Porodica VS karijera

• Začetnik teme Začetnik teme cocta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cocta

Primećen član
Poruka
729
Pitanje za žene kojima su deca prebacila tinejdž godine.

Da li ste zažalile što niste provodile više vremena sa decom, ili smatrate da ste mogle više da se borite za svoju karijeru?

Imam priliku da pređem kod ozbiljnijeg poslodavca, za više novca i bolje radno mesto, bolja perspektiva.

Ono što me muči je dodatna dva sata svaki dan van kuće.

Klinci su mi baš mali, 2 i 4 godine.

Navikli su da ih pokupim iz vrtića u 15h onda nastupa naše vreme.

Žao mi je da propustim priliku, ne naiđe često, ali opet ne bih želela da se kajem zbog propuštenog vremena da klincima.

:dash:

Izludeh se. Kada pričam sa mojima o tome, svi filozofiraju nešto, treba mi mišljenje nekog koje to prošao.

Pitanje za žene kojima su deca prebacila tinejdž godine.

Da li ste zažalile što niste provodile više vremena sa decom, ili smatrate da ste mogle više da se borite za svoju karijeru?

Imam priliku da pređem kod ozbiljnijeg poslodavca, za više novca i bolje radno mesto, bolja perspektiva.

Ono što me muči je dodatna dva sata svaki dan van kuće.

Klinci su mi baš mali, 2 i 4 godine.

Navikli su da ih pokupim iz vrtića u 15h onda nastupa naše vreme.

Žao mi je da propustim priliku, ne naiđe često, ali opet ne bih želela da se kajem zbog propuštenog vremena da klincima.

:dash:

Izludeh se. Kada pričam sa mojima o tome, svi filozofiraju nešto, treba mi mišljenje nekog koje to prošao.

Ja nisam prošla to ali prolazim kroz nešto drugo.
Moje radno vreme je u dve smene, svaki drugi vikend mi je radni.
Da li sam zadovoljna tako? Nisam.
Da li bih želela da je drugačije? Naravno.
Da li može biti drugačije? Ne može.
Ne u mojoj struci, može biti samo još gore, pa onda gledam da svaki slobodan momenat sa detetom provedem kvalitetno i ispunjeno.
Realno, ta dva sata nisu toliko velika prepreka ukoliko je prilika zaista izvanredna.

Уколико ми од тог додатног новца баш не зависи егзистенција, одлучила бих се за децу.

Морали би да ми дају много више новца да бих се одрекла времена са малом, много брзо одрасту...

Друго, та два сата ће ићи и на твоју личну штету, јер да би се више посветила детету, запоставићеш себе.

nije važno koliko već kako provodite zajedničko vreme.
moj ti je savet da ne propuštaš poslovne prilike.

Bolji posao i više novca itekako mogu da pomognu da vreme koje provodite zajedno bude još kvalitetnije što njima sada ne znači puno jer ne shvataju značaj novca ali za koju godinu će im itekako značiti kad se upišu u školicu i traže firmirane patike koje nose druga deca.

Ista situacija je i na Zapadu samo je razlika u hiljadu evra
Kad ti Gazda kaže: "Ako ti je veća plata na Zapadu a ti idi tamo"
Ti kažeš: "A zato ti ne otvori firmu na Zapadu - morao bi još hiljadu na ovo"

- - - - - - - - - -

Bolji posao i više novca itekako mogu da pomognu da vreme koje provodite zajedno bude još kvalitetnije što njima sada ne znači puno jer ne shvataju značaj novca ali za koju godinu će im itekako značiti kad se upišu u školicu i traže firmirane patike koje nose druga deca.

U Srbiji se vrte opasne cifre što se tiče biznisa - ne sme radnik na odmor.
Nije ovo Nemačka em ga plća 1200 em ga pustio na odmor?!

