aleksandarhakler1992
Domaćin
- Poruka
- 3.797
Ljudi koji imaju neke radnje, kao recimo racunar servis ili onaj sto pravi kazane za rakiju,sporete na drva i slicno,placaju po 13.000-15.000 dinara mesecno,pausalni porez,sto je neka okej cifra. Medjutim,pre koji dan sam pricao sa jednim mladjim covekom koji drzi casove engleskog jezika privatno,a i na internetu takodje. Takodje se bavi i prevodjenjem,trazi posao svuda gde god stigne. Takoreci kao slepi ker koji luta dok slucajno ne naleti na kosku. On placa mesecni pausalni porez 30.000 dinara. Ko je ovde retardiran? Zasto "drzava" misli da je ta struka nesto mnogo jaka,opasna i perspektivna? Casovi su jeftini,svako moze da plati. Oni izgleda misle da ce onaj sto predaje engleski da se obogati. Pa da ga na vreme sprecimo,mora biti sirotinja. Ja ne znam kako uopste ziveti i preziveti kad ti mesecno drzavi placas jednu skromnu platu takoreci,juznjacku platu,minimalac...Nismo mi zemlja sa 20 miliona stanovnika,pa da ima toliko posla za profesore engleskog jezika,niti jedan cas engleskog kosta 30 evra. Ne nalaze se musterije tek tako,daleko od toga. Velika,ogromna sramota. Porez na takve stvari ne bi smeo ni u ludilu biti veci od desetak hiljada dinara. Kad on vec jednu platu od 30-ak hiljada zaradi i onda mora da je da drzavi...E hebem te sistemu i sve redom...
Poslednja izmena: