и од става Руске Федерације на глобалном нивоу. Моја жеља и жеља већине у нашој цркви је да у перспективи, ако буде новог геополитичког разграничења, будемо близу у том руском окружењу. У руском свету, у православном свету“.

Историјска порука на важном месту​

У судбоносном тренутку за цео свет, господин Порфирије је тако, први пут у модерној историји, са тако високог места, и на тако важном месту, изрекао геополитичко опредељење већине Срба у освит будућег светског лома.
Јасно и без дипломатског премеравања и камуфлирања, Његова светост је током васкршњих дана позиционираo Србе и Србију у нову геополитичку сферу руског и православног света. Баш у овом преломном тренутку.
Баш сада, уочи месеца маја који би могао да буде кључан и за смер наше цивилизације у читавом двадесет првом веку.
Баш сада, када се спрема историјски сусрет сусрет Доналда Трампа и Владимира Путина који би могао да оконча украјинску трагедију на штету бајденовско-лондонско-макроновско-берлинске клике која је започела коначни поход на Русију.
Баш сада, када би председници Америке и Русије могли да поставе и темеље нових вредности међународног поретка, што застрашује поражене НАТО-глобалистичке штабове који су се из Вашингтона преселили у Брисел и европске престонице.
Баш сада, када западни центри одлазећег швабовско-сорошевског света, покушавају да ухапсе „проруског“ Милорада Додика и да пред нову светску поделу карата згазе Републику Српску и преклопе целу Босну и Херцеговину.
Баш сада, када преко разних Пицула и Каја Калас, Европска унија креће у одлучујући јуриш да се Србија, под претњом блокирања европског пута, одрекне Косова, свих Срба у региону и односа са Русијом.
Баш сада, када се врши снажан закулисни притисак на председника Србије Александра Вучића да промени одлуку и да се не појави Деветог маја на Црвеном тргу у Кремљу.
Баш сада, када у Србију долази амерички амбасадор српског порекла, а спекулише се да се једна Српкиња блиска Трампу спрема и за амбасаду у Сарајеву.
Баш сада, кад после срамног окупирања Румуније и забране „проруском“ Калину Ђорђескуу да учествује на изборима, европски бајденовци покушавају да у Молдавији затру сваку помисао на пријатељство, па и духовне везе са Русијом.
Баш сада, када западни антируски јастребови, док им измиче Украјина, а спрема се нова расподела интересних сфера, имају праве ноћне море кад помисле на могућу линију на географској карти која повезује Бањалуку, Београд, Будимпешту и Братиславу.

Ово надилази „земљотрес“ у Србији​

Зато ова посета патријарха Порфирија Москви вишеструко надилази унутрашњи политички и друштвени земљотрес у Србији.
Независно од тога што су многи верници који су у рову против власти остали тужни, а неки острашћени богоборци одушевљено искористили прилику да скоче роговима на патријарха, све то је подтекст нижег значаја.
Нешто друго је заболело моћне западне кругове али и регионалне лидере и војске које већ праве антисрпске савезе и пактове.
А то је велика патријархова истина да Срби не желе да на крају овог великог светског прокси рата буду на погрешној страни. А на тој страни свакако неће бити руски свет.
Србија је на правој страни. Показаће то и Деветог маја у Москви.

https://sputnikportal.rs/20250426/a...apadu-pogodila--pravo-u-zivac-1185113472.html

Ta poruka srpskog patrijarha Putinu je bila - da Srpska Pravoslavna Crkva i citav srpski narod zele da budu deo ruskog sveta a ne deo imperija zla sa zapada.

Otuda i tolika haranga na Patrijarha.

Posto ne bi bilo zgodno da ga napadaju zbog toga koriste druge stvari .

Da se ja pitam uveo bi obezbedjenje za patrijarha jer nije iskljuceno da ce snage zla sa zapada napasti i na njegov zivot. Vec su to radili u proslosti.

A što nije porfirije nabavio neku Ladu ili Moskvič za sebe nego Majbaha!?
dao pare krvoločnim genocidnim pomahnitalim protestantskim njemcima a ne ruskoj pravoslavnoj braći
Pričaju da Majbaha vozi samo kad je mrs.