Evo čitam ove mame i sve je to lepo što ste tak požrtvovane
ali znate šta?

kad napune 13 ta deca će vas tako prepišati u širokom luku da će im vaše društvo biti poslednja opcija na spisku jer će im njihovi vršnjaci postati mnogo zanimljiviji od vas.

dovoljno je ono koliko i kako ih volite kad ste zajedno a ne koliko sati provodite s njima

ja sam sve podredila deci.nikada nisam radila u struci,dzaba sam se skolovala.finansijski nisam morala,ali je pre svega bila odluka da se posvetim deci
kad ono,corak!
deca su ispala lenja,neuredna,previse zahtevna....oni sada kazu da sam ih gusila
kad gledam oko sebe,deca koja ostaju ranije sama,ili ne vise do 15 na maminoj sisi,postaju vrednija,odgovornija,samostalnija
moj ti je savet,samo napred,zeni je potrebna i karijera da bi se osecala kompletna
i za decu je to mnogo bolje
a kad si kod kuce,zaboravi na kompjuter i telefon,tad budi mama 100 %

kod mene je uvek sve bilo podredjeno deci..porastu tako brzo. ali realno..
ali i u pet kad dodjesh kuci, to je ok imas celo poslepodne i vece.
neces pogresiti kako god da odlucis.

Jedva sam čekala da ih rodim, baš istinski uživam u njihovom odrastanju. Upravo to što brzo porastu mi stvara nedoumicu, čim malo odmaknu ne trebam im toliko, ali plašim se da ću propustiti neke važne momete, doživeće ih sa bakom, a ne sa mamom i tatom. Muž radi baš mnogo, vikendi, često praznici...

Zato me i zanima za čim žene više žale? Ako žale naravno. Savršen balans ne postoji, uvek nešto trpi.

Jedva sam čekala da ih rodim, baš istinski uživam u njihovom odrastanju. Upravo to što brzo porastu mi stvara nedoumicu, čim malo odmaknu ne trebam im toliko, ali plašim se da ću propustiti neke važne momete, doživeće ih sa bakom, a ne sa mamom i tatom. Muž radi baš mnogo, vikendi, često praznici...

Zato me i zanima za čim žene više žale? Ako žale naravno. Savršen balans ne postoji, uvek nešto trpi.

Ти си већ и сама свесна одговора, од мене имаш апсолутну подршку.

Буди са децом и уживај у њима док су мали.

Ja nisam prošla to ali prolazim kroz nešto drugo.
Moje radno vreme je u dve smene, svaki drugi vikend mi je radni.
Da li sam zadovoljna tako? Nisam.
Da li bih želela da je drugačije? Naravno.
Da li može biti drugačije? Ne može.
Ne u mojoj struci, može biti samo još gore, pa onda gledam da svaki slobodan momenat sa detetom provedem kvalitetno i ispunjeno.
Realno, ta dva sata nisu toliko velika prepreka ukoliko je prilika zaista izvanredna.

Nije baš toliko izvandredna prilika, ali je bolja od trenutnog posla koji imam i koji sam realno prevazišla- Drži me dobro radno vreme, i to što nemam cimanja.

ali znate šta?

kad napune 13 ta deca će vas tako prepišati u širokom luku da će im vaše društvo biti poslednja opcija na spisku jer će im njihovi vršnjaci postati mnogo zanimljiviji od vas.

dovoljno je ono koliko i kako ih volite kad ste zajedno a ne koliko sati provodite s njima

Valjda treba neko i da ih vaspita do tih 13 godina.

Ista situacija je i na Zapadu samo je razlika u hiljadu evra
Kad ti Gazda kaže: "Ako ti je veća plata na Zapadu a ti idi tamo"
Ti kažeš: "A zato ti ne otvori firmu na Zapadu - morao bi još hiljadu na ovo"

- - - - - - - - - -

U Srbiji se vrte opasne cifre što se tiče biznisa - ne sme radnik na odmor.
Nije ovo Nemačka em ga plća 1200 em ga pustio na odmor?!

