Porodicne vrednosti?

Mozda Helgama prija, meni to baby friendly nikako ne bi godilo...bices majka celog zivota, ne moras da se gusis sa detetom na prsima nakon operacije...drzavno zdravstvo, lekara i ne vidis, kada ih zoves oni ne dolaze a postpododjajne bolove lece paracetamolom, to je lek koji se daje bebama...nakon carskog...ali oni su ludaci kada dodje to hladnoce, toplote, odlazaka u prirodu i slicnih seljackih stvari, jednostavno suptilnost tamo ne zivi. Za moj racun cudni ljudi.

Em si prirodno glupava (da se blago i kulturno izrazim), em siris lazi i dezinformacije koje nemaju veze sa mozgom. :rotf:
Ne bih da razglabam i pisem zasto i kako. Mrzi me.

p.s.: ovo sto pises je kao ono sto sam procitao na DiP-u: "U Nemackoj bre sve jeftinije nego kod nas bre, tamo ulje po jura breeee..."

Kakvih idiota ovde ima, to je pesma, ma bajka. :worth: :lol:

Za moderaciju: prihvatam bez protesta C1, C3 ili koji vec C, nebitno. Moralo se napisati, nakupilo se citajuci njena sranjja.

Poslednja izmena:
Danas sedim pored jedne poznanice, koja je imala jako velike zdravstvene probleme i operaciju, da je jedva ostala ziva prosle godine uz mnogo srece. Doktori su joj rekli da ne sme da ostane u drugom stanju jer bi to bilo pogubno za nju. Srecom, ima sina od nekoliko godina. Danas, sedim ja a ona prica sa nekim covekom od oko 60 godina i on nju pita za decu, ona kaze da ima sina a on "a kad ce drugo?". Ona sva onako fina, kaze, "pa ne znam, u redu je i da ostane ovako", a on navalio "pa radjaj sad dok je malo, jel imas ti brata ili sestru? kako mozes da ostavis dete samo?". Tako je on njoj objasnjavao sta da radi, covek koga vidi prvi put u zivotu i unosio se u pricu, a ona se sva pokunjila i vice dobro, a vidim da je bas pogadja.

To je vrlo cest slucaj kod nas. Prvo kad ce udaja. Kad dodje udaja, kad ce dete, sta cekate? Kad dodje prvo, "ajde pravi drugo da ne bude razlika"...prmitivizam do bola.

Danas sedim pored jedne poznanice, koja je imala jako velike zdravstvene probleme i operaciju, da je jedva ostala ziva prosle godine uz mnogo srece. Doktori su joj rekli da ne sme da ostane u drugom stanju jer bi to bilo pogubno za nju. Srecom, ima sina od nekoliko godina. Danas, sedim ja a ona prica sa nekim covekom od oko 60 godina i on nju pita za decu, ona kaze da ima sina a on "a kad ce drugo?". Ona sva onako fina, kaze, "pa ne znam, u redu je i da ostane ovako", a on navalio "pa radjaj sad dok je malo, jel imas ti brata ili sestru? kako mozes da ostavis dete samo?". Tako je on njoj objasnjavao sta da radi, covek koga vidi prvi put u zivotu i unosio se u pricu, a ona se sva pokunjila i vice dobro, a vidim da je bas pogadja.

To je vrlo cest slucaj kod nas. Prvo kad ce udaja. Kad dodje udaja, kad ce dete, sta cekate? Kad dodje prvo, "ajde pravi drugo da ne bude razlika"...prmitivizam do bola.

Ma to su sve idioti.

Zato je najvaznija lekcija koju mozes da naucis u zivotu:

I Don't give a fu.ck.

Mi ovde jesmo tradicionalan narod uglavnom, svako na svoj neki nacin, i negujemo tradicionalne vrednosti, monogamija u braku, vernost, na sve ostalo se grozimo, nemoral, bludnicenje, ali ne treba robovati tradiciji i porodicnim vrednostima.
Na kraju krajeva ko sisa sta ce selo da kaze, vara zenu, ih da je on jedan samo, pa svaki 5-ti sigurno vara ili je prevario. Sad to jeste "bruka i sramota", nesto nemoralano, ali ako ne ide, razvedu se ljudi, a ne da ubije zenu ni krivu ni duznu jer on nije mogao da zivi od sramote sto selo zna da je on vara i da im brak ne funkcionise.

