Porodican prazik Noc vestica Helloween

Da li proslavljate Noc Vestica ?

• Da, vec sam slavio

glasova: 0 0,0%
  • Da, prvi put cu slaviti

glasova: 0 0,0%
  • Ne, jer me ne zanima

glasova: 8 66,7%
  • Ne, jer je to protivno mojim verskim nacelima

glasova: 4 33,3%

• Ukupno glasova
    12
  • Anketa je zatvorena .

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596
SPREMI SE ZA NOĆ VEŠTICA: Koja je tvoja horor priča?
http://www.kurir.rs/zabava/pop-kult...tica-koja-je-tvoja-horor-prica-clanak-1970031
Da li slavite Noc Vestica ?
Jack-o%27-Lantern_2003-10-31.jpg

Poslednja izmena:
I jos pokoja recenica ....

-"Iscereno lice zurilo je u mene iz tame izvan mog prozora spavaće sobe. Živim na 14. spratu."

- " Probudilo me je lupkanje po staklu.U početku sam mislio da je to od grane na prozoru...a onda sam shvatio da zvuk dolazi iz ogledala."

-"Upravo sam video svoj odraz u ogledalu kako je trepnuo."

-"Sve vreme mog života kao samca u ovoj kući, kunem se Bogom više sam vrata zatvorio nego što sam otvorio."

-"Uvek sam mislio da moja mačka ima problem sa zveranjem. Uvek mi je fiksirala lice pogledom. Sve do jednog dana kada sam shvatio da ona gleda iza mene."

-"Čujete svoju majku kako vas zove u kuhinju. Dok silazite niz stepenice, čujete šapat iz ormana koji govori: Ne idi tamo dole, dušo. I ja sam to čula!"

-

Poklapa se sa Sv. Lukom koji spada 31 oktobra.Toje moja slava i ja je slavim.Kod nas pravoslavaca nema te proslave noci vestica.T o sto su neki to proslvljali niti znaju sta je ni kad je.kod nas ima nesto slicno samo sto se to odigrava preko dana i to su takozvane"Zadusnice".postaje Mitrovske sad ujesen i u februaru mesecu.A to sto su sinoc praznovali ko zna kavi su to ludaci.To je u Spaniji i Mexiku najrasprostranjenije i njima svaka cast to proslavljaju odkad su presli u katolicku veru

Само јефгтини помодари а уз то глупаци у Србији могу да славе овај празник, који никакве везе нема са нама нити са нашим традицијама.

Ni koriscenje kompjutera i interneta nije u nasoj tradiciji nego je stiglo iz Amerike, pa koristimo. Svet se menja, a vredjanje onih koji su drugaciji od tebe te diskvalifikuje iz bilo kakve ozbiljne rasprave.

Meni je taj njihov praznik simpatican skroz
Deca odusevljeno idu prerusena od vrata do vrata i dobijaju slatkise

Ne vidim nista lose u tome
Mi ne slavimo jer niko oko nas ne slavi....ali da je kod nas noc vestica prihvacena,ne bi imali nista protiv da se zabavimo.
Moj brat i snaja su u kanadi vise od dvadeset godina i imaju decu od 12 i 7 godina i slave jer su tamo,zive u kuci i u komsiluku imaju tu foru da idu od vrata do vrata,stavljaju te budeve i tako to
Meni to deluje bas zanimljvo
I to nije pomodarstvo
To se zove otvoren um
Ja ne volim ogranicene nazovi patriote i nazovi velike vernike,pravoslavce(ili neke druge) koji se foliraju i ne vide dalje od svog nosa i misle da samo njihovo valja a ostalo je krsh i debilizam

Ni koriscenje kompjutera i interneta nije u nasoj tradiciji nego je stiglo iz Amerike, pa koristimo. Svet se menja, a vredjanje onih koji su drugaciji od tebe te diskvalifikuje iz bilo kakve ozbiljne rasprave.

ma gde? internet, tv, krompir, kukuruz, pasulj, bundeve... sve je to samo iz srbije, nego su nam oteli :deda2: i sad se kite tudjim perijem... azija, amerika.. nisu ni postojale dok ih srbi nisu otkrili...
samo srbija i mi, onda zid. :think:
nekada su cobani u srbiji igrali "klis i pala" "zemlja" i slicne neke igre. povremeno se zapitam - koliko nasih patriota je prenelo te igre svojim naslednicima?
ja sam za te igre npr. saznala od svoje bake koja je vise od pola svog veka prozivela u kanadi.
rezime
ko nema postovanja za tudje, taj ce i svoje zaboraviti!

To neko maskiranje i sakupljanje darova ima i kod nas, samo za malo drugačiji praznik, i zove se korinđanje. Dešava se uoči Božića, na Badnje veče.

da. kod mene u kuci se "korindja" uoci oba bozica i mogu reci da nam je bas lepo. moja cera uziva potpuno sa svojim drugarima u oba korindjanja, i svako od njih (dece) nepogresivo zna ko slavi koji bozic.

O moj Boze, to su samo meksicke Zadusnice. Zasto od svega mora da se pravi problem? Svake godine oko prvog maja otvori se deset tema gde se ljudi koji rostiljaju kude i nazivaju satanistima. Sreca pa sledece godine Vaskrs pada bas prvog maja pa Hriscani i satanisti mogu zajedno da krkaju :mrgreen:

Back