Danima posta se vozi skromnom C klasom.

Порука српског патријарха у Москви која је многе на Западу погодила – право у живац - већина Срба и СПЦ желе да буду део руског света, православног света​

Владимир Путина са патријархом Порфиријем и патријархом Кирилом - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2025

© Фото : POOL
/
Због става српског патријарха о „обојеној револуцији“ у Србији изнетог у Москви, а што је жестоко узбуркало хиперсензибилну јавност и шокирало или обрадовало дубоко подељене грађане, у сенци је остала једна много важнија порука Његове светости Порфирија. А баш она је право у живац погодила многе западне центре моћи који иза кулиса повлаче конце.
Због унутрашњег амбијента грађанског рата, тоталне нетолеранције, кенсел тортуре, атмосфере линча, потпуно је промакла најважнија реченица патријарха Српске православне цркве коју је пренео Владимиру Путину и руском патријарху Кирилу.

Та кључна, а рекли бисмо и најдалекосежнија реченица коју је Путин чуо од поглавара на трону Светог Саве гласи:
„Наш став, што се тиче Косова, Републике Српске и Црне Горе, мислим и осећам да зависи и од става Руске Федерације на глобалном нивоу. Моја жеља и жеља већине у нашој цркви је да у перспективи, ако буде новог геополитичког разграничења, будемо близу у том руском окружењу. У руском свету, у православном свету“.

Историјска порука на важном месту​

У судбоносном тренутку за цео свет, господин Порфирије је тако, први пут у модерној историји, са тако високог места, и на тако важном месту, изрекао геополитичко опредељење већине Срба у освит будућег светског лома.
Јасно и без дипломатског премеравања и камуфлирања, Његова светост је током васкршњих дана позиционираo Србе и Србију у нову геополитичку сферу руског и православног света. Баш у овом преломном тренутку.
Баш сада, уочи месеца маја који би могао да буде кључан и за смер наше цивилизације у читавом двадесет првом веку.
Баш сада, када се спрема историјски сусрет сусрет Доналда Трампа и Владимира Путина који би могао да оконча украјинску трагедију на штету бајденовско-лондонско-макроновско-берлинске клике која је започела коначни поход на Русију.
Баш сада, када би председници Америке и Русије могли да поставе и темеље нових вредности међународног поретка, што застрашује поражене НАТО-глобалистичке штабове који су се из Вашингтона преселили у Брисел и европске престонице.
Баш сада, када западни центри одлазећег швабовско-сорошевског света, покушавају да ухапсе „проруског“ Милорада Додика и да пред нову светску поделу карата згазе Републику Српску и преклопе целу Босну и Херцеговину.
Баш сада, када преко разних Пицула и Каја Калас, Европска унија креће у одлучујући јуриш да се Србија, под претњом блокирања европског пута, одрекне Косова, свих Срба у региону и односа са Русијом.
Баш сада, када се врши снажан закулисни притисак на председника Србије Александра Вучића да промени одлуку и да се не појави Деветог маја на Црвеном тргу у Кремљу.
Баш сада, када у Србију долази амерички амбасадор српског порекла, а спекулише се да се једна Српкиња блиска Трампу спрема и за амбасаду у Сарајеву.
Баш сада, кад после срамног окупирања Румуније и забране „проруском“ Калину Ђорђескуу да учествује на изборима, европски бајденовци покушавају да у Молдавији затру сваку помисао на пријатељство, па и духовне везе са Русијом.
Баш сада, када западни антируски јастребови, док им измиче Украјина, а спрема се нова расподела интересних сфера, имају праве ноћне море кад помисле на могућу линију на географској карти која повезује Бањалуку, Београд, Будимпешту и Братиславу.

