Poreski sistem u Srbiji dobar ili los?

Sta mislite gde je Srbija u poredjenju sa drugim zemljama?

Ko ima bolji a ko gori sistem?

Koja drzava ima model koji bi bio dobar za Srbiju?

Najgori po seljaka ,zanatliju i malog preduzetnika.Seljak ako se prijavi na penziono i tako placa porez nikada ne moze da se vise skine sa te obaveze. Mali preduzetnik ako ne uplati neku stavku do 15 og u mesecu .20og mu vec stize pismo sa pretnjom prinudne naplate. Ja bih sve one koji popravljaju obucu , menjaju razbijena stakla i sl usluge oslobodio poreza jer oni veci doprinos daju time sto su sami sebe zaposlili bez icije pomoci .Porez treba da placaju veliki sitemi koji imaju ogromne rabate od sitnih dobavljaca koje ucenjuju. Toga nikada nece biti ali to treba menjati.Da bude mnogo malih preduzetnika

Poreski sistem je dobro osmišljen al se selektivno primenjuje, država i preduzeća koja se na nju oslanjaju su naj veći dužnici a građanstvo i sitni preduzetnici naj bolje platiše jer ako ne plate preti im prinudna naplata. Porez bi trebalo organizovati kao na zapadu, porez na dobit podići na bar 30% ukinuti besplatno zdravstvo uvesti zasebne fondove za zdravstvo, školstvo i penzione uz ozbiljnu kontrolu države, smanjiti namete na plate, bruto plata pa uplaćuješ koliko želiš u koji fond. Na kraju godine presek prihoda i rashoda sa priznanjem investicija, što bi značajno smanjilo sivu ekonomiju. Socijalni program kompletan finansira država iz budžeta a ovi fondovi da su izuzeti iz budžeta.

Poreski sistem je dobro osmišljen al se selektivno primenjuje, država i preduzeća koja se na nju oslanjaju su naj veći dužnici a građanstvo i sitni preduzetnici naj bolje platiše jer ako ne plate preti im prinudna naplata. Porez bi trebalo organizovati kao na zapadu, porez na dobit podići na bar 30% ukinuti besplatno zdravstvo uvesti zasebne fondove za zdravstvo, školstvo i penzione uz ozbiljnu kontrolu države, smanjiti namete na plate, bruto plata pa uplaćuješ koliko želiš u koji fond. Na kraju godine presek prihoda i rashoda sa priznanjem investicija, što bi značajno smanjilo sivu ekonomiju. Socijalni program kompletan finansira država iz budžeta a ovi fondovi da su izuzeti iz budžeta.

Gospođu Martulo kritikuju jer zaradila 40 milijona franaka.Pred celim prlamentom je rekla sledeće: "ja plaćam 15 milijona porez,koliko plaćaju
njeni kritičari"

Uštedi se malo i na investicije,čak i obični građani imaju pravo nešto da odbiju primera radi:
idu u školu,pohađaju neki kurs i slično.Samo me interesuje zašto Srbi vole da budu deo EU,
a porez je skoro 20% dok u CH skoro 8%?

Ne trebamo mi EU kao član, nego kao tržište, izvor jeftine a kvalitetne radne snage, mesto gde će deportovati migrante i odlagati opasan otpad. Zato i plaćaju naše političare.

Ne trebamo mi EU kao član, nego kao tržište, izvor jeftine a kvalitetne radne snage, mesto gde će deportovati migrante i odlagati opasan otpad. Zato i plaćaju naše političare.

I Švajcarskoj je to ogromno tržište,ipak ja cenim Blohera za političara i glasaću ga.
Čovek neće u EU,a kaže i zbog čega. "bliži ti je Bern da pitaš nego da ideš u
Brisel.Kaži jednom Švajcarcu da plati toliki porez" Potpuno je čovek u pravu.

Добро... лоше .... Релативан појам

Ефекат овога порескога система је богаћење привилегованих и колективно сиромашење мањак задовољених заједничких потреба ... што је и смисао порескога система

ajde nam malo poblize objasni sta je dobro u tom sistemu?

https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Switzerland

ево на први поглед онај који има приходе до 20 000 плаћа 2.5 посто а онај који има приходе до 100 000 плаћа 10 посто пореза и све вишље са приходима расте порез

значи изнад 500 000 је 25 %

Poslednja izmena:
Sta mislite gde je Srbija u poredjenju sa drugim zemljama?

Ko ima bolji a ko gori sistem?

Koja drzava ima model koji bi bio dobar za Srbiju?

Loš. Nije samo u tome problem. Problem je i u fiskalnim nametima.

Problem je i u administrativnim preprekama. Problem je i u korupciji.

Problem je sto su nasi politicari, svojim selektivnim zakonima, izmisljenim nametima i neefikasnom, korupmiranom administracijom ucinili srsko trziste trzistem u koje ce samo lud da investira, i tako unistili ekonomiju ove drzave.

Loš. Nije samo u tome problem. Problem je i u fiskalnim nametima.

Problem je i u administrativnim preprekama. Problem je i u korupciji.

Problem je sto su nasi politicari, svojim selektivnim zakonima, izmisljenim nametima i neefikasnom, korupmiranom administracijom ucinili srsko trziste trzistem u koje ce samo lud da investira, i tako unistili ekonomiju ove drzave.
na koje namete mislis

Znaci mali privrednik, koji je nama trenutno najbitniji, i koji mora biti maksimalno povlascen, je u stvari u najgoroj mogucoj situaciji.

Kako da covek ulozi novac u ovoj drzavi, kada danas udruzenje privrednika ne postoji, sutra vec postoji, clanstvo je obavezno i kosta 3 hiljade dinara, a prekosutra kosta 30 hiljada dinara?