Sudeci po nekom mom saznanju od ljudi koje poznajem(prijatelji, posao...) Srbi uopste nisu ni monogamni ni verni. U najboljem slucaju barem 50% Srba(i Srpkinja) je barem jednom prevarilo muza/zenu a mnogi imaju ljubavnika/cu veci deo svog zivota.

@tema

Ubio zenu pa onda sebe zato sto ima ljubavnicu i ne moze da vodi dvostruki zivot.:sad2:

Ne mogu da kazem nista drugo osim da je u pitanju totalno bolesna osoba.

- - - - - - - - - -

Ona je luda sto ga uopste slusa. Sta treba, da ostane opet u drugom stanju i ne daj boze umre pa da to dete sto vec ima ostane bez majke???

Ona je luda sto ga uopste slusa. Sta treba, da ostane opet u drugom stanju i ne daj boze umre pa da to dete sto vec ima ostane bez majke???

Pa, zato su pitanja o deci i braku nepristojna, jer neki intimni odgovori nisu za sve. Neko mozda ne moze da ima decu a ne zeli da se zna za to. Cemu pitanja? Normalno bliska rodbina, bliski prijatelji ali sve preko toga je cist primitivizam i nekultura. Mozda je muz impotentan, sta treba da kaze "mom muzu se ne dize pa ne moze da mi sprci jos jedno".

Nije problem u coveku koji pita, vec u tome sto ona ima problem da mu odgovori iskreno i da on ucuti.
Jel sramota zeleti a nemati decu?
Ili imati zdravstvene probleme?
I ta impotencija muza?

Kad bi se coveku koji se tako obraca mladim osobama, jednom direktno odgovorilo sa :"Znate ja sam imala zdravstvenih problema i ne smem da imam vise dece" ili "Mm je impotentan" "Mi ne mozemo da imamo decu" "Ja ne zelim brak!"
Sigurna sam da nikad nikoga vise ne bi ispitivao o deci braku itd...

Nego se svi nesto snebdivaju...
Ma pljuni brate... i zivi ko covek...

Nije problem u coveku koji pita, vec u tome sto ona ima problem da mu odgovori iskreno i da on ucuti.
Jel sramota zeleti a nemati decu?
Ili imati zdravstvene probleme?
I ta impotencija muza?

Kad bi se coveku koji se tako obraca mladim osobama, jednom direktno odgovorilo sa :"Znate ja sam imala zdravstvenih problema i ne smem da imam vise dece" ili "Mm je impotentan" "Mi ne mozemo da imamo decu" "Ja ne zelim brak!"
Sigurna sam da nikad nikoga vise ne bi ispitivao o deci braku itd...

Nego se svi nesto snebdivaju...
Ma pljuni brate... i zivi ko covek...

Ovde bih ladno podržao Čička, na stranu njegova nekultura, nego, šta koji qurac uopšte pričaš sa nepoznatom osobom o bilo čemu? Zašto očekivati kulturu iz Bekingemske palače na autobuskoj stanici, ambulanti, čekaonici, birou..u Srbiji? I onda kao imaš problem da odgovoris da to ne može biti tema razgovora iz x razloga.

Oženio se Kristijan Golubović
Kristijan Golubović ponovo je stao na ludi kamen. Ovaj žestoki momak sa beogradskog asfalta oženio je svoju izabranicu Ivanu a slike sa ceremoije postavio na Fejsbuku.
10847795_1536559163287115_6589534043170594661_n.jpg

1. Februar. Sve da obavestim. Danas sam se venčao u crkvi prvi i poslednji put!!! Izvinjavam se svima koji bi u hiljadama došli na na ovu ceremoniju a nisam Vas obavestio ili pozvao, jer mladina želja je bila da nepravimo – napisao je Kristijan.

Da podsetimo, Kristijan je ranije bio u braku sa Suzanom Golubović, od koje se razveo 2012.godine

Porodične vrednosti podrazumevaju da taj dvojac koji se odlučio da bude trojac, četverac ili više, da sve od sebe da kao tim uspe, prebrodi sve nedaće i od podmlatka napravi (ili bar da sve od sebe da napravi) srećne ljude, uz očuvanje kako međusobnih bračnih relacija tako i roditeljskih. No isto tako, porodične vrednosti podrazumevaju da se bračna relacija razjedini onog momenta kada nepovratno prestane da funkcioniše, uz očuvanje roditeljskih relacija.

Sve ostalo je samo manipulacija pojmom porodičnih vrednosti, svojstvena nazadnim vremenima i nazadnim ljudima koji u pojmu vide prevashodno formu, ne i sadržinu.

Back