Porodični prioriteti

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Koji su to Porodični prioriteti?

misli-696x464.jpg

-Jedan od glavnih porodicnih prioriteta bi trebalo da bude: Zivotna Egzistencija.Znaci da se ima posao i zaradi novac kako bi se imalo za osnovne zivotne potrebe: Hrana,garderoba,racuni da se plate za struju,telefon,zdravstveno osiguranje,porez,grejanje zimi I.T.D.

-Drugi prioritet bi trebalo da bude:Stambeni Prostor.Najbolje bi bilo kada bi postojala neka mogucnost da se poseduje kuca ili stan u licnu svojinu koji bi zadovoljio sve potrebe jedne porodice sa decom.

-Treci prioritet bi bio: Investicija u skolovanje dece: Sta god ljudi pricali uvek se isplati i najbolje je za decu da zavrse neki fakultet,jer ce tako na neki nacin osigurati svoju buducnost sa nekim dobro placenim poslom a i intelektualno ce da budu stabilne i sposobne osobe.

Po meni porodicni prioriteti su :pre svega ljubav i razumevanje.Jer sreća se ne zasniva na novcu, statusu, moći, snazi...već na osećanju unutrašnje ispunjenosti, koja se postiže balansom u svim sferama našeg života.
Kada se volimo i razumemo dogovoricemo se kako do novca,do zajednickih odlazaka na putovanja,na upoznavanje kultura drugih,jos vise ce zategnuti nasu vezanost i trcanje do srece.Osmesi nase dece unce osmehe i u svim nasim culima.

Baš htedoh da kažem, greška u naslovu
Ovo gore su finansijski prioriteti

Naslov teme je dobar.Misljenja i treba da budu razlicita u suprotnom ne bi bilo ni potrebno da se otvori nova tema.Ja sam rekao svoje misljenje sta mi je prvo palo napamet neko drugi reci ce koji su po njemu prioriteti sasvim nesto drugo tako i treba da bude.Po meni ljubav nije prioritet u porodici.Ljubav je po meni preduslov pa zatim glavni uslov da bi se osnovala porodica pa tek onda na red dolaze prioriteti.To je moje misljenje ali postujem svacije misljenje svako ima svoje razlicite prioritete.

Po meni porodicni prioriteti su :pre svega ljubav i razumevanje.Jer sreća se ne zasniva na novcu, statusu, moći, snazi...već na osećanju unutrašnje ispunjenosti, koja se postiže balansom u svim sferama našeg života.
Kada se volimo i razumemo dogovoricemo se kako do novca,do zajednickih odlazaka na putovanja,na upoznavanje kultura drugih,jos vise ce zategnuti nasu vezanost i trcanje do srece.Osmesi nase dece unce osmehe i u svim nasim culima.

Ti imas isto misljenje kao jedan moj prijatelj sa sporta.Ja kada sam njega pitao sta su njegovi prioriteti on mi je odmah iz momenta odgovorio "Ljubav", kada sam ga pitao kako ljubav pa od ljubavi se ne zivi,on mi je odgovorio:"Ma za mene je ljubav sve, kada imam ljubav imam sve i nista mi drugo ne treba", a kada sam ga pitao pa od cega ces da zivis on mi je rekao:"Od cveca i ljubavi"...Neznam kako je to mislio nisam ga razumeo,nece valjda da jede cvece,a ljubav vremenom prelazi u Razumevanje...Postovanje...Dogovoranje oko svega i pravljenje zajednickih planova za buducnost.Ali dobro postujem i njegovo misljenje.

Jedan od prioriteta moze da bude i Porodični godišnji odmor koji nas zbližava sa decom i čini celu porodicu srećnijom još dugo nakon što se odmor završi. Mnoga deca kazu kako im je to najdraža uspomena iz detinjstva, a neka deca kazu kako će im te uspomene zauvek ostati u sećanju. Porodični odmor moze da bude i"Snažan uticaj povezivanja na odmoru koji ne može da se meri sa materijalnim".Iigra na plaži, planinarenje ili kampovanje oslobađaju oksitocin i dopamin pa se smanjuje stres i aktivira optimizam.Roditelji bi trebali pre da potroše novac na zajednički odmor sa malom decom nego da im kupe novi tablet ili nešto drugo materijalno

-Jedan od glavnih porodicnih prioriteta bi trebalo da bude: Zivotna Egzistencija.Znaci da se ima posao i zaradi novac kako bi se imalo za osnovne zivotne potrebe: Hrana,garderoba,racuni da se plate za struju,telefon,zdravstveno osiguranje,porez,grejanje zimi I.T.D.

-Drugi prioritet bi trebalo da bude:Stambeni Prostor.Najbolje bi bilo kada bi postojala neka mogucnost da se poseduje kuca ili stan u licnu svojinu koji bi zadovoljio sve potrebe jedne porodice sa decom.

-Treci prioritet bi bio: Investicija u skolovanje dece: Sta god ljudi pricali uvek se isplati i najbolje je za decu da zavrse neki fakultet,jer ce tako na neki nacin osigurati svoju buducnost sa nekim dobro placenim poslom a i intelektualno ce da budu stabilne i sposobne osobe.
Vidimo mnoge promasene investicije u fakultete tako sto posle 10 godina studiranja nemaju posao ili rade na kasi u maxiju,cudo jedno kako su i seljaka isprogramirali da tera dete da zavrsi skolu a posle aj u grad da radis za druge i u centrifugu da trosis odma sve na racune ,hranu,garderobu,nikog s faxom ne znam da radi to sta je zavrsio ili pak da mu on donosi vecu zaradu,to su samo neke gradske patke i fejk statusi u drustvu u pokusaju da se bolje kotira,ne mozes nekim ljudima dokazati da se radi za pare a ne titule ,kad vec provedes ceo dan na poslu,nije poenta osigurati 100€ penziju nego ziveti od dobre plate i priustiti sebi lepote zivljenja,ali i taj strah za imati pod stare dane je jos 1 nacin manipulacije mase,evo ti travar na pijaci pravi mesavine za razne boljke,malo citao knjige ,malo se po netu informisao,ne treba mu spec skola za to ,ili neki zanat da ima od koga da ispece opet bez faxa,i jos 1 fenomen,djokovic treba nesto da zavrsi, jadan da objavi na twiteru da se kaze kako je akademski gradjanin,ovako je samo glupi sportista sa pola milijarde € u dzepu

Back