Ово надилази „земљотрес“ у Србији​

Зато ова посета патријарха Порфирија Москви вишеструко надилази унутрашњи политички и друштвени земљотрес у Србији.
Независно од тога што су многи верници који су у рову против власти остали тужни, а неки острашћени богоборци одушевљено искористили прилику да скоче роговима на патријарха, све то је подтекст нижег значаја.
Нешто друго је заболело моћне западне кругове али и регионалне лидере и војске које већ праве антисрпске савезе и пактове.
А то је велика патријархова истина да Срби не желе да на крају овог великог светског прокси рата буду на погрешној страни. А на тој страни свакако неће бити руски свет.
Србија је на правој страни. Показаће то и Деветог маја у Москви.

https://sputnikportal.rs/20250426/a...apadu-pogodila--pravo-u-zivac-1185113472.html

Ta poruka srpskog patrijarha Putinu je bila - da Srpska Pravoslavna Crkva i citav srpski narod zele da budu deo ruskog sveta a ne deo imperija zla sa zapada.

Otuda i tolika haranga na Patrijarha.

Posto ne bi bilo zgodno da ga napadaju zbog toga koriste druge stvari .

Da se ja pitam uveo bi obezbedjenje za patrijarha jer nije iskljuceno da ce snage zla sa zapada napasti i na njegov zivot. Vec su to radili u proslosti.
Jel ga obavestio precednik da se ovo više ne važi, sad da seda u avion pa pravac Kijev da i tamo širi ljubav uz oružje.

Vecina srba bira ameriku i zapad da se tamo iseli i zivi i radi

То је тачно, што се жеље тиче.
Али наше место је на истоку.

Ми се наравно истока плашимо и не волимо га,
а то је зато што не познајемо сами себе.

Као ови студенти што прижељкују да институције раде свој посао.,
а кад би оне то чиниле у пуном капацитету - закукали би !

A što nije porfirije nabavio neku Ladu ili Moskvič za sebe nego Majbaha!?
dao pare krvoločnim genocidnim pomahnitalim protestantskim njemcima a ne ruskoj pravoslavnoj braći

Размишљаш као 10% становништва, оних начитаних.

90% становништва (сваке земље) размишља потпуно другачије,
тј очекује да власт живи на Дедињу,
има најскупља кола са возачем,
оружану пратњу,
и дивљу децу.

Замисли да је Тито живео у Котежу, у једнособној гајби,
возио се ГСП аутобусима,
пазарио у оближњој самопослузи ...

Погледај се у огледало па себи признај:
Јел би ти то ценио ?

Ово је хаос. Ботови који су до јуче ментално онанисали на Вучићево присуство на паради срама у Москви, сада пљују Русе и славе Украјину . Који су то бескичмењаци.

Нису то ботови - то смо ми !
Тако смо опстали вековима,
и то се неће променити.

Размишљаш као 10% становништва, оних начитаних.

90% становништва (сваке земље) размишља потпуно другачије,
тј очекује да власт живи на Дедињу,
има најскупља кола са возачем,
оружану пратњу,
и дивљу децу.

Замисли да је Тито живео у Котежу, у једнособној гајби,
возио се ГСП аутобусима,
пазарио у оближњој самопослузи ...

Погледај се у огледало па себи признај:
Јел би ти то ценио ?
reci sta je drug Tito ostavio iza sebe svojoj deci ili zeni?
stanove, kuce, imanja, kompanije....

sve sto je imo drug Tito u zivotu je sada drzavno vlasnistvo ili u muzejima

Pričaju da Majbaha vozi samo kad je mrs.

Danima posta se vozi skromnom C klasom.

Video sam patrijarha sad skoro na liturgiji povodom 850 godina od rodjenja Svetog Save

Nosi se kao obican monah jedino sto sam video drugacije od drugih monaha i vladika je krst na kamilavki.

Dovezli su ga Lexus ES automobilom starim oko 20 godina. Ne poznajem dovoljno te automobile al je bio stariji model.

Skroman je.

Video sam patrijarha sad skoro na liturgiji povodom 850 godina od rodjenja Svetog Save

Nosi se kao obican monah jedino sto sam video drugacije od drugih monaha i vladika je krst na kamilavki.

Dovezli su ga Lexus ES automobilom starim oko 20 godina. Ne poznajem dovoljno te automobile al je bio stariji model.

Skroman je.
a sta fali 20 godina staroj ladi ili moskvicu?

