Porodično nasledstvo

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Tema se odnosi na sve vrste porodičnog nasledstva.Kada bi ste prihvatili porodično nasledstvo,i pod kojim uslovima.A kada bi ste odbili porodično nasledstvo i zbog čega?

mazo-y-balanza-1036x445.png

sa 10 godina sam caletu rekao da mi od njega nista u zivotu ne treba. umro je kada sam imao 22.
i kuca i zemlja, nek ide u pm. nije mi nista trebalo. zemlja u arendi a u kuci od 300 kvadrata zivi njegova zena sama

sve sto imam sam stvorio sebi, nisam nikom duzan, niti mi treba sto nije moje

Porodično nasledstvo se odbija samo ako je nasleđen dug koji je veći od vrednosti nasledstva.

Ili u sličnom slučaju neisplativosti.

Doduše, ima i faktor inat .
Slazem se sa svim navedenim.

Dodao bih jos da se odbija i ako postoje jos dosta zakonskih naslednika koji se ne slazu prvobitnom odlukom,pa mora preko suda da se resava godinama sto moze dodatno mnogo da kosta novca sa kojim se fakticki odkupljuje svoj deo koji nam ne moze nista kasnije znaciti u zivotu i gubitak zivaca pa i zdravlja. U takvim slucajevima se ne vredi upustati u taj proces koji na pocetku izgleda jednostavan i lak.

Poslednja izmena:
Treba biti oprezan sa preuzimanjem porodicnog nasledstva jer preuzimanjem samog nasledstva mogu da se preuzmu i neki dugovi koji po zakonu novi naslednik mora i duzan je da isplati pa moze da se desi da ti Dugovi budu 10X veci od same vrednosti preuzetog nasledstva.Onda moze nasledstvo da bude ponudjeno sa nekim obavezujucim testamentom koji nismo u mogucnosti da ispunimo.Zato ne treba se previse zaletati oko toga vec treba biti oprezan.

Zakon o nasledjivanju i kod nas uredjuje nasledne redove.A nasledjuje se sve od ostavinske rasprave do podele imovine.Ucesnici u nasledstvu treba da su upoznati da kako se dobit ,u bilo kom obliku nasledjuje isto se i dugovi nasledjuju.Odricanjem od nasledstva,dobro je da se pozabave oni,koji ne znaju materiju,pa je preporuka imati advokata.

Back