Porodice sa "mnogo" dece

Steinadler

Poznat
Poruka
9.944
"Deca su naše najveće blago" , a blaga nikada dosta...
Čujemo katkad tamo vamo, za neke siromašne porodice sa devetero ili više dece, gladni, goli... Prvi refleks posmatrača su aktivacije emocija humanizma, sažaljenja, milosti, žala i sl.
Ponekad se narod organizuje pa pomogne takvim porodicama, na tv-u i u novinama to iskoriste za još jednu dobrodošlu vijest i članak, političari za kampanju i tako...
Da li možemo da kritikujemo i imamo li pravo za to, a to je ono što se skoro nikada ne pominje u ovim slučajevima ili ne? Roditelje? Gledajući sa racionalnog stava takva deca u takvim uslovima uglavnom su osudjena da imaju veoma oskudno djetinjstvo, potrebno je individualno prići svakom detetu da bi se od njega napravila kvalitetna ličnost ali to je vrlo teško u ovom slučaju, budućnost ima male kvote za uspjeh i tako... decu niko nije pitao da li hoće da se rode i žive u takvim uslovima, dok sa druge strane roditelji sa predumišljajem donose na svijet decu u uslove patnje i oskudice. Vaš stav?

1668884107847.png

Nemamo pravo da komentarisemo
Da vidim ko će obrisat temu... :]
Džo, sve može da se komentariše, isto si mogao napisati i za temu o abortusu da nemamo pravo, ali ipak je to velika tema oko koje se lomi narod i politika. Drugo, što se tiče ove teme, srodna je tematika restrikcija i ograničenje nataliteta u Kini,
https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-57306371
Analiza stanja siromašne dece u Nemačkoj, dobro analiziran tekst, dosta toga je objašnjeno na koji način su ta deca ugrožena,
https://www.dw.com/sr/nemačka-u-bogatoj-zemlji-svako-peto-dete-je-siromašno/a-63740678

Poslednja izmena:
Зависи шта се хоће, шта неко жели да постигне.
Гледамо сукоб старог и новог. Неко би можда рекао сиромашног и богатог... Али ми гледамо да "сиромашних" има све више, а богати (богатија друштва) черупају потомке оних "сиромашних" само да би одржали свој богати начин живота.

Без прилива из иностранства, богата друштва би већ до сада престала да функционишу.

Само је довољно бацити поглед на нас, који смо имали један мирнији период, нешто што је личило на достизање благостања у догледно време... Немамо ни половину потребне деце само да бисмо се одржали. Ми смо земља пензионера. Ко ће све њих да одржава? По свему судећи, многи ће да трпе... много да трпе. Неки трпе већ сада.

Ко шта жели, а беспрекидно нам понављају да је избор слободан... Више деце, вероватно слабије материјално стање, па једног дана да се ојача... Или премало деце, материјална обезбеђеност али и опасност да се нестане.

Или, ако хоћете, борба је између Ја и Ми.

Džo, sve može da se komentariše, isto si mogao napisati i za temu o abortusu da nemamo pravo, ali ipak je to velika tema oko koje se lomi narod i politika. Drugo, što se tiče ove teme, srodna je tematika restrikcija i ograničenje nataliteta u Kini,
Analiza stanja siromašne dece u Nememačkoj, dobro analiziran tekst, dosta toga je objašnjeno na koji način su ta deca ugrožena,
https://www.dw.com/sr/nemačka-u-bogatoj-zemlji-svako-peto-dete-je-siromašno/a-63740678
Gore si napisao kvalitetna licnost,znaci ti si fazon vlast i drzava treba da odluce sta je uspesan covek i da svako to mora postati,kazete svako dete treba da se skoluje i zavrsi fax, a tu onda stajete kad treba da mu se da posao,pa me zanima u cemu je taj fazon usavrsavanja a posle emigriranje jer posla nema
Za mene je uspesan covek na selu ,sposoban da prehrani porodicu svojim rukama i parcetom zemlje,imam takvog brata imaju 5oro dece,za moj i njihov pojam su prebogati,ali nazalost mu okolina namece vise ciljeve i troskove,umesto da odrzavaju domacinstvo vec kao sto je on radio , oni sede ispred tva ,igraju igrice i hvale se sto je najstariji dobio mob,tako smo na drugoj temu ubedjivali neke sto kao ne zele potomke ,jer nemaju da im pruze neke napredne nebuloze,imaju nego nemaju herca da zapostave svoje samozive tripove

Možeš da mašeš tom tvojom motkom u prazno, pošto je ovde reč o generalnom problemu porodica koje nemaju uslove a prave po desetoro dece.

To je tema o kojoj treba da se govori.
A zasto djani koji ima uslove da kupi stan u beogradu na vodi nema dece?onda njemu porez da udare sto ih ne pravi ,mislim kad osudjujete te bez uslova osudite i ove s uslovima

A zasto djani koji ima uslove da kupi stan u beogradu na vodi nema dece?onda njemu porez da udare sto ih ne pravi ,mislim kad osudjujete te bez uslova osudite i ove s uslovima
Taj koji svesno odluči da nema dece sam snosi i korist i štetu te odluke, a ovaj koji nema pare a pravi desetoro očekuje da ih neko drugi izdržava (ili ga boli patka za decu)

Znači niđe veze.