Skroman je.
Što se mene tiče, može da vozi i Boing, ali pre svega da bude pravedan i dobar duhovni vođa naroda, a ne poslušnik trulog sistema zbog koga cela naša crkva gubi kredibilitet u narodu.

Što se mene tiče, može da vozi i Boing, ali pre svega da bude pravedan i dobar duhovni vođa naroda, a ne poslušnik trulog sistema zbog koga cela naša crkva gubi kredibilitet u narodu.

Ne volite gospodo srpskog patrijarha jer ne delite nase pravoslavne vrednosti .

A to je da svi pravoslavci treba da budu ujedinjeni . U svakom smislu.

Duhovnom, ekonomskom, nacionalnom, kulturuloskom.

Kakve zajednicke stvari ja imam sa Nemcima, Englezima, Amerikancima koji su me ubijali, bombardovali, proterali moj narod sa Kosmeta, okupirali nas?

I dan danas to rade. Evo daju siptarima podrsku da sruse 20 srpskih kuca u Lesku na samo 10tak km vazdusne linije od mene.

Nemamo dodirnih tacaka ni na polju ljudskih vrednosti, ni na polju religije, kulture, bilo cega. Oni su nasi neprijatelji i krvnici , mrze nas shodno tome logicno je da zelimo da budemo skupa sa nekima koji nas vole, ne ubijaju nas, ne okupiraju i ne proteruju nas narod - a ne sa opresorima i okupatorima ?

Човек је био геније
и оставио им је свакоме тачно оно што му треба.

Родитељи обично оставе више него што деци треба или заслужују.

Има она народна
"Нит будали остави, нит паметном стеци !
Будала ће да расфућка, паметан ће сам себи да стекне !"

ostavilo je gomilu zla, ubio je stotine hiljada ljudi , veliku nesrecu naneo mnogima.

No to je za tebe prihvatljivo posto je komunisticko zlo uglavnom snaslo Srbe.

Skroman je.

Има патријаршија свој возни парк ...

Сећам се још за време покојног патријарха Павла,
наши из Енглеске су му купили Ролс Ројса ...

Никад није сео у њега !

Патријарх је одговоран човек,
зна своју улогу,
и наравно да свој наступ у народу прилагођава укусу народа.

Народ воли политичког вођу да види богатог,
војног вођу силног,
а духовног вођу неоптерећеног богатством и физичком силом.

Poslednja izmena:
ostavilo je gomilu zla, ubio je stotine hiljada ljudi , veliku nesrecu naneo mnogima.

sigurno nije tako čim ga i danas 50 godina nakon smrti i 25 godina od raspada jugoslavije jos uvek cuvate u Beogradu sa najvecim drzavnim pocastima

Е овде се ја и ти разилазимо, а нема потребе.
Схвати да смо један део пута ишли улицом комунизма, јел можеш то ?

Кад Немци могу да признају себи да је нацизам део њихове прошлости,
зашто ми не би схватили да је праведни комунизам био једно време наша идеологија.

Добро, сада смо паметнице једне,
и знамо да је боље како Запад каже,
али чему кукање на прошлост ?

sigurno nije tako čim ga i danas 50 godina nakon smrti i 25 godina od raspada jugoslavije jos uvek cuvate u Beogradu sa najvecim drzavnim pocastima

cuvaju ga deca komunista

da se ja pitam njegove kosti bi bile bacene na djubriste da ih razvlace kerovi

al se ne pitam

Е овде се ја и ти разилазимо, а нема потребе.
Схвати да смо један део пута ишли улицом комунизма, јел можеш то ?

Кад Немци могу да признају себи да је нацизам део њихове прошлости,
зашто ми не би схватили да је праведни комунизам био једно време наша идеологија.

Добро, сада смо паметнице једне,
и знамо да је боље како Запад каже,
али чему кукање на прошлост ?

Od tog zla se i dan danas oporavljamo

I jos se nismo oporavili

I nestajemo kao narod jer su komunisti zarazili suvise veliki broj ljudi MIND WOKE virusom komunizma - a to je da svaka porodica treba da ima dvoje dece ,da su bitni karijera, novac a da je porodica na poslenjem mestu.

Back