Znaci mali privrednik, koji je nama trenutno najbitniji, i koji mora biti maksimalno povlascen, je u stvari u najgoroj mogucoj situaciji.

Kako da covek ulozi novac u ovoj drzavi, kada danas udruzenje privrednika ne postoji, sutra vec postoji, clanstvo je obavezno i kosta 3 hiljade dinara, a prekosutra kosta 30 hiljada dinara?

Мали привредник? Колики капитал или имовину има у Србији 'мали привредник '?

1000 евра 10 000 евра 100 000 евра .....?

По Швајцарском пореском систему раст пореза је параболичан ... и нема класификације мали велики .....Сигирно с прорачунали да сама парабола генерише довољно прихода и истовреено подстиче раст ефикасност продуктивност улагање штедњу ситематичност ....

Poslednja izmena:
Мали привредник? Колики капитал или имовину има у Србији 'мали привредник '?

1000 евра 10 000 евра 100 000 евра .....?

По Швајцарском пореском систему раст пореза је параболичан ... и нема класификације мали велики .....Сигирно с прорачунали да сама парабола генерише довољно прихода и истовреено подстиче раст ефикасност продуктивност улагање штедњу ситематичност ....

Pa dobro, ja ne mislim da tako treba da bude. Iskreno ne mislim da neko ko ima platu sto hiljada evra treba da plati veci porez od nekoga ko ima platu 1000 evra. Ali to nema veze sa ovim sto sam rekao. Porezi na stranu, fiskalni nameti i administracija ubijaju malu privredu. Kako koji kapital ima mali privrednik? Pa sasvim dovoljan za malu zanatsku radionicu, ili malu prodavnicu. Mali privrednik je sposoban da se organizuje i zaradi, osim ako ga drzava gazi. Mislim, ja sam liberalni kapitalista, apsolutno verujem u pojedince i njihovu sposobnost da se produktivno samo-organizuju na trzistu, i smatram da bi drzava trebalo da odjebe. Sto dalje, i u sto vecim skokovima.

Pa dobro, ja ne mislim da tako treba da bude. Iskreno ne mislim da neko ko ima platu sto hiljada evra treba da plati veci porez od nekoga ko ima platu 1000 evra. Ali to nema veze sa ovim sto sam rekao. Porezi na stranu, fiskalni nameti i administracija ubijaju malu privredu. Kako koji kapital ima mali privrednik? Pa sasvim dovoljan za malu zanatsku radionicu, ili malu prodavnicu. Mali privrednik je sposoban da se organizuje i zaradi, osim ako ga drzava gazi. Mislim, ja sam liberalni kapitalista, apsolutno verujem u pojedince i njihovu sposobnost da se produktivno samo-organizuju na trzistu, i smatram da bi drzava trebalo da odjebe. Sto dalje, i u sto vecim skokovima.

Шта има да мислиш?! ШТА !!!

Јели ШВАЈЦАРСКА успешна земља !!!

ЈЕСТЕ

Па код њих је ПОРЕЗ Такав ..... Ма нееее Уствари је ШВАЈЦАРСКА Комуњарска

Хрккк Пљуц . Чим неко каже порез си српски 'привредници 'одма унереде пелене

- - - - - - - - - -

Какав год да је, избегавајте га.

Синане ... Па ти си ЖИВ!!!!

Јели ШВАЈЦАРСКА успешна земља !!!

ЈЕСТЕ

Па код њих је ПОРЕЗ Такав ..... Ма нееее Уствари је ШВАЈЦАРСКА Комуњарска

Хрккк Пљуц . Чим неко каже порез си српски 'привредници 'одма унереде пелене

- - - - - - - - - -

Ne razumes, ne radi se o porezima. Kada sam napisao "poreze na stranu", to ti je mogao biti hint.

Svajcarska svoju malu privredu stimulise, a mi je destimulisemo.

Amerika takodje ima progresivno oporezivanje, pa sta?

Porezi su nam, manje-vise isti.... u svemu drugom je razlika.

- - - - - - - - - -

Kako da ne mislim, kada covek ne misli to dovede do komunizma.

Prvo, to sto je neko uspesniji od tebe ne znaci da sve sto radi, radi ispravno.

Drugo, to sto neko ima uspesan ekonomski model ne znaci da je tebi dovoljno da ga samo preslikas, da bi bio uspesan.

Progresivno oporezivanje je kazna za najuspesnije, a to itekako smrdi na komunizam.

Ne razumes, ne radi se o porezima. Kada sam napisao "poreze na stranu", to ti je mogao biti hint.

Svajcarska svoju malu privredu stimulise, a mi je destimulisemo.

Amerika takodje ima progresivno oporezivanje, pa sta?

Porezi su nam, manje-vise isti.... u svemu drugom je razlika.

- - - - - - - - - -

Kako da ne mislim, kada covek ne misli to dovede do komunizma.

Prvo, to sto je neko uspesniji od tebe ne znaci da sve sto radi, radi ispravno.

Drugo, to sto neko ima uspesan ekonomski model ne znaci da je tebi dovoljno da ga samo preslikas, da bi bio uspesan.

Progresivno oporezivanje je kazna za najuspesnije, a to itekako smrdi na komunizam.

Ма какав комунизам .. тога нити је било нити има на видику ...

Иначе експлоатација смррди без обзира какава је и кога је ...

Значи Швајцарска је комунистичка зато што има прогресивно опорезивање .. иначе таква ј и Француска и Немачка ...

То се брајко зове социјалдемократија

Back