Taj koji svesno odluči da nema dece sam snosi i korist i štetu te odluke, a ovaj koji nema pare a pravi desetoro očekuje da ih neko drugi izdržava (ili ga boli patka za decu)

Znači niđe veze.
Ne nego je i sam opstao u bedi kao i vecina u proslom veku,ako nas je po 5 spavalo u jednoj sobi danas smo svi socijalni slucajevi jel,sto smo isli na izvor po vodu i u poljski wc treba nas u dom jel,posto su to danas nehumani uslovi za zivot

Lepo je imati što više dece, samo ako nemaš uslova da svakom svom detetu obezbediš uslove za lep život, onda ne treba da ih imaš. Svaka porodica u medjusobnom dogovoru treba sama da proceni svoju situaciju, tj. da li će njihovoj deci uspeti da obezbedi uslove za jedan bezbrižan život. Boji nego što su ih oni imali.
Lep,bezbrizan i bolji zivot,obavezno

I tako dobijemo svet koji je čemeran i koji će ostati čemeran.

Međutim, ima ljudi koji pokušavaju da ga naprave boljim.
Xaxaxa
Vazi,daj nam informacije o tvojoj porodici i deci,da vidimo koliko im dajes dzeparca i u koje skole saljes,kako ih oblacis,jesi im obezbedio nekretnine i automobile,drzavni posao ili privatni porodicni biznis da nastave,da vidis kako cemo sve da izvrnemo ruglu kako nije dovoljno i kako si neodgovoran roditelj,jbg to je nas ukus i standard koji imamo pravo da nametnemo svakom

Xaxaxa
Vazi,daj nam informacije o tvojoj porodici i deci,da vidimo koliko im dajes dzeparca i u koje skole saljes,kako ih oblacis,jesi im obezbedio nekretnine i automobile,drzavni posao ili privatni porodicni biznis da nastave,da vidis kako cemo sve da izvrnemo ruglu kako nije dovoljno i kako si neodgovoran roditelj,jbg to je nas ukus i standard koji imamo pravo da nametnemo svakom
Pazi, moja deca imaju sigurno daleko više od tvoje.

Mi smo kao narod shodni da romantizujemo siromastvo tipa"Sta nam je falilo, gde ima za troje ima I za cetvoro...". Uglavnom zaboravljajuci cinjenicu da siromastvo jedne generacije ummogome umanjuje sansu za uspeh naredne generacije, bez obzira na potencijal te generacije... Pojavili su se neki novi tokovi, neki novi prioriteti. Ukoliko zelimo da imamo pristojan zivot I da nasoj deci pruzimo pristojan zivot, kontrola radjanja treba da postoji

Gore si napisao kvalitetna licnost,znaci ti si fazon vlast i drzava treba da odluce sta je uspesan covek i da svako to mora postati,kazete svako dete treba da se skoluje i zavrsi fax, a tu onda stajete kad treba da mu se da posao,pa me zanima u cemu je taj fazon usavrsavanja a posle emigriranje jer posla nema
Za mene je uspesan covek na selu ,sposoban da prehrani porodicu svojim rukama i parcetom zemlje,imam takvog brata imaju 5oro dece,za moj i njihov pojam su prebogati,ali nazalost mu okolina namece vise ciljeve i troskove,umesto da odrzavaju domacinstvo vec kao sto je on radio , oni sede ispred tva ,igraju igrice i hvale se sto je najstariji dobio mob,tako smo na drugoj temu ubedjivali neke sto kao ne zele potomke ,jer nemaju da im pruze neke napredne nebuloze,imaju nego nemaju herca da zapostave svoje samozive tripove
Džo, ne izleći pred rudu, tenk oće da te pregazi...
Ja nit sam pomenuo školu ni faks, niti vlast ni državu, nit da šta mora...
Pomenuo sam gole i gladne, polje patnje! Te svjesno dovodjenje novoridjenih u tu situaciju gde se krila lome, a let u bolji svijet je samim tim teži, skoro nedostižan!

Analiza stanja siromašne dece u Nememačkoj, dobro analiziran tekst, dosta toga je objašnjeno na koji način su ta deca ugrožena,
Sto se Nemacke tice, puna je stranaca, pa se, ako je to i istina, odnosi na dosljake, Turke, Sirijce, Avganistanceo... Uglavnom, to je takvo jedno preterivanje u clanku. Pa ja, kao stranac u Nemackoj, mogu da priustim za bar toliko, hrana i odeca, kamoli ljudi sa drzavljanstvom!
Malo vise preteruju i to se namerno plasira u Srbiji. Stvarno stanje je daleko od ovog, u clanku opisanog

Sto se Nemacke tice, puna je stranaca, pa se, ako je to i istina, odnosi na dosljake, Turke, Sirijce, Avganistanceo... Uglavnom, to je takvo jedno preterivanje u clanku. Pa ja, kao stranac u Nemackoj, mogu da priustim za bar toliko, hrana i odeca, kamoli ljudi sa drzavljanstvom!
Malo vise preteruju i to se namerno plasira u Srbiji. Stvarno stanje je daleko od ovog, u clanku opisanog
Ljubice, po meni je bitna analiza koja se može naći u tekstu, ona je univerzalna, i odnosi se na sledeće pitanja na koja su dati odgovori:
- Kako se to primećuje u obdaništu?
- Šta siromaštvo dece znači za kasniji život?
- Oni koji odrastaju u siromaštvu češće obolevaju i imaju slabije obrazovanje?
- Koji su glavni rezultati?
- Kako utvrđujete da li su deca imala koristi od projekta „Rano obezbediti budućnost"?
- Kako trajno obezbediti podršku deci?

Back