znam, znam i ja radim u privatnoj firmi.
od mojih zakonom zagarantovanih 22 dana nijednu godinu unazad nisam iskoristila više od deset dana.
nekad osam.
nekad šest.
ali zato moja deca idu :lol:

ja sam sve podredila deci.nikada nisam radila u struci,dzaba sam se skolovala.finansijski nisam morala,ali je pre svega bila odluka da se posvetim deci
kad ono,corak!
deca su ispala lenja,neuredna,previse zahtevna....oni sada kazu da sam ih gusila
kad gledam oko sebe,deca koja ostaju ranije sama,ili ne vise do 15 na maminoj sisi,postaju vrednija,odgovornija,samostalnija
moj ti je savet,samo napred,zeni je potrebna i karijera da bi se osecala kompletna
i za decu je to mnogo bolje
a kad si kod kuce,zaboravi na kompjuter i telefon,tad budi mama 100 %

Али она већ ради.

Уколико ми од тог додатног новца баш не зависи егзистенција, одлучила бих се за децу.

Морали би да ми дају много више новца да бих се одрекла времена са малом, много брзо одрасту...

Друго, та два сата ће ићи и на твоју личну штету, јер да би се више посветила детету, запоставићеш себе.

Novac nije presudan.

Više strah da ostanem naradnom mestu, na kom ne mogu da ostvarim svoj potencijal.
Na svoju štetu sigurno.

ali znate šta?

Pa znaš kako, drugačije su potrebe trogodišnjaka i trinaestogodišnjaka, tvoja ćera bi mogla već i da se uda, da je do biologije, ti joj ič ne trebaš :lol:
Ali se, u načelu, slažem sa tobom.

Pa znaš kako, drugačije su potrebe trogodišnjaka i trinaestogodišnjaka, tvoja ćera bi mogla već i da se uda, da je do biologije, ti joj ič ne trebaš :lol:
Ali se, u načelu, slažem sa tobom.
Pa znaš kako nije se ona rodila sa 13 :lol:
nije ni poenta da se sve složimo oko ovog pitanja.
diskusija treba da se razvije a cocta neka sama odluči kad čuje sva mišljenja šta će izabrati od ponuđenih opcija

Nije to nikad samo dva sata, sa boljim radnim mestom dolazi i veca odgovornost i stres.
Ja licno ne bih, ako bas ne bih morala da menjam dok su deca tako mala.

Kolko biznis samoranih majki na ova forum.
Da nije malo ono seljačko - zinulo dupe za pare?

NEMO DA JE PLATA VEĆA OD ČOVEKOVE NEĆE SE OSEĆA MUŠKI

U borbi ZA ISTU PLATU pojedina vrsta žena zaboravlja:
muško će da šlepa nezaposlenu suprugu ili čak da se iscima više kako bi neko brinuo o deci

statističari nikad ne kažu da ni jedna žena neće da šlepa nezaposleno muško sem ako joj nije švaler ili ima veći ponos

ništa mi nije jasno ali ste takve

saće mama da mu objasni samo da pogleda nešto na fejbuku :lol:

ne zezaj trojo svaka žena koja ima decu je ful tajm mama i nije neophodno da vaspitava 24 sata svoje dete.
najkraće lekcije najbolje se pamte.

Ma znam, ne kazem da treba sedeti u kuci 24 sata da deteteom.
Ali evo zamisljam sad sebe da imam dete i to ne bi islo. Morala bih da radim krace radno vreme ili part time par dana.
Ona je pitala zbog 2 sata duze svaki dan, a to znaci

Lomi me to što nije novac presudan, zaradiće tata za patike i ostale stvarčice, nego lična ambicija. Svaka godina donosi novu konkurenciju, ne padaju mi baš ponude sa neba, pogotovo kad čuju da imam dve prikolice kod kuće.

i ocevi treba da se ukljuce u vaspitanje dece.ne samo da ih cuvaju i za to vreme gledaju tv ili tel
znaci da se igraju sa njima,da sutaju loptu,igraju drustvene igre,pomazu im nesto za skolu,idu da setaju...
kad cujem da ih je tata cuvao...:roll:

Back